ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


3 asist, 3 gol, 3 puan ve 3 transfer..

11 Ocak 2021 - 22:01 - Güncelleme: 11 Ocak 2021 - 23:29


Fenerbahçe; Beşiktaş, Yeni Malatyaspor ve Gaziantepspor karşısında aldığı depresif yenilgilerin şokunu atlatmayı başardı.. Yoksa bu şok dalgası, başta teknik direktör Erol Bulut olmak üzere takımdaki bazı futbolcuları kulüpten ayırabilirdi.

Ali Koç - Emre Belözoğlu ikilisinin arkasında durduğu Erol Bulut sadece işine konsantre oldu.. Analiz toplantılarını, futbolcularla görüşmelerini, taktik ve teknik çalışmalarını sürdürdü.. İdmanlarda hiçbir şey olmamış gibi davrandı.. Güldü, espri yaptı.. Ama takımı çok çalıştırdı.

Bu çalışmanın meyvesi olarak da son dört lig maçını kazandı ve 17. haftayı lider Beşiktaş'la aynı puanda kapattı.

Erzurum kazanması zor bir deplasman

Erzurum şehir merkesinin rakımı yani denizden yüksekliği 1853 metre.. Bu deniz seviyesinde antrenman yapmaya alışmış futbolcular için çok önemli aerodinamik bir dezavantaj.. Ayrıca Mesut Bakkal'ın göreve gelişinin ardından Yeni Malatyaspor'u deplasmanda 3-1 yenmiş, kendi evinde ligin en formda takımı Gaziantepspor'la 1-1 berabere kalmış ve yine deplasmanda son şampiyon Başakşehir'e 1-0 kaybetmiş bir takımdı Erzurumspor.

Beşiktaş maçındaki bireysel hatadan gelen penaltıya kadar oyunu dengede götürmüş ama 12 dakikada yediği 4 golle maçtan kopmuştu.

Bu kez rakip Fenerbahçe'ydi.. Biraz tedirginliğin ardından oyunu domine eden Erzurumspor oldu.. Çok net olmasa da pozisyonlar buldu ve sarı-lacivert kaleyi zorladı Dadaşlar.

İlk yarının uzatma anlarında yedikleri golün moral bozukluğu ile devreye girerlerken tam 4 oyuncu değişikliği birden yapmak zorunda kaldıkları sakatlıklar furyası da tüm planlarını bozmuştu.

Ardından peşpeşe gelen goller zaten maçı iki taraf için de psikolojik olarak bitirdi..
Fenerbahçe için hem farklı kazanılmış bir deplasman hem de sakatlık yaşanmaması adına önemli bir 90 dakika oldu.

Sinan Gümüş üç golün de içinde vardı.. Ayrıca net bir gol pozisyonuna doğru giderken Osman tarafından düşürüldü.. Rakibin sarı kart görmesinin yanında Fenerbahçe'nin karşılaşma içindeki ilk tehlikeli aksiyonun içinde de Sinan vardı.

Pelkas her kilidi açan anahtar gibi

Pelkas önemli bir transfer olduğunu göstermeye devam ediyor.. Belki Alex değil ama Giuliano, Diego gibi yıldızlardan çok daha efektif oynamaya başladı Yunan oyuncu.. Bir orta saha için çok hızlı.. Bir kanat için çok iyi pas oyununa katılıyor.. Bir forvet için çok gezgin.. Kısacası özellikleriyle; "Rakibin durdurmakta en çok zorlandığı Fenerbahçeli oyuncu" konumuna getirdi Pelkas'ı.

Erzurum'da sinan ve Pelkas dışında Mert Hakan da hem attığı golle hem de oyunuyla takımı rahatlatan isimlerden biriydi.

Sadık - Tisserand ikilisi bir maçı daha istikrarlı kapattılar ve önemli bireysel hata yapmadılar.

Ozan ve Gustavo da çok gösterişli oynamadı ama yararlıydılar.. Caner ve Nazım da takımın ihtiyacı olduğu anlarda skora yaptıkları katkıyla göze çarptılar.. Caner ligdaki altıncı asistini yaparken, Nazım ilk golde topu Pelkas'a aktaran isim olarak öne çıktı.

Ve transferdeki önemli gelişmeler

Hafta içinde Kasımpaşa'yla Kupa'da karşılaşacak olan Fenerbahçe için Sosa defteri kapanmak üzere.. Mesut'un Arsenal'le olan maddi problemini çözmesinin ardından Fenerbahçe'nin Arjantinli oyun kurucuyla yollarını ayıracağını düşünüyorum.. Ayrıca bir stoper ve bir golcü takıma dahil edilecek.

Stoper için Sokratis ve Steven Caulker isimleri daha önde.. Gol noktalarındaki sorunu gidermek için Cisse'nin Karagümrük'e, Ademi'nin de Gaziantep'e kiralanması ve daha genç, daha atletik bir ismin takıma monte edilmesi konuşuluyor.

Visca ve İrfancan hem maliyetleri hem devreye Galatasaray'ın da girmesi hem de Başakşehir'in yarışta bu oyuncuları kullanma isteği nedeniyle gerçekleşmesi çok çok zor transfer hamleleri.

Aslında yarış şimdi başlıyor

Tüm bu gelişmeler yaşanırken önümüzdeki haftasonu Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.. Gaziantep, Alanyaspor gibi güzel futbol oynayan ve sonuç alan takımlar dışında Trabzonspor ve Başakşehir'i de yarışa dahil olacağını göz ardı etmemek gerek..
Fenerbahçe çok gösterişli futbol oynamıyor.. Ama 4 maçta 12 puan topladı.. Bu yoğun tempoda kazannarak devam etmek çok önemli.. Çünkü Beşiktaş da Galatasaray da kötü oynarken önemli puanlar topladılar.

Artık sıralama turları tamamlandı.. Pole-positions kılpayı Beşiktaş'ın oldu.. 3 ezeli rakip arasında geçecek müthiş bir mücadele bizi bekliyor.

Saha dışında çok şey yaşanıyor ama biz bu yarıyın keyfini sürmeye çalışalım...

YORUMLAR

  • 0 Yorum