Gaziantep'te Beşiktaş bereketi

ABONE OL

Kentte kırmızı-siyahlı takımın Süper Lig'den düşmesinin hüznü yaşanırken, bir yandan da Beşiktaş maçı için gelen siyah-beyazlı taraftarların kattığı ekonomik değer yüz güldürdü. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Hıdıroğlu, maçın kent ekonomisine 15-20 milyon lira civarında kazanım sağladığını açıkladı.

Süper Lig’de 28 Mayıs Pazar akşamı deplasmanda Gaziantepspor’u 4-0 yenerek bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş’ın taraftarları kent ekonomisine önemli katkıda bulundu.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “Kentimizin takımının küme düşmesine üzüldüğümüz bir dönemde şampiyonluk yaşayan Beşiktaş'ı ve taraftarını kent kültürüne yakışır misafirperverlikle ağırladık” derken, işin ticari boyutunu da şöyle anlattı:

“30 BİN KİŞİYİ AĞIRLADIK”

“Hafta sonu itibarıyla tüm otellerimizdeki doluluk oranı yüzde 90'larda gerçekleşti. Beşiktaş sayesinde 30 bin kişiyi ağırladık. Kentimizde şenlik havasını andıran güzel görüntüler yaşandı. Hafta sonu tatlıcılar ve lokantacılarla görüştük. Hepsi işlerinin çok iyi geçtiğini söyledi.

Beşiktaş maçına gelen 30 bin taraftarın önemli bölümü, giderken yanlarında baklava ve fıstık götürdü. Hafta sonu 6 bin kilo baklava, 6 bin kilo da fıstık satışı gerçekleştirildi. Bu sürede kent ekonomisine 15-20 milyon lira civarında kazanım sağlandı. Bu gelir, kent esnafımız için çok yararlı oldu.”

“İFTARDAN SONRA KEPENK İNDİRDİK”

Gaziantep’te baklava ustası olarak çalışan Metin Özgüven, “Baklava satışlarımız hafta sonu ramazana rağmen büyük bir artış gösterdi. Taraftara teşekkür ediyoruz. İnşallah bunun devamı da gelir” derken, kebap ustası Fethi Fıstık da Beşiktaş'ın şampiyonluk maçında yaşanan yoğunluğun şimdiye kadar hiç olmadığını vurgulayıp, “Normalde iş yerimizi gece kapatırız. Maç günü ürünlerimiz bitince iftardan hemen sonra kepenk indirdik. Birçok iş yerinde de böyle oldu” dedi.

Karşılaşmadan önce, Süper Lig’de küme düşmesi kesinleşen Gaziantepspor’un yönetimi, stadın tüm tribünlerini Beşiktaşlı taraftarlara açtıklarını açıklamıştı. Türk Hava Yolları da maç günü Gaziantep’e ek seferler koymuştu.

gaziantepspor beşiktaş süper lig