ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Bjelica mı, Bulut mu, Avcı mı?

18 Mayıs 2020 - 09:25 - Güncelleme: 18 Mayıs 2020 - 11:39

“Hocanın bir nebze aidiyet duygusunun olması gerekiyor. Baktığımız kriterlerden biri bu… Yerli ve yabancı hocalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Fenerbahçe tarihini bilen hocaların olması da bizim için çok önemli. Fenerbahçe'yi, rakipleri, sistemin nasıl çalıştığını da bilmek gerek. Gençleri oynatmak önemli. Farklı oyun formatlarını oynatmış olmak önemli. Soyunma odası liderliği, teknolojinin kullanımı çok önemli. Belki şu an takım çalıştıran birini beklemek de fayda sağlayabilir.”


Fenerbahçe Başkanı Ali Koç geçtiğimiz Cuma günü online olarak yapılan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda teknik direktör arayışlarını bu sözlerle özetlemişti.


Sarı-lacivertli takım korona virüs nedeniyle liglere verilen arayı da değerlendirerek takımın başına en uygun ismi getirmek istiyor. En uygun isim kim? Kimlerle temas kuruldu? Olumsuz yanıt veren isim oldu mu? İşte bu soruların yanıtlarıyla Fenerbahçe’nin teknik direktör arayışındaki son durumu değerlendirelim.


Erol Bulut ismi sürekli gündemde


Erol Bulut ismi gündeme en çok gelen isim.. 45 yaşında ve Almanya doğumlu.. Fenerbahçe’de şampiyonluk yaşamış, Oğuz,Boliç, Atkinson, Aykut’lu kadroda solbek ve sol stoper oynamıştı. Almanya Ligi dışında Ukrayna ve Yunanistan’da da futbol oynadı. Kısa sürelerle Adanaspor, Trabzonspor, Bursaspor formaları giydi. Hırslı bir yapısı olmasına karşın sakinliğini kaybetmeyen bir görüntü ortaya koyuyor.


Abdullah Avcı’nın yardımcılığını yaptıktan sonra Yeni Malatyaspor’da teknik adamlık görevi üstlendi ve büyük bir sürpriz yaparak ligi 5. bitirerek bu takımı Avrupa Kupaları’na taşıdı. Bu sezon başında Aytemiz Alanyaspor’un başına geçti.. Ligde bir ara liderlik koltuğuna oturttuğu takımı şu anda 6. Sırada ve Türkiye Kupası’nda Antalyaspor ile yarı finale kaldı.


Artıları:

- Hem Fenerbahçe camiasını hem Türk futbolunu iyi tanıyor.

- Yabancı dil konusunda avantajlı

- Genç, hırslı ve çalıştırdığı iki takımda da başarılı oldu.

- Farklı ekollerde futbol oynadı ve farklı tarzlarda başarılı oldu.

- Alanyaspor’la sözleşmesi 30 Mayıs 2020 itibariyle sona eriyordu.


Eksileri:

- Henüz lig ya da kupa şampiyonluğu bulunmuyor.

- Alanyaspor’dan 1 milyon Euro civarında bir para alıyor ve Fenerbahçe’ye daha azına gelmeyi kabul etmedi.


Bjelica Fenerbahçe’den yanıt bekliyor

Fenerbahçe taraftarının en çok istediği isim olan Nenad Bjelica ise Ali Koç ve Fenerbahçe Yönetimi’yle iki kez görüşme gerçekleştirdi. Hırvat teknik adam 48 yaşındaki Bjelica hırslı yapısı ve hücum futbol oynatmasıyla tanınıyor. Dinam Zagreb’i çalıştırdığı iki sezonda 99 maça çıktı ve 2.5 puanın üzerinde bir ortalama tutturdu. Bir şampiyonluk, bir de kupa kazandı.. Bu sezon yarıda kalan Hırvat Ligi’nde uzak ara liderdi. Başkan’la girdiği polemik ve ücret düşüşünü kabul etmemesi nedeniyle takımdan gönderildi.


Artıları:

- Şampiyonluk yaşadı. Şampiyonlar Ligi’nde Atalanta gibi bir takımı 4-0 yendi, Shaktar’la iki kez berabere kaldı.

- Gençlere önem veriyor.

- Rakibe göre sistem uyguluyor. 3-4-3, 3-5-2, 5-4-1 gibi taktikleri rakibe göre değiştirerek oynatıyor.

- Hırvat, İspanya, Avusturya ve Almanya Ligleri’nde futbol oynadı.

- Avusturya, İtalya Serie B, Polonya ve Hırvatistan’da teknik direktör olarak görev yaptı.

- Kulübede agresif ve hırslı bir görüntüsü var.

- 48 yaşında ve başarıya aç.


Eksileri:

- Türk futboluna uzak.

- Yıllık 3 milyon Euro civarında bir maaş talebi oldu.


Abdullah Avcı’nın da maliyeti yüksek

Bjelica ve Erol Bulut’la birlikte Fenerbahçe teknik direktörlüğü için adı geçen bir başka isim Abdullah avcı. 56 yaşındaki Avcı’yı, takım kaptanı ve gelecek yıl sportif direktörlüğe getirilmesine kesin gözüyle bakılan Emre Belözoğlu ısrarlı istiyor.


Artıları

- Başakşehir’de yakaladığı başarılar, oluşturduğu takım anlayışı ve Milli Takım tecrübesi..

- Sakin bir yapısıyla futbol camiasında saygı duyulan bir ismi var. Yaşlılarla, gençleri uyum içinde çalıştırıyor.

- Türk futbolunu çok iyi tanıyor ve bilimsel verileri iyi kullanıyor.

- Takımın kilit ismi Emre Belözoğlu ile çok iyi anlaşıyor.

- Teknik direktörlük yaşamında istikrara önem veren bir isim.

- Yardımcılıklarını yapan Erol Bulut ve Okan Buruk Türk futbolunda önemli yerlere geldi.


Eksileri:

- Beşiktaş’ta başarılı olamadı.

- Yıllık 2 milyon dolara yakın bir maaşı var, Beşiktaş’tan aylık 1 milyon TL tazminat alıyor.


Benim tercihim Bjelica

Teknik direktörler sıralamasında durumu bu. Açıkçası Bjelica’nın göreve gelme ihtimali en yüksek isim olduğunu düşünüyorum. Favorime Bjelica, plase ise Erol Bulut. Abdullah Avcı göreve getirilirse benim için de önemli bir sürpriz olur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ömer faruk mavi
    3 yıl önce
    Senin tercihin tabi ki bjelica. Baksana rakibe göre sistem oynattığını vurgula*** yazmışsın. 3-5-2 fa***... Son 14 sezonda 13 şampiyonluk yaşamış bir takıma kazandırdığı 2 şampiyonluk gibi spektaküler bir başarıyı ve ata***ta gibi bir dünya devini 4-0 yenebilme başarısını da es geçmemişsin. Yaz altancığım çekinme, sana inanacaklardır. Bu ülkede kimse dinamo zagreb in son 15 yılını, bjelica nın diğer takımlarda ligi kaçıncı sırada bitirdiğini fa*** sorgulamayacaktır. Hatta yazının altına iliştirilmiş bu notu da okumayacaklardır. Sana inananacaklardır. Sen bir otoritesin çünkü. 40 yıldır bu ülkede futbol izleyen ve yazılarıyla da para kazanan bir insan olarak türk futbolunda başarının maç bitiminde saha ortasına kadar giderek eli belinde bir halde hakeme verilen azarla kazanıldığını ve dahi bu azarla bir sonraki hafta 3 puanının da garanti altına alındığını bilmeyen bir t. direktörle anlaşılması gerektiğini söylüyorsun ama olsun, Dedim ya sen bir otoritesin.