ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Batshuayi ve Icardi'li yeni yarış

06 Eylül 2022 - 00:36 - Güncelleme: 06 Eylül 2022 - 13:27

Şampiyonluk yarışındaki 5 takımın da maçlarını kazandığı bir haftayı geride bıraktık.. Fenerbahçe ve Başakşehir diğer rakiplerine oranla daha iyi futbol ve net bir sonuçla kazanırken, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor kadro kaliteleriyle zor da olsa üç puanı aldılar.

Artık ligin ısınma turları geride kaldı.. Takımların puanları birbirine çok yakın.. Derbiler ve yeni transferler şampiyonluk yarışını şekillendirecek.

Weghorst - Muleka organizasyonlarıyla üst üste galibiyetler alan ve liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş'ta Cenk Tosun'un durgunluğuna, Dele Alli'nin sakatlığı eklendi.. Ankara deplasmanının gergin anları yüzünden de savunma zaafları fazla konuşulmadı.

Trabzonspor rakibin iki penaltısının verilmediği maçı Trezeguet ile kazanırken üstündeki baskıyı kırmayı başardı.

Başakşehir geniş kadrosu ve disiplinli oyun yapısıyla 5. Hafta'yı da gol yemeden ve 2-0'lık galibiyetle kapattı.. Bernard Traore ve Mesut Özil gibi iki silahını da hazırlayan Emre Belözoğlu'nun takımı özellikle Beşiktaş karşısında alacağı skorla şampiyonluk iddiasını ortaya koymak isteyecektir.

Galatasaray bu sezonun en etkili futbolunu hem de 10 kişi kalmasına karşın oynadı ve geriden gelerek Gaziantepspor gibi güçlü bir rakibi yenmeyi başardı.. Galibiyet golünü; yine kulübeden gelen bir isimle ve yine 85'inci dakikadan sonra bulması ise bitiricilik probleminin devam ettiğinin en önemli kanıtıydı.

Sarı-kırmızılı ekibin önümüzdeki günlerde Icardi ve Kaan Ayhan'ı kadrosuna katacağını düşünürsek uluslararası tecrübesi çok yüksek bir takım izleyeceğimizi söyleyebiliriz..
Gomis ya da Seferovic'li ilk 11'ler şimdilik istenileni çok da veremediler.. Denkleme Icardi'nin girmesiyle form durumu çok da yüksek olmayan bu ikili yedek kulübesinde birlikte oturacaklardır.

Ve Fenerbahçe.. Konyaspor maçındaki kötü ve etkisiz futbolunu unutturacak kadar etkili ve baskılı bir oyunla Kayserispor'u yenen sarı-lacivertli ekip Batshuayi'nin takıma katılmasıyla hücumda daha güçlü bir hale gelecek.

Joao Pedro - King ikilisinin golleriyle kazanan Fenerbahçe'de gelecek haftalarda Batshuayi'yi de bu ikiliyle birlikte onbirde görebiliriz.. Arao'nun takıma uyum sağlaması ve ön bölgeye de katkı vererek sezonun en etkili futbolunu oynaması önemliydi.

Bundan sonraki zorlu maratonda Arao - Crespo - İsmail Yüksek - Zajc ve Mert Hakan orta alanın ortasında değişerek görev alacaklar.

Ama hücumu çok seven Jorge Jesus'un esas sürprizi King - Joao Pedro - Batshuayi üçlüsünü bir arada oynatmak olacak benim kanımca.

Fenerbahçe'nin en önemli artılarından biri de 3 Türk kuralını zorunlu olarak değil de; Altay, Serdar Aziz, İrfan Can, Mert Hakan, Serdar Dursun, Ferdi, Emre Mor, Arda Güler gibi süre aldıklarında etkili olabilen isimlerle kullanma rahatlığı.. Sarı-lacivertli takım şu anda yerli rotasyonu en güçlü şampiyonluk adayı.

XXX

Şampiyonluk adaylarının son durumlarına kasıcı bir göz attık.. Peki Icardi ve Batshuayi'nin katılımıyla Fenerbahçe ve Galatasaray rakiplerinin ne kadar önüne geçecekler.

Esas önemli soru bu.. İki yıldızı daha çabuk takıma monte eden özellikle derbilerde kendine büyük avantaj sağlayacaktır.

Ligin sonu için bugünden kesin bir yorum yapmak zor.. İki sezon önce 3 takımın son haftaya şampiyonluk şansıyla girdiği sezona benzer bir sezon yaşayabiliriz.

Yenilgilerde veya beklenmedik kötü serilerde teknik direktörünün arkasında duran, yıkılmayan ve ayağa kalkmayı başarabilen takım şampiyonluk ipini göğüsleyecektir..
Ve Michael Jordan'ın söylediği gibi; "İyi hücum maç kazandırır, iyi savunma şampiyon yapar" gerçeği de derbilerin anahtarı olacak.. Nispeten zayıf rakiplerle oynarken hücum gücüyle sonuç alan ekipler eğer şampiyonluk yarışındaki diğer adaylarla yapacakları maçlarda takım olarak savunmada başarılı olamazlarsa geride kalırlar.