ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Fenerbahçe'nin 3'lü transfer planı

26 Temmuz 2021 - 23:23 - Güncelleme: 27 Temmuz 2021 - 00:36

Fenerbahçe üçüncü hazırlık maçını Gençlerbirliği karşısında oynadı ve ikinci yarıda ortaya koyduğu etkili futbolla farklı bir galibiyet aldı.

Csikszereda ve Kasımpaşa maçlarında 3 stoperle oynayan Portekizli teknik adam bu kez Nazım, Lemos, Caulker, Caner dizilişini tercih etti ve maçın içinde 3-4-3'ü de, 4-3-3'ü de deneme fırsatı buldu.

Özellikle ilk golü atan Nazım'ın geçen sezonki Başakşehir maçında olduğu gibi arka direğe yaptığı koşu ve Mert Hakan'ın asisti maçın kilidini açan hareketlerdi.

Fenerbahçe transferin biteceği 1 Eylül gününe kadar ligde üç maç oynayacak.. Adana Demirspor ve Altay ile deplasmanda, Antalyaspor'la da İstanbul'da mücadele edecek.

Ayrıca Ağustos ayının ikinci yarısında UEFA Avrupa Ligi play-off'larında boy gösterecek.

Kısacası bu 5 önemli maçta Fenerbahçe'nin yeni bir golcüyü kadrosuna katması, katsa bile doğrudan bu maçlara kadar hazır hale getirmesi zor görünüyor.

Gençlerbirliği karşısında ilk onbirde sahaya çıkan ama sakatlanaram yerini Serdar Dursun'a bırakan Samatta ise pozisyon bilgisi zayıf ve etrafındaki oyunculara pas istasyonu olması zor bir oyuncu.. Serdar bu konuda çok daha önde ve zeki bir santrfor.

''11'de görürsek şaşırmam''

Vitor Pereira hazırlık maçlarında Pelkas, Mert Hakan ve Zajc'ın performansından oldukça mutlu kalmış durumda.. Bu üçlüyü Ağustos ayındaki zorlu seride onbirde görürsek hiç şaşarmam açıkçası.

Bağırsak enfeksiyonu yüzünden Ankara'daki hazırlık maçında yer almayan Mesut Özil ise Zwölle, Greuther Fürth ve Dinamo Kiev'le oynanacak karşılaşmalarda oynayacak durumda.
Pereira'nın önünde net bir şekilde şu seçim var:

PSV karşısında dağılan Galatasaray'ın düştüğü durumu yaşamamak için 3'lü savunmadan vaz mı geçilecek, yoksa her türlü risk alınıp resmi maçlara bu oyun düzeniyle mi başlanacak.

Kanatlarda Caner ve Nasım'ın yer alacağı düşünülürse 3 stoperle oynamak Fenerbahçe'nin ön bölgeden bir ismi eksiltmesi anlamına geliyor.. O yüzden Vitor Pereira çok büyük ihtimalle lige eskisi gibi dörtlü savunma dizilişi ve Gustavo'nun kesici orta saha olduğu takımla girecek.

Gelen haberler Pereira'nın Pelkas'a özel ilgi gösterdiği yönünde.. Ancak asıl çıkış yapan oyuncu Miha Zajc.. Sloven orta saha İtalyan taliplerine karşın hazırlık maçlarında ortaya koyduğu oyunla Portekizli çalıştırıcının gözüne girmiş durumda.

Vedat Muriqi, Aaron Boupendza, Alexander Sörloth, Kaan Ayhan ve Marko Arnautovic'e ilgisini sürdüren sarı-lacivertli ekip bu 5 oyuncudan en az ikisini kadrosuna katmak istiyor. Bu transferlerin gerçekleşmesi için ise eldeki yabancıların en az üçünün satılması gerekiyor.

Bu şekilde hem yabancı kontenjanı açılacak hem de limit konusunda Fenerbahçe'nin eli rahatlamış olacak.

Fenerbahçe için bir kritik karar da Ozan Tufan'la ilgili olacak.. Gençlerbirliği karşısında artık klasikleşen gollerinden birini atan Ozan Tufan'ın Everton, Leicester City gibi Premier Lig ekiplerinin ardından Lille'in de transfer etmek istediği oyuncular arasına adını yazdırdı.

Pereira'nın satılmasına sıcak baktığı Ozan'ın 10 milyon euro civarında bir bonservisi kazandırması halinde Boupendza, Vedat, Kaan Ayhan üçlüsünün takıma katılmasını bekliyorum.

Aksi halde sarı-lacivertli takım eldeki oyuncularla lige başlamak zorunda kalabilir..

YORUMLAR

  • 0 Yorum