9 maddede Süper Lig'de 23.Hafta

1- TRABZONSPOR-KARDEMİR KARABÜKSPOR (1-0): Ligde 2017’nin fırtınalar estiren takımı Trabzonspor arka arkaya 4 galibiyet almış, ardından iki beraberlikle bu yılki yenilmezliğini sürdürmüştü

9 maddede Süper Lig'de 23.Hafta
06 Mart 2017 - 15:06

1- TRABZONSPOR-KARDEMİR KARABÜKSPOR (1-0): Ligde 2017’nin fırtınalar estiren takımı Trabzonspor arka arkaya 4 galibiyet almış, ardından iki beraberlikle bu yılki yenilmezliğini sürdürmüştü. Kardemir Karabük maçı öncesinde de takımının son durumundan memnun olan bordo-mavililer Medikal Park Arena’da futbolculara tam destek verdi. İlk 45 dakikanın golsüz kapandığı maçta Trabzonspor’un genç yeteneği Okay Yokuşlu 55. dakikada Trabzonspor’a galibiyeti getiren golü attı.

Teknik direktör Igor Tudor’un ani bir manevrayla Galatasaray’a gidişinin ardından bir başka Hırvat çalıştırıcı olan Barisic’le anlaşan Kardemir Karabükspor, 23. haftayı puan kapattı.

2- BURSASPOR-GAZİANTEPSPOR (2-1): Ligin ikinci yarısındaki kötü gidişle birlikte taraftarlarının yarattığı şiddet olaylarıyla manşetlere çıkan Bursaspor adeta nefes aldı. Timsah Arena’da Bursaspor’un cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta henüz 6. dakikada Gaziantep’in kazandığı penaltı atışında Marcinho'nun şutunu kaleci Harun çeldi. Dönen topla yeniden buluşan Marcinho konuk ekibi 1-0 öne geçirdi. Bursaspor 1 dakika sonrasında İsmail Konuk’la skoru 1-1’e getirdi. Maçta son sözü de 90+2’de Bursaspor söyledi. Ev sahibi ekibin kazandığı penaltıyı bu kez Batalla kaçırdı, topu iyi takip eden Joshua John Bursaspor’a hayat verdi.

90 dakika sonrasında Bursaspor’un ilk golünün ofsayt olduğu belirlenirken, Şansal Büyüka’nın beIN Sports’ta yaptığı, "Hakemin kararlarını beğenmeyen Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Barış Şimşek ile görüşmeden stadyumdan ayrılmayacağını söylemiş ama yardımcılarıyla birlikte arka kapıdan gizlice çıkarmışlar" iddiası çok konuşuldu. Bursaspor kalecisi Harun Tekin de bu sezon 4. penaltı atışını kurtararak haftaya damgasını vuran isimlerden oldu.

3- BEŞİKTAŞ-ÇAYKUR RİZESPOR (1-0): Ligde takipçileri ile arasını açan Beşiktaş, Pazartesi akşamı Galatasaray’ı da Türk Telekom Arena’yı yenmiiş moralliydi. Bahar havasını yaşandığı güzel bir Cumartesi akşamı taraftarlar da şampiyonluk şarkıları söyleyerek koştu Vodafone Arena’ya. Ancak maçın başlama düdüğünden sonra işier pek de beklendiği gibi gitmedi. Düşme hattından kurtulma savaşı veren Çaykur Rizespor dirençli, Beşiktaş’sa tutuktu. Beklenen gol, sağ ve sol beklerin çabasıyla geldi. Soldan Adriano’nun ortasına çok sert vuran Gökhan Gönül, siyah-beyazlı formayla ilk golünü atarken şüphesiz altın puanlar kazandırmıştı.

Maç sonrası en çok konuşulan isimse Ricardo Quaresma oldu. Teknik direktör Şenol Güneş 64. dakikada Portekizli yıldızı Tolgay’la değiştirdi. Bu karardan hiç memnun olmayan Quaresma tepkisini yüz ifadeleri ve söylenmesiyle olduğu kadar, kolundaki bantları söküp saha içinde yere atarak gösterdi.

4- MEDİPOL BAŞAKŞEHİR-AYTEMİZ ALANYASPOR (2-1): Ligde lider Beşiktaş’ı takip eden Medipol Başakşehir zirve inadını bu hafta da sürdürdü. Edin Visca ve Mustafa Pektemek’in golleriyle 2-0 öne geçen Başakşehir, Alanyaspor’un Fernandes ile bulduğu gole engel olamasa da 3 puanı almayı bildi. Bu arada Medipol Başakşehir’in devre arasında transfer ettiiği Emmanuel Adebayor, ilk kez bir lig maçında forma giydi. 68. dakikada oyuna giren Adebayor 22 dakika sahada kaldı. Adalesinden sakatlanan Kaptan Emre Belözoğlu maçın 34. dakikasında oyundan çıkmak zorunda kaldı.

5- ADANASPOR-ATİKER KONYASPOR (0-1): Ligin sıkıntılı iki ekibinin karşılaşmasında gülen taraf konuk Atiker Konyaspor oldu. Atiker Konyaspor cephesinde bir süredir karşılıklı açıklamalar, resmi web sitesinden adeta muhtıralar yayınlanarak devam eden yönetim-Aykut Kocaman gerginliği, Adanaspor’da düşme korkusu vardı. 4 haftadır galibiyet yüzü görmeyen Aykut Kocaman’ın öğrencileri Adana deplasmanında Jonsson’un golüyle 3 puan hasretini dindirdi.

Gaziantep’le birlikte ligin dibine demir atan Adanaspor, 17 puanla 17. sırada kaldı. Maçın en önemli notu ise yine ne yazık ki tribün olaylarıydı. Adanasporlu taraftarlar yönetimi istifaya çağıran tezahüratlarla başladığı protestoları sahaya koltuk atmakla sürdürünce Hakem Halil Umut Meler maçı 17 dakika tatil etmek zorunda kaldı. Maçtan önce de Atiker Konyaspor taraftarlarının çıkardığı olaylarda iki kişi yaralandı.

6- KAYSERİSPOR-KASIMPAŞA (2-2): Ligde 2017 yılının şüphesiz en flaş takımı olan Kayserispor’un galibiyet serisini 5’e çıkarmak için çıktığı sahada umutları 90+3’te suya düştü. Deniz Türüç’ün frikik golüyle umutlanan Kayseri, Titi’nin ayağından yediği penaltı golüne rağmen pes etmedi, Lawal ile yeniden öne geçti. Ancak 90+3'de Andre Castro  attığı golle, özellikle ikinci yarısında çarpıcı sonuçlar alan Kasımpaşa’ya 1 puanı getirdi.

Göreve geldiği günden bu yana Kayserispor’u uçuşa geçiren teknik direktör Sergen Yalçın, hakem Mete Kalkavan’ın sarı-kırmızılı takım aleyhine verdiği penaltıyı, “Bu seviyede, böyle bir oyunda, bu penaltıya gerçekten kargalar bile güler” sözleriyle eleştirdi.

7- FENERBAHÇE-OSMANLISPOR (1-0): Süper Lig’de 4 maçtır kazanamayan Fenerbahçe’nin bir önceki hafta Türkiye Kupası çeyrek finalinde Kayseri’de aldığı 3-0’lık galibiyetle moralli çıkması beklenen karşılaşma sarı-lacivertliler için yine sıkıntılı anlara sahne oldu. Ligin en çarpıcı takımlarından Osmanlıspor zaman zaman pozisyonlar bulduğu Kadıköy’de 3 puan için oldukça çaba gösterdi. Ancak maçın sonucunu 90+2’nci dakikada ceza alanı içindeki bir karambolde havadan gelen topu koluyla kontrol ederek indirip vuran Mehmet Topal’ın şutu belirledi. Mehmet Topal’ın golü hemen tüm futbol yorumcularından sert eleştiriler aldı. Fenerbahçeli futbolcu ise maç sonrasında yaptığı açıklamada, “Hakem olsaydım golü vermezdim” derken, “Ailemin üstüne yemin ederim, bilerek elle kontrol etmiş olsaydım kesinlikle hakeme söylerdim. Çok fazla efor sarf ettik bugün. O yorgunlukla top çarptı. Maçın sıcaklığı içinde bunu fark edemedim” ifadesini kullandı. Maç öncesi en çok konuşulan isimse Jeremain Lens’ti. Bir gün önce babasını kaybeden Hollandalı futbolcu izin alarak ülkesini gitti, ancak maç için cenazeye kalmadan geri döndü. Fenerbahçeli futbolcular da maç öncesi sahaya Lens’in babasının isminin yazılı olduğu tişörtlerle çıktı.

8- GENÇLERBİRLİĞİ-AKHİSAR BELEDİYESPOR (2-0): Tehlikeli bölgeden uzak durmak isteyen iki ekibin maçında gülen taraf Ümit Özat’ın takımı Gençlerbirliği oldu. Başkent ekibi ilk yarıda Luccas Claro, ikinci yarıda da Aydın Karabulut’un golleriyle rahat bir galibiyet aldığı 90 dakikadan 3 puanı çıkardı. Bu sonuçla, haftaya bir basamak gerisinde başladığı Akhisar Belediyespor’un üstüne çıkan Gençlerbirliği rahat bir nefes de almış oldu. Tolunay Kafkas’ın takımı Akhisar Belediyespor ise son haftalarda arka arkaya aldığı kötü sonuçlarla aşağıdan gelen takımların tehdidinde kalmaya devam ediyor.

9- ANTALYASPOR-GALATASARAY (2-3): 23. haftanın son maçı, aynı zamanda aksiyonu en bol 90 dakikasına da sahne oldu. Beşiktaş yenilgisinin ardından zor günler yaşayan Galatasaray, Antalya deplasmanında Bruma ve Eren Derdiyok’la 2-0 öne geçti. Ama Antalya’nın maçı bırakmaya niyeti yoktu. Ev sahibi ekip devreyi Etame’nin golüyle 2-1 geride kapattı, ikinci yarıda da Deniz’le 2-2’lik eşitliği yakaladı. Maçta son sözü ise 90+6’da Eren Derdiyok kafa golüyle belirledi.

Böylece Igor Tudor, Galatasaray’ın başındaki ilk galibiyetini aldı. Bu arada, Hırvat teknik adam 34. dakikada 4. hakeme fiziksel temasta bulununca hakem Ali Palabıyık tarafından tribüne gönderildi ve maçın geri kalan kısmını buradan izledi. Galatasaray’da ilk golün sahibi Bruma ise ikinci sarı karttan kırmızı kart görünce gelecek haftaya cezalı duruma düştü.

Hazırlayan: İlker Kılıç