ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


İki benzer hikaye.. 1996 Terim, 2021 Bulut..

14 Şubat 2021 - 01:29 - Güncelleme: 14 Şubat 2021 - 02:15


Ali Sami Yen'de Fenerbahçe'ye 4-0 yenilmişti Galatasaray.. Ligin ikinci yarısında Kadıköy'deki maçı da 3-2 kaybetmişti. Beşiktaş'la iki maçta da berabere kalmıştı.

Kısacası Fatih Terim'in ilk yılında sarı-kırmızılı ekip ezeli rakipleriyle oynadığı 4 maçtan sadece 2 yenilgi almış ve özellikle 4-0'lık derbi hezimeti sonrası ortalık karışmıştı.

Ali Sami Yen'deki maçlar bir ara kazanılmaz hale gelmiş, Beşiktaş'tan 5, Fenerbahçe'den de 4 puan daha az toplamıştı Galatasaray iç sahada.

Fatin Terim için medyada inanılmaz ifadeler, hakaretler ve ağır eleştiriler yapılıyordu.. Yönetim "istifa edip etmemek" arasında gidip gelmişti uzun süre. Ama birde işin öbür tarafı vardı.. Sabretti Galatasaray.. Hem takıma hem teknik direktörüne..

Deplasmanlarda hatasıza yakın oynayan ve 17 maçın 13'ünü kazanan Galatasaray hiç derbi galibiyeti olmamasına karşın şampiyonluğa ulaşıyordu. Fatih Terim için "Şehir kırosu" diyenler şimdi alkışlıyor, övgü dolu cümleler sarfediyordu.

Ve yıl 2021

Biraz geçmişe gittik.. Şimdiki zamanı daha iyi anlayabilmek için Fatih Terim'in ilk yılında yaşananları biraz anımsadık.

Şimdi de Fenerbahçe benzer şeyler yaşıyor.. Kazansa bile teknik adamı ağır ifadelerle eleştiriliyor.. Eleştiriyi bırakın, "hakaretvari" hashtag'ler açılarak yerin dibine sokuluyor..
Derbi kazanamadı Erol Bulut.. Galatasaray ve Beşiktaş'a Kadıköy'de kaybetti.. Sadece derbi mi.. 9 kişilik Hatay'a gol atamadı kendi sahasında.. Konyaspor ve Yeni Malatyaspor'a ise farklı yenildi.

Ama dün geceyi maç fazlasıyla da olsa lider kapattı.. Karagümrük karşısında zor da olsa alınan 3 puan sarı-lacivertli ekibi rahatlattı ve sıralamada en üste çıkarttı.

3 Büyük takımın aralarındaki maçlarda Beşiktaş 6, Galatasaray 4, Fenerbahçe ise 1 puan toplamış.. Ama Fenerbahçe 51 puanla lider.. Yani "diğerleri" karşısında en başarılı takım Fenerbahçe.. Deplasmanlarda en çok puan toplayan da Fenerbahçe.

Peki Erol Bulut'a eleştiriler haksız mı?

Erol Bulut'un önemli hataları oldu.. Olmaya da devam ediyor.

Beşiktaş maçında devre biterken gol atıp tüm camiaya umut vermiş Cisse'nin ikinci yarıya başlamayıp Ademi'nin sürülmesi.. Aynı maçta Caner, Serdar Aziz ve Sosa'nın kulübeye çekilmesi.. Aynı maçta rakibin en çok çekindiği isim Pelkas'ın 70'te oyun dışı bırakılması..
Galatasaray maçındaki onbir ve benzer hatalar.. Kaybedilen maçlardaki ilginç rotasyonlar.. 
Sakatlıktan çıkan Sinan Gümüş'ün sahaya sürülmesi.. Sezonun en çok gol atan ismi Thiam'ın Galatasaray derbisinde hiç süre alamaması.

Altay'ın Karacabey karşısında oynatılması ama Başakşehir gibi güçlü bir rakip karşısında Harun'un tercih edilmesi.

Evet bunlar ilk akla gelenler.

Takım hala zirvedeyse Bulut'un katkısı var demektir

Peki ya artıları.. Bulut'un artıları da oldukça fazla.. Zaten olmasa takım hala yarışın içinde, hala puan olarak şampiyonluk adayı olmazdı.

Devlet'in resmi bahis organı İDDAA'nın "en çok şampiyonluk" oranı verdiği takım Fenerbahçe.

Mesut takıma adapte olmaya başladı.. Pelkas önümüzdeki hafta sahada olacak.. Gustavo ve İrfan da 2 hafta içinde takıma girecek.

Fenerbahçe halen çok iyi oynamıyor.. Ama çok güçlü bir kadroya ve önemli potansiyele sahip.

Şampiyonluk gelir mi.. Neden olmasın.. Erol Bulut; Fatih Terim'in ilk yılındaki gibi hatalar yapıyor, derbi kazanamıyor, içeride felaket sonuçlar alıyor ve yerden yere vuruluyor. Aradan geçen 25 yılda değişen en önemli olgu ise sosyal medya.

Bence Fenerbahçe sosyal medyada da önemli artılara sahip.. Kulüp olarak çok iyi kullanıyorlar.. Bu yüzden de Erol Bulut hala ayakta.

Ligin sonu ne olur bilinmez.. Ama bilinen Fenerbahçe'nin her türlü sarsıntıya karşın hala şampiyonluğun önemli adaylarından biri oluşu. Bu bile; Erol Bulut'u takdir etmek için önemli bir neden...

YORUMLAR

  • 0 Yorum