ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Erol Bulut'a açık mektup...

22 Şubat 2021 - 17:41 - Güncelleme: 23 Şubat 2021 - 02:36


Erol Bulut bir kez daha tuzağa düştü... Hayır, sadece Kadıköy'de 5. yenilgisini almasını ve Göztepe'ye 1-0 yenilmesini kastetmiyorum. Erol Bulut bir kez daha bulduğu doğru yolu terk edip farklı bir oyun sistemiyle oynamaya çalıştı ve yine kontra bir golle maçı kaybedip, bir kez daha 90 dakika boyunca savunma duvarını aşamadı.

Fenerbahçe'nin sezon başında da, devre arasında da transferde önemli bir bölgeye mutlaka önemli bir isim alması gerektiğini belirtmiştik.

Bir forvet buzdolabına benzer. Attığı gollerle işlevini yerine getirirken, kaçırdığı goller ve neden olduğu kayıplarla, "takım kimyasının bozulmasına" yol açar. Fenerbahçe'de 6-7 tane üst sınıf buzdolabı var.. Samatta var.. Cisse var.. Thiam var.. Valencia var.. Sinan var.. Var da var. Ama bu buzdolaplarının hiçbirinin derin dondurucu özelliği yok.. Yani "zor şartlarda" seni kurtaramıyorlar.. Hepsi üst sınıf.. Ama hepsi "eski tip".

Sen ne kadar kötü oynarsan oyna; Alex çıkar sana bir maç kazandırırdı.. Semih gerektiği zaman gereken yerde olurdu.. Van Hooijdonk attığı goller ve frikiklerle seni "şampiyon" yaptı.. Yetmedi gitti çizgiden top kurtardı Erzurum'un kara kışında.

Kezman'la çeyrek final yaşadın, Şampiyonlar Ligi'nde.. Anelka'yı gördü bu takım.. Dünyanın en zor ligi Premier Lig'de iki farklı takımda gol kralı olmuş Robin van Persie'yi gördü.

Türkiye Ligi'nde gol kralı olunca kalktın Fernandao'yu aldın.. Fransa gol kralı Moussa Sow inanılmaz katkı verdi.. İspanya'dan aldığın gol kralı Guiza beğenilmedi.. Ama bir sezonda 16-17 gol ortalamasıyla oynadı, Rüştü'ye iki kez maç kazandıran aşırtma gol attı. Galatasaray'a topukla gol attı.. Trabzon deplasmanında, son dakikada seni Avrupa'da ön eleme oynamaktan kurtardı.. Buca'da oyuna girdi, 40 saniya sonra 4-3 öne geçirdi.

Slimani, Frey, Ayew, Ademi, bütün özverisine karşın Thiam, hatta 10 numara giymesine karşın Samatta Fenerbahçe'nin banko golcüsü değil.. Bazısı yedek bile olamaz

Sen geçen sezon kritik Malatya deplasmanına Alper Potuk santrafor, Tolga sol açık, Jailson stoper, Dirar solbek çıkmışsın.. Bu önemli ders içeren bir zorluktu. Ama derse çok iyi alınmamış olsa gerek ki, son yıllarda takıma en adapte olan isim Vedat Muriqi'ten gelen para çok kötü kullanıldı.

Vedat'ın gidişi doğruydu.. Çok iyi paraya satıldı.. Zaten Kosovalı forvet de gitmek istiyordu.. Çok çok iyi bir golcü olmamasına karşın çağın gerektirdiği çoğu şeyi yapan iyi bir santrafordu Vedat.. Ondan gelen 20 milyon euro'ya alınanlar ise maalesef hayal kırıklığı.
 
Ve şimdi kritik dönemeçe gelindi.. Lig daha çok sürprizlere gebe.. Galatasaray da Beşiktaş da yenilgiler alacak.. Ama ilk büyük zorluk Fenerbahçe'nin önünde.

Erol Bulut için Barış Manço'nun bir şarkısı geldi aklıma: "İşte hedek işte deve.." Atlat Hocam atlatabiliyorsan bu deplasmanı.. Seni başından beri korudum.. Tüm hatalarına karşılık hem de.. Şimdi sıra sende.. Kur tuzağını, avla Avcıyı.

Şimdi sana küçük bir ipucu vereyim, ligi ve Fenerbahçe'yi iyi tanıyan biri olarak.. 8'de 7 yaptığın sisteme geri dön.. Çek takımı 20 metre geri.. Mesut'u yedek bırak.. Pelkas'ı monte et, Valencia'yı sağ kenara çek.. Thiam'ı sola.. Santrafora Samatta'yı yerleştir.. Evet derin dondurucu özelliği yok ama ilk 60 dakika ihtiyacın da olmayacak.. Çünkü Avcı da seni bekleyecek.. Üzerine gelmeyecek.

Savunmada istersen 3 stoper çık.. Bu tercihi bu maçta kullanabilirsin.. Çünkü üçlü oynarsan Bakasetas'ın şut çektiği alanı daha iyi kapar, Galatasaray derbisindeki sıkıntıyı yaşamazsın.

Orta sahada Ozan - Sosa ikilisini tercih et.. Sosa farklı oynar bu maçı.. 60'tan sonra skor ne olursa olsun Mesut'u sahaya sür.. Ardından Samuel hamlesini yap.

Hocam daha da ötesi; bu maçı kazanmak istiyorsan, sabırla zadece ve sadece "beraberliğe" oyna.. Abdullah Avcı'yı bıkana kadar, açılana kadar bekle.. Nwakaeme'nin karşısına koyacağın isim çok önemli.. Nazım çok hızlı.. Gökhan çok tecrübeli...

Karar senin. Ve en önemlisi, kazanırsan hiç kimseye hiçbir mesaj içeren şey söyleme.. İşine bak.. Çünkü çok kaybettin. Ama kaybedersen... Bence ne yapacağını biliyorsun...

YORUMLAR

  • 0 Yorum