ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Forvet çok golcü yok...

11 Eylül 2020 - 22:05 - Güncelleme: 11 Eylül 2020 - 22:11

Sinema tarihinde beni en çok etkileyen filmlerden biridir “Başlangıç”.. Orijinal adı “Inception” olan filmde Leonardo di Caprio’nun canlandırdığı Dom Cobb zihinlere girerek fikir çalan bir hırsızdır. Son görevi ise bu kez çalmak değil, bir zihne fikir yerleştirmektir.

Konumuz sinema değil elbette ama başka bir “başlangıç”.. Transfer döneminde fırtına gibi esen, zor engelleri aşarak limitini yukarı çeken Fenerbahçe’nin başlangıcı.

Yeni bir teknik adamla; Erol Bulut’la yola çıkan Fenerbahçe’nin önündeki ilk sportif engel Rizespor’du..
Genç teknik adam ilk deplasmanına, geçen sezonki kadrodan tam 8 oyuncuya yer vererek başladı.. Gökhan, Caner ve Thiam dışındaki oyuncular Fenerbahçe’nin unutmak istediği geçen sezonki kadrosunda yer alıyordu.

Maça kötü başlamadı Fenerbahçe. İki önemli pozisyon buldu. Bir de penaltı kazandı. Attığı penaltı golüyle Sivasspor karşısında Land of Legends Turnuvası’nda kupayı getiren Caner bu kez çok kötü kullandı atışı.. Caner’in penaltısını kurtaran Gökhan Akkan ise son dönemdeki çıkışının tesadüf olmadığını gösterdi.

İkinci yarıda Rizespor’un en etkili hücum silahı Milan Skoda’nın artık klasikleşen gollerinden birini izledik. Meljnak’ın ortasına harika bir kafa vuran 1.90 boyundaki Çek santrfor tüm Fenerbahçeliler’e soğuk bir duş aldırdı.

Golün ardından Rizespor kendisi için en uygun oyun stiline dönüyor ve rakibin ileri çıkmasını bekliyordu..
Erol Bulut üst üste yaptığı hamlelerle oyuncularını canlandırmayı ve baskı kurdurtmayı başardı.. Ozan, Valencia, Sinan, Sosa oyuna girince Fenerbahçe’nin bireysel kalitesi arttı.

Bu kez klasikleşen golünü atma sırası Gökhan Gönül’deydi.. Penaltıyı kaçırmasına karşın üstün tecrübesiyle oyunda kalmayı başaran Caner’in güzel kornerine müthiş bir kafa uzattı Gökhan.. 88 ortaladı, 77 topu kaleye gönderdi.. Maçın yıldızlarından Gökhan Akkan müthiş uzandı ama topun çizgiyi geçmesine engel olamadı.

İkinci penaltı bana göre ağır bir karardı.. İlk yarıda veremediği ikinci penaltıyı veren Arda Kardeşler’in düdüğünün ardından Sosa net bir vuruşla galibiyeti getirdi.

Başlangıçlarda taraftarın, camianın ve futbolcuların olduğu kadar rakiplerin zihinlerine “Bu takım şampiyon olacak” fikrini ekebilmek çok önemlidir.. Çok forvet transfer etmesine, bir o kadar da forvete sahip olmasına karşın net bir golcüsü olmayan Fenerbahçe’nin bu maçı kazanması “Başlangıcın” güzel olmasını sağladı..
Bu kadar önemli bir deplasmandan 3 puanla dönen Fenerbahçe kadrosuna mutlaka ve mutlaka çok iyi bir golcü katmak zorunda.. Zahavi ya da Cavani.. Ucuz ya da pahalı.. yerli ya da yabancı.. Genç ya da tecrübeli.. Ne olursa olsun koşan değil atan bir golcü bulmak zorunda Fenerbahçe.

Rizespor iyi oynadığı ve iyi mücadele ettiği maçı 1-0 öndeyken gerçek oyununu oynayamadığı için kaybetti.. Erol Bulut gibi Başakşehir futbol okulundan yolu geçen Tomas ilk maçında olumlu not aldı sayılır.. Skoda, Boldrin ve Gökhan akkan gibi ekstra oyuncuların yanına Remy’yi de koyunca Rizespor lige renk katan bir ekip olur.
 
Tüm maçlarda yaptığımız gibi Rizespor deplasmanında mücadele eden oyuncuları da notlayalım:

Altay (7) – Gökhan Gönül (7), Zanka (5.5), Serdar Aziz (5), Caner Erkin (5) – Tolga Ciğerci (5),  Gustavo (5) (dk.77 Sosa 6) – Ferdi (4.5) (dk.65 Sinan Gümüş 5), Deniz Türüç (5.5) (dk.65 Ozan Tufan 5.5), Thiam (4.5) (dk.54 E.Valencia 4.5) – Frey (5.5)

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Halis öz
    3 yıl önce
    Bence 3 penaltı olmalıydı. Futbolun güzelliği gol. İkinci el pozisyonunda el vücuttan ayrı topun yönü değişiyor. Karar ağır filan değildi. Olması gereken bu Fenerbahçe lehine ilk kez olduğu için kamuoyu alışkın değil. Aynı pozisyon başka maçta olsa tüm yorumcular hakem net gördü geldi sarı kartını verdi bence penaltı derler Di. Ama konu Fenerbahçe olunca bide arkadaşların içine sinecek.
  • Özgür Nal
    3 yıl önce
    Elinize sağlık
  • Samir umman
    3 yıl önce
    Penaltı net İKİNCİSİ