Avrupa Elemeleri'nde favoriler, sürprizler

2022 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde gruplardaki favori takımları ve sürpriz adaylarını değerlendiriyoruz.

Avrupa Elemeleri'nde favoriler, sürprizler
23 Mart 2021 - 13:18
FUTBOO | Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nın heyecanı başladı. Avrupa elemelerinde gruplarda birbirinden zevkli maçlar bizleri bekliyor.

Gruplardaki favorilere ve sürpriz adaylarına bakıyoruz. 

A Grubu'nda Portekiz net favori olarak gözüküyor. Sırbistan ve İrlanda'da son zamanlarda zaten bir düşüş var. Bu iki takım ikincilik mücadelesi verecektir.

B Grubu'nda İspanya 1, İsveç 2. sıranın en büyük adayı. Yunanistan, İsveç'i zorlayabilecek tek takım gözüküyor ama son yıllardaki formlarına bakarsak bu pek kolay gözükmüyor.

C Grubu'nda da iki takım öne çıkıyor. İtalya ve İsviçre liderlik mücadelesi verecektir ama İtalya zaten bir adım önde. Kuzey İrlanda ve Bulgaristan'da sürpriz sonuçlar alma potansiyeline sahip takımlar. 

Fransa favori, diğer maçlar belirleyecek

D Grubu'nda Fransa favori ama bu grupta zevkli maçlar olacaktır. Ukrayna, Finlandiya ve Bosna Hersek arasındaki maçlar grubun kaderini belirleyecek gibi gözüküyor.

E Grubu'nda ise Belçika zaten son yıllarda gruplara damgasını vuran takım olarak göze çarpıyor. İkincilik için ise Galler ve Çekya mücadele edecek.
İşlerin karışık olduğu grup

F Grubu'nda işler biraz karışık. Net favori söyleyemeyeceğimiz gruplardan birisi. Danimarka, Avusturya ve İskoçya'nın hepsi bu grubu lider tamamlayabilir. İsrail de sürpriz peşinde olacaktır. Onlar da dişli bir takım. Bu 4 takım arasındaki maçlar çok kritik.

G Grubu bizim grubumuz. Hollanda, Türkiye ve Norveç arasında mücadelenin geçmesini bekliyoruz.

Net favori yok

H Grubu da zorlu gruplar arasında. Hırvatistan ve Rusya liderlik mücadelesi verecek gibi gözüküyor. Ama Slovakya ve Slonvenya da sürpriz potansiyeline sahip takımlar.

Kane - Lewandowski kapışması

I Grubu'nda İngiltere favori ama onları en çok zorlayacak takım Polonya olacaktır. Lewandowski - Kane kapışmasını görmek de zevkli olacak. Kane'in yardımcısı çok. Peki Lewandowski'ye yardımcı çıkacak mı? İşte bu sorunun cevabı grubu şekillendirecek. Sürpriz sonuçlar alabilecek takım ise Macaristan.

Almanya'nın zor rakipleri

J Grubu'nda Almanya favori ancak son yıllardaki form durumu nedeniyle net favori diyemiyoruz. Romanya ve İzlanda oldukça sıkı takımlar. Onlar dışında Kuzey Makedonya'nın da yabana atılmaması gereken bir takım olduğunu söylemek lazım. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum