ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Artık ayağa kalkın!

12 Temmuz 2020 - 21:04 - Güncelleme: 12 Temmuz 2020 - 23:06

Tarih 31 Ağustos 2003.. Emre Belözoğlu’nun ilk 11’de başladığı, Okan Buruk’un yedek oturduğu maçta Inter sezonun ilk karşılaşmasına çıkıyor ve sahasında Modena’yı 2-0 yeniyor.. Goller Vieri ve Materazzi’den..

Bir gün önce.. Tarih 30 Ağustos 2003.. Christoph Daum yönetimindeki Fenerbahçe sezonun dördüncü maçında Diyarbakırspor’u deplasmanda 2-1 yeniyor.. Volkan Demirel’in yedek soyunduğu, Marco Aurelio’nun ilk 11’de oynadığı maçta goller Tuncay Şanlı ve Pierre van Hooijdonk’tan geliyor..

Bir gün önce.. Tarih 29 Ağustos İstanbul Bağcılar’da  bir çocuk dünyaya geliyor.. Adı Ömer Faruk Beyaz..

17 yıl sonra Kadıköy..

Temmuz 2020.. Emre Belözoğlu 40 yaşında ve futbolcu olarak son yılını yaşarken Fenerbahçe’nin teknik yapılanmasında da sorumluluk üstleniyor.. Volkan Demirel ve Marco Aurelio da sarı-lacivertli takımın antrenörleri..

Okan Buruk lider Başakşehir’in teknik direktörü.. Pierre Hollanda’da, Tuncay ise Türkiye’de yorumculuk yapıyorlar..

Ömer Faruk ise 16 yaşında ilk kez Fenerbahçe formasıyla onbirde sahada.. Rakip Sivasspor, yer Kadıköy..

Altyapı’nın armağanı

62. dakikada Ömer Faruk yerini Kaptan’ı Emre Belözoğlu’na bıraktı.. 62. dakikaya kadar çok top kaybı yapmadan oynadı genç yıldız adayı ama çok az topla buluştuğu için gerçek performasını gösteremedi.

Yine de; Lefter’lerin, Can’ların, Cem’lerin, Müjdat’ların, Semih’lerin geldiği altyapının son ürünü olarak gururla taşıdı çubuklu formayı 62 dakika boyunca..

Fenerbahçe taraftarının belki de güne dair en çok mutlu olduğu nokta, 20 yaşındaki Altay’ın, yine aynı yaştaki Ferdi’nin ve 16 yaşındaki Ömer Faruk’un ilk onbirde sahaya çıkması oldu..

Emre Kılınç yıldızlaştı

Taraftar mutluluğu sahadaki skorda değil de, geleceğe yapılan yatırımda bulurken Fenerbahçe Avrupa Kupaları’na katılma yolunda önemli bir yara aldı..

Maçın başından sonuna kadar Ozan-Dirar ikilisinin arasına giren ya da arkalarına sarkan Emre Kılınç yıldızlaştı..

Bu sezon takımının en önemli isimlerinden biri haline gelen Sakarya kökenli 25 yaşındaki Emre 8. golünü atarken, yaptırdığı penaltıyla da 6. asistine ulaşıyordu..

Yine basit hata yine penaltı

Bu sezon kalesinde 6 penaltı görmüş Fenerbahçe.. Penaltıların üçünü Jailson, birini Gustavo, birini de Tolgay yaptırmış.. Dün sıra Ozan’daydı.. Gereksiz bir müdahaleyle henüz maçın başında Sivasspor’un öne geçmesine ve rahat oynamasına neden oldu Ozan..

Mert Hakan görücüye çıktı

Bir başka oyuncu daha mercek altındaydı Sivasspor’da.. O da gelecek sezon Fenerbahçe forması giyecek olan Mert Hakan’dı..

Oyun içinde kendini kaybettiren ve gol bölgelerinde birdenbire ortaya çıkan bir yapısı var Mert Hakan’ın.. İkinci yarının başında gollük bir şutunu Hasan Ali çizgiden çıkarttı.. 80 dakikalık performans olarak iyi gözüktü..

Maçın en kötü isimlerinden birisi Vedat Muriqi’ti.. Basit top kayıpları yaptı.. İlk yarıda Hasan Ali’nin ortasına kötü bir kafa vurdu.. Deniz’in attığı goldeki gibi koşular yapması gerekirken sürekli orta sahaya gelmeyi tercih etti.. Gol noktalarında pek gözükmeyen, topu aldığı zaman da diri kalamayan Vedat arkadaşlarına alan açmakta da zorlanınca Ferdi, Ömer Faruk ve Rodrigues de etkisiz gözüktü..

Son 5 dakikada Allahyar’ın kaçırdığı 2 gol pozisyonuyla da maç bitiverdi..

İlk yarıda çok kötü oynamayan ama maç boyu çok kötü savunma yapan Fenerbahçe Falette’in güzel pasında Deniz’in şık golü karton taraftarlara güzel bir anı olarak kaldı..

Lider karakterli oyuncular olmalı

Bu sezon dördüncülükle yedincilik arasında bir yerde noktalanacak Fenerbahçe için.. İşlerin iyi gittiği dönemlerde ayağına çelme takmak için yarışanın çok olduğu, işler kötü giderken ise herkesin sessizliğe büründüğü bir sezonu yaşıyor Fenerbahçe..

Sakatlıklar, cezalı oyuncular, sözleşmesini fesh edenler, sezon bitmeden Şili yolunu tutanlar derken koca bir sezon geride kalıyor..

Artık yapılan hatalardan ders alma zamanı.. Büyük bir camianın ayağa kalkma ve şampiyon olma özlemini dindirmesi için transferlerin nokta atışı yapılması ve baskı altında iyi oynayan oyunculardan oluşması gerek..

Sahada dik duracak, sarı-lacivert formaya layık olacak oyuncular alınmalı, derken hep bunun altını çizdik..

Şimdi duyuyoruz; Mert Hakan dışında Caner Erkin, Gökhan Gönül, Trezeguet, Juan Jesus, İrfan Can Kahveci, Kaan Ayhan, Kenan Karaman, Sinan Gümüş gibi isimlerle ilgileniyor Fenerbahçe..

Bu oyunculardan kaçı alınır bilemem ama Emre’nin futbolu bıraktığını da düşünürsek buradan tüm camiaya bir çağrım var: Artık ayağa kalkma, birlik olma zamanı..

Yönetim üzerine düşeni yapıp çok kaliteli bir takım kurmak ve iyi bir teknik direktörü takımın başına getirmek zorunda..

Taraftar tribünlerde ve sosyal medyada tek yürek olmalı..

Futbolcu aldığı paranın karşılığını vermeli..

Ve Fenerbahçe bir an önce layık olduğu yere çıkmalı..

YORUMLAR

  • 0 Yorum