ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Erol Bulut'a ilk uyarı

22 Ağustos 2020 - 18:55 - Güncelleme: 22 Ağustos 2020 - 20:17

Transfer döneminde bonservissiz 7 yıldız oyuncuyu kadrosuna katarak taraftarlarını heyecanlandıran Fenerbahçe ikinci hazırlık maçında Fatih Karagümrük önüne 3-5-2 dizilişiyle çıktı..

Erol Bulut genç ve cesur bir teknik adam.. Ama Fenerbahçe’de denediği 3-5-2 taktiği yıllar süren deneme-yanılmaların sonunda Juventus, Chelsea, gibi önemli kulüpler tarafından uygulanıyor.

Vitor Pereira da Fenerbahçe'deki ikinci yılında 3-5-2 taktiğini uygulamıştı.. Portekizli çalıştırıcı; Neustadter, Skrtel, Kjaer üçlüsünü savunmada, Emenike-Fernandao’yu hücumda, Van der Wiel, Salih, Ozan, Josef, Hasan Ali’yi de ortada kullanmış ama uzun vadede başarılı olamamıştı.

En iyisi Ozan’dı

Erol Bulut’un Karagümrük karşısına çıkardığı; Harun – Sadık, Zanka, Serdar Aziz – Gökhan Gönül, Ozan, Gustavo, Caner – Mert Hakan – Rodrigues, Thiam dizilişi ilk 45 dakikada kötü bir görüntü verdi..
Tek golü penaltıdan Ozan’la bulurken, rakibin savunma arkasına sarktığı 4-5 pozisyon verdi.. Bunlardan birinde kalesinde golü gördü.. Darri’nin şutunu Harun nefis kurtardı.. Diğer pozisyonlarda savunma başarılı, Karagümrüklü oyuncular beceriksizdi.

Bu bölümde takımın en iyisi 4 gol girişiminde bulunan ve penaltıdan bir de gol atan Ozan Tufan’dı.

Ferdi Kadıoğlu etkisi

İkinci yarı Erol Bulut Sadık’ın yerine Ferdi’yi oyuna soktu.. Rodrigues’i kanata aldı ve Fenerbahçe daha etkili oynarken, Mert Hakan da Sivas’taki gibi gizli golcü kimliğine kavuştu.

İkinci yarının hemen başında Ferdi Kadıoğlu’nun hazırladığı ve Mert hakan’ın attığı gol takımın doğru dizilişe geçtiğinin bir göstergesiydi.

Hazırlık maçlarındaki skora bakarak ağır eleştiri yapmak ya da takıma methiyeler düzmek hatalı bir yaklaşımdır.. Ancak yapıcı eleştirilerle geleceğe ışık tutmak önemlidir.

Erol Bulut Juventus ve Allegri hayranı.. Bunu açık açık dile getiriyor.. Ancak  Fenerbahçe’nin genleri ve yapısı 3-5-2 sistemini kaldırmaz.. Bunun altını kırmızı çizgi ile kalınca çizelim.

Thiam’ın gol becerisi düşük

Yeni transferlere gelince.. Kuşkusuz sahaya çıkan onbirde en merak edilen isim Mame Thiam’dı.. Senegalli forvet hem savuma arkasına yaptığı koşular hem de çalışkanlığı ile artı not aldı.. Ancak tekniği ve bitiriciliği zayıf olduğu için son hareketleri yapmakta yetersiz kaldı.. Vedat Muriqi’in transferi an meselesi olduğu için santrafora mutlaka akıllı ve gol koklayan bir ismin alınması gerekiyor.

Caner ve Gökhan hem bildiğimiz hem de camiayı, formayı bilen isimler.. Onların verecekleri aşağı yukarı biliniyor.. Caner’in kavisli ortaları bu maçta da etkiliydi.. Gökhan da kaptan olarak çıktığı maçta hırslı ve arzulu gözüktü.

Mutlak çok iyi bir stoper alınmalı

Savunmanın göbeği her iki yarıda da önemli hatalar yaptı ve Ndao iki gol birden attı.. Bu bölgeye mutlaka çok iyi bir stoper alınması gerekiyor.

Mert Hakan ilk yarıda etkisiz kaldı.. İkinci yarıda güzel bir gol atarken, ceza alanı dışından gelerek yaptığı vuruşlara güzel bir örnek daha sergiledi.

Gustavo da kötüydü

Bu arada Lyon’a transferi sözkonusu olan Luiz Gustavo 67 dakika kaldığı oyunda çok kötü bir görüntü sergiledi.. İlk golde ayağındaki topu kaptırdı ve rakip kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bunun dışında hücuma katkısı hiç yoktu.. Zayıf bir şutu kalecide kaldı.. Henüz hazırlık döneminde olduğumuz için hoş karşılanabilir Brezilyalı’nın bu performansı.. Ancak kafasının karışık olduğu da ortada.

Her iki yarıda görev yapan oyunculara şöyle bir notlama yaparak yazımızı tamamlayalım.

Harun (6) (dk.46 Altay 5) – Sadık (4.5) (dk.46 Ferdi 6.5), Zanka (4.5), Serdar Aziz (5) – Gökhan Gönül (5) (dk.67 Murat Sağlam 4.5), Ozan Tufan (7) (dk.67 Zajc 4), Gustavo (5) (dk.66 Jailson 4.5), Caner Erkin (6) – Mert Hakan (6) (dk.67 Deniz Türüç 4.5) – Rodrigues (4.5) (dk.83 Muhammed 4), Thiam (6) (dk.67 Frey 4)

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Sedat Tokay/ İngiltere
    3 yıl önce
    Bizler maçın tamamını izleyemediğimiz için sizin yorumunuza bir yorum yapma şansımız yok. Dolayısı ile sizin futbol bilginizden şüphemiz olmadığı için uyarılarınızın dikkate alınmasını umuyoruz.
  • Özgür Nal
    3 yıl önce
    Altan Bey kaleminize sağlık