90'lı yılların unutulmaz 5 takımı

90'lar... Güzellikleri say say bitmez. Her şeyin daha saf, daha gerçek, daha içten olduğu o yıllar... Tabii takımları da bir başkaydı.

90'lı yılların unutulmaz 5 takımı
09 Ocak 2022 - 00:16 - Güncelleme: 09 Ocak 2022 - 01:16
FUTBOO | Nostalji yapmayı çok severiz, hele konu 90'lar olunca! Daha YouTube yok, Facebook, Twitter, hiçbiri yok. Birçok yıldız futbolcuyu içinde bulunduran 90'lar gerçekten bir başka güzeldi.

Peki bu döneme damgasını vuran futbol takımları kimdi? İşte 90'lı yılların unutulmaz 5 takımı;
Ajax

Hollanda'nın en büyük ekollerinden Ajax, 70'li yıllarda Johan Cruyff önderliğinde futbol dünyasına damgasını vurmuştu. Ardından 90'lı yılların ortasında da Avrupa'nın en çok konuşulan takımlarından birisi oldu. 1994-95 sezonu Şampiyonlar Ligi finalinde Ajax, henüz 18 yaş, 327 günlük Patrick Kluivert'in golüyle Milan'ı mağlup ederken Avrupa'nın en büyüğü olmuştu. O kadroda kimler yoktu ki? Louis van Gaal'in teknik direktörlüğünde Van der Sar, Frank Rijkaard, de Boer ikizler, Clarence Seedorf, Edgar Davids, Jari Litmanen, Marc Overmars, Patrick Kluivert, Nwankwo Kanu... Zaten bu müthiş kadrodaki yıldızlar, zamanla Avrupa'nın dev takımlarına gidip başarılarını orada da sürdürdü.

Parma

90'larda nostalji dendiğinde akla ilk gelen futbol takımlarından... 94/95'te UEFA Kupası'nı kazanan Parma, 98/99 sezonunda da aynı kupayı müzesine götürmüştü. O sezon kadroda bulunan isimler ise neredeyse her biri daha sonra efsane olan futbolculardı. Gianluigi Buffon, Lillian Thuram, Fabio Cannavaro, Dino Baggio, Juan Sebastian Veron, Paolo Vanoli, Enrico Chiesa, Hernan Crespo... Müthiş! Bu parma kadrosu Serie A'yı hiç kazanamadı ama şampiyonluğu sonuna kadar kovalayıp 2. sırada kaldı.
Newcastle

Manchester United'ın egemenliğinin sürdüğü yeni başlayan Premier League'de 1995/96 sezonu İngiltere'nin kuzeyinden sürpriz bir takım sahne aldı: Newcastle United! Kevin Keegan yönetimindeki Newcastle, öylesine müthiş bir başlangıç yapmıştı ki zirvede bir ara 12 puanlık avantajı da yakalamıştı. Les Ferdinand, Faustino Asprilla, David Ginola gibi oyuncularla peri masalı peşindeki Newcastle, bir anda gelen puan kayıpları ile şampiyonluğu kaptırmıştı. O sene belki hiçbir şey kazanamadılar gibi görünüyor ama onlar da çok emin ki aslında çok şey kazandılar.
 
Inter

Brezilyalı 'fenomen' Ronaldo'nun zirve yaptığı takımdı Inter. Sadece bu cümle bile Inter'in 90'lı yıllara ne kadar damgasını vurduğunu gösterir aslında. 1997'de Inter'e katılan Ronaldo, dönemin en pahalı transferi olurken şampiyonluğun gelmesi de uzun sürmedi. Ronaldo'nun 34 gol attığı sezonda Javier Zanetti, Diego Simeone, Youri Djorkaeff ve Alvaro Recoba gibi yıldızlar da bulunuyordu.
 
Dinamo Kiev

1997/98 sezonunda Ukrayna temsilcisi adeta alev alıyordu. Andriy Shevchenko ve Sergiy Rebrov ikilisinin şov yaptığı sezonda Dinamo Kiev, Camp Nou'da Barcelona'yı 4-0 mağlup ederken Sheva, yaptığı hat-trick ile ne kadar müthiş bir forvet olduğunu tüm dünyaya göstermişti. Arsenal ve Real Madrid'i geçip Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kadar kalan Dinamo Kiev, final yolunda Bayern'e takılmıştı. O sezon takımda oynayan çoğu futbolcu Avrupa'nın devleri tarafından kapılmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum