Mehmet Demirkol: Oğuzhan 40 milyon euro

ABONE OL

A Milli Takımımızın Dünya Kupası elemelerinde Hırvatistan'ın Eskişehir'de Cenk'in golüyle 1-0 mağlup ettiği karşılaşma sonrası NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol maçı yorumladı. Demirkol, özellikle Oğuzhan Özyakup'un performansına değindi.

Demirkol’un maç sonrası yaptığı NTV Spor’da yaptığı açıklamalar şöyle: 

“Modric istediği desteği alamadı. Çok üzgündü bugün. Alışveriş yapabileceği kendi ayarında oyuncu bulamadı. Biz yaptık bunu, hem de bu orta sahayla. Bu ne demek? Topu iyi oynayan oyuncularla oynamak her zaman daha iyidir”. 

“OĞUZHAN'DAN YARARLANMAK LAZIM”

“Oğuzhan çok basit oynayabilen yetenekli bir oyuncu. Ayağına topu 10 numara pozisyonunda alabildiği zaman çok iyi işler yapabilen bir oyuncu. Buna cüret ettiği her zaman işler yürüyor. Kendisini arkada daha rahat hissediyor, farkındayım. Ona kolay geliyor ama Oğuzhan yeteneğindeki oyuncuların kalabalıklar eşliğinde göstermesi lazım. Bugün yapabildiğini gösterdi ve maçı veriyorduk. Orada Oğuzhan çıktı sahneye ve işi bitirdi. Ondan sonra da bir pası var. Oğuzhan'dan yararlanmamız lazım”

“40 MİLYON EURO”

“Şenol Güneş de bunları istiyor Oğuzhan'dan. Yapmalı zaten. Bunları yaptığı zaman Oğuzhan oluyor. Bugün gösterdi işte. Bunları yaptığı zaman karşılığı 40 milyon Euro”

“TOPU BİLENLE OYNAMAK İYİDİR”

“Topu iyi bilen oyuncularla oynamak her zaman daha iyidir. Ukrayna maçında da bu olmalıydı. Çok yorulduk tabii ki. Hatalar da yaptılar. Oğuzhan bunları yapan bir oyuncu. Basit oynayabilen, yetenekli bir oyuncu. Tek sorun kendisi. Buna artık cüret etmeye başlamalı. Arkada baskıda başlıyor farkındayım ama kalabalıklar üzerinde de işi çözmesi lazım. Oğuzhan o pozisyonun Hakan'dan daha çok oyuncusu. Bugün Topal da iyiydi. Çağlar'ın da bir seviye üste çıkma vakti geldi artık”

“SINIRLAMA KOLAY YOL”

“Ortaya çıkıyor, konunun yerli ya da yabancı ile ilgisi yok. Oyuncu yetiştirmek o kadar zor değil. Yabancı sınırlaması kolay yol. Yabancıdan korkacak bir yanın yok, onlar korksun. Koca koca kulüplerde çalışan altyapı hocaları 3 bin liraya çalışmayacak. Kafamızı gelen yabancıya değil bunlara takalım. Bugün Oğuzhan, Hakan ve Nuri işi bitirdi. Elinde olan kaynağın değerini bil ve ona göre davran, konu da budur”

“ARDA’YI KİMSE ÇAĞIRMAZDI”

“Seyirciyi de kutlamak lazım. Bu kadar tartışılan bir takıma destek verdiler. Arda'yı Fatih Terim ile olay yaşadıktan sonra Türk bir teknik direktör geri çağıramayabilirdi, bunu kamuoyuna anlatamazdı. Lucescu dışında kimse bunu yapamazdı. Lucescu umursamaz, hep böyleydi. Arda'nın durumu kolay bir durum değil”

“TANRININ ELİ”

“Emre çok yetenekli enteresan işler yapıyor ama topu eziyor. Ne zaman şut çekeceğini, ne zaman pas vereceğini bilmiyor. Yapılan bütün değişiklikler çok riskliydi ama oldu. Bugün baskıyı biz yaptık. Buna rağmen pozisyon üstünlükleri var. Bizim oyun planımız buydu. Burak'ın pozisyonunda penaltı değil, kırmızı kart da olabilirdi. ‘Tanrının Eli’ oldu biraz”

 

mehmet demirkol a milli takım dünya kupası hırvatistan oğuzhan 2018 rusya