Murillo Arjantin'i şok etti

Kasımpaşa'nın forveti Jhon Murillo dün geceye damgasını vurdu. Başta Messi olmak üzere Dybala, Icardi, Di Maria, Pastore gibi yıldızları olan Arjantin evinde beraberliği zor kurtardı.

Murillo Arjantin'i şok etti
06 Eylül 2017 - 13:08 - Güncelleme: 06 Eylül 2017 - 16:37

Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası Finalleri'ne katılma yolunda dün gece kritik maçlar oynandı. Güney Amerika elemelerinde Arjantin kendi sahasında grup sonuncusu Venezuella ile 1-1 berabere kalarak çok önemli iki puan kaybetti.

Kasımpaşa'nın forveti Jhon Murillo dün geceye damgasını vurdu. Başta Messi olmak üzere Dybala, Icardi, Di Maria, Pastore gibi yıldızları olan Arjantin evinde beraberliği zor kurtardı.

İlk yarısı golsüz tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısında Kasımpaşa'nın forveti Jhon Murillo Arjantin ağlarını sarsan isim oldu.

Bu golün ardından baskısını artıran Messi ve arkadaşları 54.dakikada Mikel Villanueva'nın kendi kalesine attığı golle eşitliği sağladı.

Kalan sürede ev sahibi Arjantin'in yaptığı oyuncu değişiklikleri ve hücumlar başka gol getirmedi ve karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı.

Bu sonucun ardından Arjantin Güney Amerika Eleme Grubu'nda 24 puanla 5. sırada yer aldı. 10 takım arasında 8 puanla son sırada bulunan Venezuella ise bu maçla gruptaki dengeleri değiştirmiş oldu.

İlk 4 sırayı alacak takımların doğrudan Dünya Kupası finallerine katılma hakkını kazanacağı Güney Amerika Elemeleri'nde 5. olacak takım Kasım ayında Okyanusya Kıtası'ndan gelecek takımla iki maç üzerinden Play-off'ta karşılaşacak.

Brezilya uzak ara lider

2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde grubun önemli maçında Brezilya deplasmanda Kolombiya ile 1-1 berabere kaldı.

37 puanla en yakın rakibinin 11 puan önünde bulunan Brezilya bu puan avantajının verdiği rahatlıkla maça çıktı.

Sambacılar 45.dakikada Neymar'ın asistinde Willian ile 1-0 öne geçtiler ve devre bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda beraberliği bulmak için mücadele veren ev sahibi Kolombiya amacına 56.dakikada ulaştı.

Santiago Arias'ın pasında Monaco'nun yıldızı Radamel Falcao Brezilya ağlarını sarsarak skora dengeyi getirdi: 1-1

Karşılaşmanın kalan bölümünde iki takım da gol bulamayınca mücadele 1-1 sonuçlandı.

Giuliano oynamadı

Fenerbahçeli Giuliano de Paula'nın süre almadığı maçın ardından Brezilya 37 puanla gruptaki liderliğini sürdürdü. Kolombiya ise 26 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Şili Bolivya'ya teslim oldu

2018 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Bolivya sahasında Şili'yi 1-0 mağlup etti.

Önümüzdeki yıl Rusya'da yapılacak finallere gitme şansı bulunmayan Bolivya yüksek rakımın avantajını bir kez daha iyi kullandı ve güçlü rakibi Şili'yi 59.dakikada Juan Arce'nin penaltıdan attığı golle 1-0 mağlup etti.

Şili'de Fenerbahçeli Mauricio Isla ve Beşiktaşlı Gary Medel 90 dakika görev yaptılar.

Bu sonuçların ardından Şili 23 puanla 6. sıraya düşerken 9. sıradaki Bolivya puanını 13'e yükseltti. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum