Ercan Taner, Efsane Hagi'yi anlatıyor

''Hagi, Hagi, Hagi, Hagi!'' Bu sözler özellikle birçok Galatasaray taraftarı için kolay kolay unutulmaz! İşte o muhteşem golü 'Bugün olsa aynı şekilde anlatırım' diyen Ercan Taner, Galatasaray'ın efsanesi Gheorghe Hagi'yi anlattı.

Ercan Taner, Efsane Hagi'yi anlatıyor
23 Ekim 2022 - 07:20 - Güncelleme: 23 Ekim 2022 - 10:20
Spor dünyasının duayen isimlerinden Ercan Taner, Socrates Dergi’nin Youtube kanalında yayınlanan ‘Ne Topçuydu Ama’ programında Galatasaray’ın efsane oyuncusu Gheorghe Hagi’yi anlattı.

Atahan Altınordu’nun sunduğu programda Ercan Taner, Hagi’nin unutulmaz yanlarını, Türk futbolu için önemini ve efsane isimle ilgili anılarını paylaştı.

''Hagi, Hagi, Hagi! Bugün olsa aynı şekilde anlatırım''

Ercan Taner, Hagi ile ilgili sözlerine ''Romanya’nın yetiştirdiği en önemli isimlerden ve Türk futboluna da damga vurmuş bir oyuncuyu konuşmaya başlıyoruz. Ben ‘Hagi, Hagi, Hagi, Hagi’ dedim Viyana’da Rapid maçı. O gol başka türlü anlatılmaz diyorum. Kendi kendima hala düşünüyorum. Açtım YouTube’da o gole bir baktım. Bugün olsa yine aynı şekilde anlatırım'' ifadeleriyle başladı.
'Hagi deyince aklınıza gelen ilk görüntü?' sorusuna ise duayen isim Dünya Kupası'ndaki maçı işaret etti ve ''Ankara’da TRT’de Dünya Kupası programı yapıyorduk. Romanya – Kolombiya maçı var, kalede Cordoba var. Bir atak gelişiyor, Romanya atağı ve mükemmel bir gol var. Dünya Kupalarında atılmış en akıllı gollerden biri. Tabii daha Türkiye’ye gelmemiş o zaman. Çok enteresan bir goldü'' dedi.



Hagi'nin antrenmanlardai çalışkanlığını örnek gösteren Taner, ''Türkiye’ye geldi, yanılmıyorsam Van’da forma giydi. Vanspor o zaman Süper Lig’de. Golüü attı, hatta şunu söylediler, ‘Bu adam yaşlı, bu adamdan geçmiş’ dediler. Ben Hagi’nin birçok antrenmanını izledim. Antrenmanlardaki o disiplin birçok futbolcuda olsa, inan bana futbol hayatları çok daha uzun sürebilir'' ifadelerini kullandı.
 
''İkon derken yoruluyorsun Hagi için''
Atahan Altınordu'nun 'Hagi nasıl ikon oldu?' sorusuna yanıt vermekte zorlanan Ercan Taner ''Romanya Milli Takımı’na baktığında ikon, S. Bükreş’te ikon, Galatasaray’da Türk futboluna yön vermiş en önemli futbolculardan. İkon derken yoruluyorsun Hagi için'' şeklinde konuştu.

Hagi'nin takım arkadaşları için de önemli bir isim olduğunu belirten Taner, ''Hagi boş konuşmazdı. Hiçbir zaman boş konuşmadı. Arkadaşları hep ondan iyi şeyler öğrendiler'' dedi.

Hagi'nin çok fazla olumsuz denecek bir noktası olmadığını dile getiren Ercan Taner, efsane ismin zaman zaman çabuk sinirlenebildiğini ''Bazen çok çabuk patlıyordu, sinir anlamında. O da kötü yan mıdır? Bilmiyorum. O sinirine biraz hakim olamıyordu ama ona da yapacak bir şey yok'' sözleriyle belirtti.
 

Socrates Dergi YouTube kanalında Atahan Altınordu editörlüğünde Ercan Taner'in konuk olduğu ‘Ne Topçuydu Ama’ programını aşağıdaki videodan ya da linke tıklayarak izlemeyebilirsiniz. Socrates Dergi YouTube kanalı için tıklayın


YORUMLAR

  • 0 Yorum