Sow ve N'Diaye'li Senegal 89'da yıkıldı

2018 Dünya Kupası Afrika Elemeleri D Grubu'nda mücadele veren Senegal deplasmanda Burkina Faso'yla 2-2 berabere kalarak önemli bir avantajı kullanamadı. Senegal son dakikalarda kendi kalesine attığı golle yıkıldı.

Sow ve N'Diaye'li Senegal 89'da yıkıldı
06 Eylül 2017 - 10:31

2018 Dünya Kupası Afrika Elemeleri D Grubu'nda mücadele veren Senegal deplasmanda Burkina Faso'yla 2-2 berabere kalarak önemli bir avantajı kullanamadı.

Eski Fenerbahçeli Moussa Sow, Galatasaraylı Badou N'Diaye ve Alanyasporlu Lamine Gassama'nın ilk onbirde görev yaptığı Senegal maça tutuk başladı.

Mersin İdmanyurdu ve Kayserispor'un eski oyuncusu Prejuce Nakoulma'nın da yer aldığı ev sahibi Burkina Faso 9.dakikada Lyon'da forma giyen Bertnard Traore'nin golüyle 1-0 öne geçti.

27.dakikada Rennes'de oynayan Ismaila Sarr, Sadio Mane'nin asistinde skoru dengeledi: 1-1

41.dakikada Issoufou Dayo'nun ikinci sarı kart ve sonrasında kırmızı kart görerek oyun dışı kalmasıyla Burkina Faso sahada 10 kişi mücadele etmeye başladı.

Bu avantajı iyi kullanan Senegal 75. dakikada Idrissa Gueye'nin pasında Sadio Mani ile 2-1 üstünlük sağladı.

Karşılaşmanın bu skorlarla biteceği düşünülürken Burkina Faso 89.dakikada Senegalli Pape N'Diaye'nin kendi kalesine attığı golle eşitliği sağlamayı başardı.

Bu sonucun ardından Burkina Faso 6 puanla grupta liderliğini sürdürdü. Yeşil Burun Adaları'nın da 6 puanla ikinci sırada yer aldığı D Grubu'nda Senegal 5 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Grupta liderliği alacak takım Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası finallerine katılma hakkını kazanacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum