Dünyanın en uzun isimli takımı

Clwb Pel Droed Llanfair­pwllgwyngyll­gogery­chwyrn­drobwll­llan­tysilio­gogo­goch Football Club. Hayır, random gülmedik. Dünyanın en uzun isimli takımını söyledik.

Dünyanın en uzun isimli takımı
11 Mayıs 2023 - 00:00 - Güncelleme: 11 Mayıs 2023 - 01:20
FUTBOO | Bu kadar uzun herhangi bir isim görmemiş olabilirsiniz ama size dünyanın en uzun isimli takımından bahsedelim dedik. Karşınızda... Clwb Pel Droed Llanfair­pwllgwyngyll­gogery­chwyrn­drobwll­llan­tysilio­gogo­goch Football Club. Veya daha mantık çerçevesi içinde kısaca CPD Llanfairpwll FC...

Llanfairpwll F.C, Galler'in güneyinde bulunan Anglesey isimli adanın küçük bir takımı. 1899 yılında kurulan takım, aslında oldukça tarihi bir kulüp. Takımın ismi Galler'deki Anglesey adasının güneyinde yer alan Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch isimli yerleşim yerinden geliyor.



Avrupa'daki en uzun isimli yerleşim yeri

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (Yine başladık) ayrıca Avrupa kıtasındaki en uzun isme sahip olan yer olma özelliğini de taşıyor. Nasıl olmasın zaten? 
Galler 5. Ligi'nde mücadele eden takımın herhangi bir başarısı bulunmuyor. En büyük başarıları 1987–88 ve 2000–01 sezonlarında Anglesey Ligi şampiyonluğu olmuştu. 

Takımın ismini aldığı Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch kasabasının nüfusu ise 2018'de 2,999 olarak ölçülmüştü. Küçük bir yer ama futbol takımının ismi büyük! Zaten biraz daha zorlasalar kasabadaki her insan için futbol takımında bir harf olabilirdi.

Bu kadar uzun isim nereden ortaya çıktı?

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch kasabasının ismi, çevrede bulunan yerlerin birleşmesi sonucunda ortaya çıkmış. Futbol takımının da ismi... Son kez söylüyoruz; Clwb Pêl Droed Llanfair­pwllgwyngyll­gogery­chwyrn­drobwll­llan­tysilio­gogo­goch Football Club... Kendisi küçük, ismi büyük takım! Artık ortamlarda hava atacak bilgilere bir yenisini ekledik.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum