ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Erol Bulut devre arası neler yaptı?

25 Ekim 2020 - 22:56 - Güncelleme: 26 Ekim 2020 - 03:42



Fenerbahçe için Trabzonspor maçları özel maçlardır. Ama Trabzonspor için, Trabzon şehri için Fenerbahçe maçları en önemli karşılaşmalardır.. Trabzon için tüm sezon en çok kazanılması istenen maçlardır.

Bu yüksek motivasyonla sahaya çıkan Trabzonspor çok iyi bir ilk yarı oynadı.. Gol attı, kontra yaptı.. En önemlisi Fenerbahçe'ye istediği oyun ortamını bırakmayacak kadar etkili pres yaptı.

Erol Bulut ısrarla Ozan'ı 10 numara pozisyonunda oynatıyor.. Pelkas pek de sevmediği kanatta etkili oynayamıyor.. Valencia, Sosa, Samatta gibi etkili isimler de kötü olunca Fenerbahçe bu bölümü adeta rakibe bırakarak geçirdi.

Devre arası futbolda çok şeyin konuşulduğu, çok kaderin değiştiği bölümlerdir.. Hem takıma hem rakibe hem de taraftara mesaj verecek anları yakalaybilirsiniz devre arasında.. Gitmiş maçı çevirebilir, kazanılmış maçı da kaybedebilirsiniz.

İşte böyle bir devre arası yaşandı Fenerbahçe soyunma odasında.. Erol Bulut oynayan tüm oyuncularıyla konuşurken, Papiss Cisse hamlesini hazırladı.. Doğrusunu söylemek gerekirse kendisi bile bu kadar efektif bir değişiklik beklemiyordu takımda.. Fenerbahçe; bir sihirli değnek değmişcesine ikinci yarıya çıktı.

Trabzonspor'u sahadan sildi ve 3 önemli gol attı.. Atak yaptı, gol kaçırdı, direğe takıldı.

Herşeyden önemlisi Fenerbahçe ikinci yarı oynadığı oyunla herkese bir mesaj verdi: Ben güçlüyüm ve gücümün farkındayım, dedi.

Erol Bulut'un Ozan'ı 10 numarada oynatma ısrarından Sosa'yı kenara çekerek kurtulması tüm takımı rahatlattı.. Ozan koşu yapacağı, topla kat edebileceği alan bulunca maça ağırlığını koydu.

Pelkas sol çizgiyi sevmiyordu.. 10 numara pozisyonuna geçince maçın çözülmesinde anahtar isimlerden biri oldu.

Cisse neler yapabileceğini golü ve asistiyle gösterdi.. Bir kafası da direğe takıldı.

Valencia Uruguay'a karşı atılan 4 golün üçünün pasını vermişti.. İkinci yarı oynadığı futbol ve attığı golle Fenerbahçe adına en iyi maçını çıkardı.

Hakan Mert aldığı süreyi iyi kullandı.. Tisserand çok iyi oynadı ve skora etki etti.. Caner asistlerine devam etti.. Gökhan Gönül sakatlığın etkisiyle biraz eksik kaldı ama tecrübesini maça kattı.

Lemos ve Sosa dışında tüm takım iyi performans gösterdi.

Erol Bulut ise kariyerinin belki de en önemli değişikliklerinden birini yapıp; Sosa - Cisse hamlesiyle taraftarın güvenini kazandı.. Ademi'yi de oyuna alarak, Daumvari bir taktikle son bölümü tamamladı. Sadece şampiyonluk söylemleri için değil, geleceği ile ilgili de Erol Bulut bu maçı çok iyi kullandı.

Büyük takımların, büyük futbolcuların ve büyük teknik adamların bu tür dönüm noktaları vardır.. Erol Bulut için de bu maç dönüm noktasıydı.. İlk devrenin son anlarında Gustavo- Abdülkadir Ömür mücedelesi biraz daha ileride olsa penaltı kararı çıkıp, devre 2-0 bitebilirdi.. Oradan maçı çevirmek de çok kolay olmazdı.

Erol Bulut bu anlamda futbol şansına sahip olduğunu da gösterdi.. Onun yönetiminde oynanan 6 resmi 6 hazırlık maçında Fenerbahçe'nin hiç yenilgi almamış olması da takım bütünlüğü için son derece önemli..
Trabzoonspor ise ilk yarı çok iyi oynarken, rakibin etkili ismi Sosa'yı Kamil Ahmet ve Flavio'yu dönüşümlü kullanarak etkisiz hale getirdi.. Golü buldu, önde pres yaptı.. Gustavo ve biraz da Caner dışında rakibin tüm silahlarını oyundan düşürdü.. İkinci gole de çok yaklaştı ama atamadı.

İkinci yarı hem rakibin kalite üstünlüğü hem de kendi yedek kulübesinin çok iyi olmamasının karşılığı skora yansıdı.. Eddi Newton artık kalır mı bilmem.. Ama Trabzonspor'un bu sezon özelinde işi çok zor...

Cüneyt Çakır adına yakışır iyi bir maç yönetti.

Maçın adamı Luiz Gustavo, maçın kader anı ise Erol Bulut'un tüm takımla tek tek konuşup, Sosa'yı çıkarma kararı aldığı devre arası bölümüydü...

Maçın notlarına gelince..
Fenerbahçe: Altay (6.5) - Gökhan (6.5), Lemos (4), Tisserand (7), Caner (7) - Gustavo (8), Sosa (4) (dk.46 Cisse 7.5), Ozan (6.5) - Valencia (7) (dk.75 Mert Hakan 6), Samatta (6) (dk. 88 Ademi 5), Pelkas (6.5) (dk. 71 Novak 5.5)
Trabzonspor: Uğurcan (5.5) - Serkan (5), Edgar (4), Hugo (4), Marlon (5) - Baker (6), Kamil Ahmet (5.5), Flavio (5) - Abdülkadir Ömür (7.5), Nwakaeme (7.5) - Afobe (7.5)

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Celâl YALÇIN
    3 yıl önce
    Çok eski açık kanallarda proğram yaparken zelle izlediğim. İfade şevkinizden, proğram arkadaşlarınıza hitap edişinizden, doğru bilgileri taviz vermeden savunmanızdan dolayı sizi zevkle izliyordum. Teknoloji özürlü olduğum için bu güne kadar size ulaşamadım. Tesadüfen internette buldum.Selamlar. Celâl YALÇIN