ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Fenerbahçe'nin önündeki 3 kritik soru

01 Mart 2022 - 16:02 - Güncelleme: 01 Mart 2022 - 17:10

Şampiyonluk yarışından sonra sırasıyla; UEFA Avrupa Ligi, Türkiye Kupası ve Avrupa Konferans Ligi'ne veda eden Fenerbahçe'nin önünde 3 önemli soru var.

1. Takımı yeni sezonda kim çalıştıracak?
2. Naklen yayın ihalesiyle rakamlar ve bütçeler bu kadar küçülmüşken nasıl önemli transfer yapılacak?
3. Beşiktaş, Başakşehir, Adana Demirspor, Başakşehir ve Alanyaspor'u da dahil olduğu ikincilik yarışı kazanılıp, Şampiyonlar Ligi'nde öneleme oynama hakkı kazanılabilecek mi?


İkinci ve üçüncü soruların yanıtlarını zaman gösterecek biraz da.

FIFA ve UEFA'nın Rus takımlarını önümüzdeki sezon Avrupa Kupaları'na almama kararı bizim takımlarımızın daha az öneleme oynamasına neden olabilir.. Bu yüzden Fenerbahçe kendini mutlaka ilk 4 sıraya konumlandırmalı ve ikincilik yarıyını sonuna kadar kovalamalı..
Bu yarışın başarıyla tamamlanması için sıradaki ilk maç ise lider Trabzonspor'la.

İsmail Kartal'ın bu maça da farklı bir onbir vedizilişle çıkması mümkün.

Altay - Osayi, Serdar Aziz, Kim, Szalai - Crespo, Zajc - Valencia, Arda, Pelkas - Serdar Dursun'lu bir onbir bekliyorum açıkçası İsmail Kartal'dan.. Bu onbirin istisnası; İrfan, Rossi ve Mert Hakan olabilir.. Bu 3 oyuncunun da en fazla ikisi denkleme girer ve Pelkas ile Arda kulübeye giderler.

Trabzonspor'un en büyük zaafı top kalesine yaklaştığı zaman ortaya çıkıyor.. Çünkü rakibe kolay pozisyon verip, topu oyuna iyi sokamıyorlar.. Ama bir şekilde orta sahayı geçtikleri an ligin en etkili ve tehlikeli takımı haline geliyorlar.

Fenerbahçe'nin pazar günü Kadıköy'de kazanabilmesi için mutlaka bordo-mavili savunmanın göbeğine baskı yapması ve oyun kurmasını bu noktada engellemesi gerekiyor.

Gelelim teknik direktör konusuna. Sarı-lacivertli kulübün Başkanı Ali Koç net olarak aday sayısını 3'e indirmiş durumda: Joachim Löw, Roger Schmidt ve Jorge Jesus bu isimler.

Löw eli en güçlü olan isim.. Real Madrid'in bile PSG'ye elenmesi halinde yeni sezonda takımın başında Alman teknik adamı getireceği İspanyol medyasında geçen aya damga vurmuştu.

Roger Schmidt ise PSV ile sezon sonunda ayrılacağını açıkladıktan sonra müthiş bir grafik yakaladı.. Hollanda ekibi Ajax'ın 2 puan gerisinde şampiyonluk yarışı veriyor.. Aynı zamanda FC Kophenag'ı eleyip Konferans Ligi'nde çeyrek finale kalmanın hesaplarını yapıyor.

Galatasaray'ın da ilgi duyduğu isimler arasında bulunan Roger Schmidt'in Löw'e oranla daha genç oluşu ve kulüp takımlarındaki son yıllarda elde başarılar kendisini Fenerbahçe için avantajlı hale getiriyor.

Jorge Jesus ise heyecanlı ve dinamik yapısıyla 60'lı yaşlarda olmasına karşın sarı-lacivertli taraftarların sevdiği bir tarza sahip.

Bu 3 teknik adam arasında Başkan Ali Koç'un karar vermeye çalıştığını duyuyoruz.. Roger Schmidt'in ise bir adım önde olduğu ifade ediliyor.

Bu 3 isimden hangi teknik adamla anlaşılırsa anlaşılsın Yönetim'in transferleri gerçekleştirdikten sonra asla sahaya karışmaması, taktiği, oyuncu seçimini teknik adama bırakması ve en az 1 sezon aynı isimle çalışması gerekiyor.

Ve tabii ki takımın bu sezon en kötü ihtimalle kendine ilk 4 sıra içinde yer bulup Avrupa biletini olmasa bile, en azından öneleme hakkını kazanması olmazsa olmaz.

Trabzonspor maçından başlayarak Fenerbahçe'yi bekleyen bu onbir maçlık serüven iyi biterse taraftar gelecek sezon için tekrar umutlanır.. Ama kötü bir senaryoda Yönetim'in fazla kredisi kaldığını düşünmüyorum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum