ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Erol Bulut'un Mesut Özil'li onbiri ve yeni taktiği...

07 Şubat 2021 - 23:01 - Güncelleme: 08 Şubat 2021 - 02:47


Yeni Malatyaspor maçına kadar Gustavo - Sosa - Ozan'lı orta sahayla devam eden, ancak alınan yenilgiler sonrası Sosa'yı yedek kulübesine çekip oyun taktiğini değiştiren Erol Bulut takımı toparlamayı başarmıştı.

Zorlu hava ve saha koşullarında Sivasspor karşısında alınan beraberlik normal karşılanabilirdi.. Galatasaray derbisi ise beraberliğin ağır bastığı, gol yiyenin kazanması çok zor olacağı bir maç şeklinde geçecekti. Beklenen oldu.

Kontrollü futbolunu devam ettiren Erol Bulut Galatasaray'ın golünün ardından Mesut'u sahaya sürüp kazanmak için hamleler yapmaya başladı. Ozan'ın sayılmayan golü dışında rakip savunmayı oldukça zorlayan bir futbol oynayan sarı-lacivertli ekip maçtan yenik ayrılmasına karşın olumlu sinyaller verdi.

Erol Bulut artık Mesut Özil'in üzerine yeni bir taktik inşa ediyor. Salı gecesi oynanacak Başakşehir kupa maçında da Gustavo'nun ilk onbir başlaması beklenmiyor. Takım büyük ihtimalle; Altay - Nazım, Serdar Aziz, Szalai, Caner - Ozan, Sosa - Bright Samuel, Mesut Özil, Thiam - Samatta onbiriyle Başakşehir maçına çıkacak.

Bu karşılaşma sonrası oluşacak yeni taktikte ise iki futbolcu büyük önem kazanacak; İrfan Can ve Gustavo.

Erol Bulut artık topu rakibe vererek oynamak yerine, takımı 10-15 metre ileri doğru çıkaracak ve Mesut'un topla daha etkili alanlarda buluşmasını kolaylıştıracak bir oyun tarzını takıma adapte edecek.

Yeni düzende Pelkas iyileşene kadar; Altay - Nazım, Serdar Aziz, Szalai, Caner - Gustavo, Ozan - Bright Samuel, Mesut, İrfan Can - Thiam onbirini sıkça göreceğiz.

Derbide hiç süre almayan ve neden süre almadığını da anlayamadığımız Thiam Başakşehir maçıyla birlikte onbire dönecek.

Premier Lig görmesine karşın etkili bir bitirici özelliğine hiçbir zaman ulaşamayan ve gücüyle oynayan Samatta ile son bir ayda düşüşte olan Mert Hakan - Valencia ikilisinin artık hamle oyuncusu haline evrilmesini bekliyoruz.

Fenerbahçe'nin zirve yarışında var olmasında büyük katkısı olan Pelkas'ın takıma dönmesinin ardından ön taraf; İrfan Can, Mesut, Pelkas - Brigh Samuel şekline de bürünebilir.. Esas mevkii sağ kanat olmasına karşın çok hızlı adam eksilten ve direkt kaleye giden Bright Samuel'in bazı maçlarda yedek kalması halinde Thiam, Samatta, Cisse, Valencia'dan formda olan isim ön alanda oynayabilir.

Galatasaray yenilgisine karşın Fenerbahçe'nin 48 puanla zirveye ortak olması önemli.. Sarı-lacivertli ekip Başakşehir engeline takılmazsa tekrar moral bulacak ve Mesut'un onbire girişi, Gustavo, İrfan Can, Pelkas gibi önemli silahlarının dönüşü ile şampiyonluğun ciddi adayı olacak.

Bu dönemde Erol Bulut'a yönelik eleştirelerin hemen tamamına katılıyorum.. Birkaç maç hariç Erol Hoca henüz "taktisyen" özelliği ile önemli bir maç kazandırmadı Fenerbahçe'ye.. Hatta Beşiktaş, Galatasaray, Konyaspor ve Yeni Malatyaspor'a Kadıköy'de kaybetti, 9 kişilik hatayspor'la golsüz berabere kaldı.. Ancak takım fizik olarak iyi durumda ve çok mücadele ediyor.. Bu açıdan takımı iyi bir seviyeye getiren Erol Bulut Fenerbahçe'de kalıcı olmak isityorsa Mesut'un en yüksek verimi vereceği bir takımı sahaya sürmek ve artık "dominant" oynayan bir takımı taraftarına sunmak zorunda.

Unutulmasın.. Baskı, gerilim ve stres; iyi kullanıldığı taktirde büyük takımlar ve büyük teknik adamlar için bulunmaz fırsattır.

Erol Bulut'un kaderi de bundan sonra kendi elinde.. Bu zor ortamın yarattığı olumlu şartları iyi değerlendirmeli ve takımın formunu tekrar yukarı çekmeli. Hem oyun hem puan olarak... 

YORUMLAR

  • 0 Yorum