ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Garip bir kırmızı kart ve Holstein Kiel...

15 Ocak 2021 - 00:10 - Güncelleme: 15 Ocak 2021 - 00:34


Pandemi döneminin ardından, "Dünyanın en güçlü ve en formda takımı" ünvanını kuşkusuz Bayern Münih eline geçirmişti.

Covid 19'un dünyanın baş belası haline geldiği dönemde; Şampiyonlar Ligi, Bundesliga, UEFA Süper Kupası ve Almanya Süper Kupası'nı müzelerine götürdüler Flick'in öğrencileri..
Önüne geleni deviriyorlardı.. Ve 13 Ocak Çarşamba gecesi çok da ismi duyulmayan Bundesliga 2 ekiplerinden Holstein Kiel ile Almanya Kupası 2. turu'nda karşılaştılar.

Neuer, Süle, Daivies, Kimmich, Sane, Thomas Müller, Goretzka, Gnabry'li kadrosuna karşın rakibini yenemedi Bayern.. Lewandowski'yi sahaya sürdü 74'te, ama yine maçı kazanamadı. Karşılaşma uzatmalara gitti ve bir futbol mucizesi gerçekleşti.. 2016-2017'de Almanya 3. Ligi'nde mücadele eden Kiel rakibini penaltılarla 6-5 yenerek tur atladı.

2020 yılında "Dünyanın En İyi Kalecisi" seçilen Neuer kaledeydi.. Ama turu geçen taraf Holstein Kiel olmuştu. Tüm Avrupa'da pandemi nedeniyle takımlar hemen hiç hazırlanmadan ve tam olarak çalışmadan, alelacele yapılmış transferlerle sezona başladılar.

Lig tamamdı da, kupa maçları biraz ikinci plana atılmıştı...

Düşünün; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş peşpeşe üç gün Türkiye Kupası maçlarına çıktılar ve toplam 3 gol bulabildiler.. Ama üçü de gereken skorları alıp tur atladı.

Bu açıdan bakıldığında, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'yı elemesi de tam anlamıyla "gereken skorun" alındığı bir maç oldu.. Çeyrek finale çıkılması gerekiyordu, sakatlara, covid'e, formsuz oyunculara, transfer dedikodularına karşın takım çıktı ve turu atladı.

Samatta'nın golü atması, Caner'in yine asist yapması, savunmanın gayreti ve dikkati, Gustavo'nun lider görüntüsü maçta akılda kalan anlardı.

Bir de Mert Hakan'ın son dakikada gördüğü kırmızı kart.. Milli futbolcu 2 veya 3 maç ceza alacağı şekilde Aytaç Kara'ya bir darbede bulundu ve haklı bir kırmızı kart gördü. Ama bu pozisyonda ikili mücadele sonrası yerdeyken Mert Hakan'ın kulağına doğru kramponuyla çok net bir şekilde tekme atan Aytaç kırmızı kart görmedi.. VAR da uyarmadı.

Türkiye futbol ortamında bir kez daha ilginç bir hakem kararı ve VAR protokolü gördük.
Fenerbahçe'nin pazartesi günü Ankaragücü ile maçı var.. Mert Hakan ve Caner cezalı. Perotti sezonu kapattı.. Sosa, Novak, Tolga sakat.. Sinan'ın durumu belirsiz.. Bu ortamda Samatta'nın dönüşü, Thiam ve Cisse'nin varlığı önemli.

Pazar gecesi şampiyonluk yolundaki iki takımın zorlu mücadelesinden nasıl bir sonuç çıkacağı da Fenerbahçe için önemli.. Ama asıl önemli gelişme; Fenerbahçe'nin takım savunmasını oturtması, kolay bireysel hata yapmadan oynamaya başlaması ve az pozisyonla da olsa gereken golü bulması.

Bu önemli bir gelişme. Bu gelişmenin arkasındaki isim de Erol Bulut.. Saha içi lideri ise kuşkusuz Luiz Gustavo.

YORUMLAR

  • 0 Yorum