ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Fenerbahçe'de istek, hırs, arzu tamam, bitiricilik eksik..

30 Nisan 2021 - 10:19 - Güncelleme: 30 Nisan 2021 - 10:41

Fenerbahçe şampiyonluk yolunda çok önemli iki puan kaybetti Alanya'da.. Ya da başka bir deyişle ortaya koyduğu oyunun sonucu olarak değerli bir puan kazandı..

Emre Belözoğlu'nun Gaziantep maçıyla başlayarak oynatmak istediği "santrforsuz" oyun taktiği bu kez sonuç vermedi.. Vermedi çünkü takım maçın çok önemli bir bölümünü hem 10 kişi hem de ofansif anlamda çok zayıf tamamladı..

56 gündür forma giymemiş Mesut'un ilk 11'de başlaması riskti.. Gerçi Mesut oyunun hücum anlamında iyi işler yaptı.. Özellikle VAR'dan dönen penaltıda kalitesini ortaya koyan bir pas çıkarttı.. Buna karşın Gökhan Gönül'ün savunmasına yardım edemedeği için takım o bölümden çok kontra yedi..

Kırmızı kart sonrası zaten oyunun içinde yok oldu ve ikinci yarıda Osayi'ye yerini bırakmak zorunda kaldı..

Fenerbahçe'nin çok istekli, hırslı bir oyun ortaya koymasına karşın bazı maçları çok zor koparmasında ya da bazı maçlarda kritik puanlar kaybetmesindeki temel neden bitiricilik kalitesinin çok az oluşu..

Bugün Nkudou, Ghezzal, Gökhan Töre gibi isimler Beşiktaş'ı ofansif anlamda sırtlıyor.. Fenerbahçe'de ise Mesut ve İrfan'ın golü ya da asisti yok.. Mert Hakan bir var, bir yok.. Pelkas dışarıdan bir-iki etkili hareket yapıyor ama ceza alanı içinde "santrfor" aklına sahip olmadığı için hep pozisyonların gerisinde kalıyor..

Valencia bu bölgede oynayabilecek bir isim.. Ama dikkat edin, "Bu bölgenin adamı" demiyorum, "oynayabilecek bir isim" diyorum..

Sezon bitmiş, 5 oyuncu değişikliği hakkınız varken 3 santrforunuzu sahaya sümüyorsanız zaten hücum hattına güveniniz de yok demektir.. Fenerbahçe'nin 38 haftalık röntgeni bu aslında..

Çok kaliteli oyunculardan kurulu, buna karşın net bir forveti, net bir golcüsü olmayan bir takım..

Bu maça kadar ligin rakip kale direklerinden en çok topu dönen takımdı Fenerbahçe.. Bu kez direkler Fenerbahçe'yi kurtardı.. Hem de 3 kez..

Alanyaspor çok mücadeleci ve inatçı bir futbol ortaya koydu.. 25 ile 45 arasında oyundan düştüler.. Fenerbahçe bu bölümde maçın kazanabileceğini hissetti ve bunu Çağdaş Atan'ın takımına hissetirdi.. O anlarda Gökhan Gönül'ün tecrübesine yakışmayacak pas hatası, ardından gördüğü kırmızı kart maçın seyrini değiştirdi..

Takımın en iyisi Ozan Tufan'dı.. Sahanın en iyisi ise bir zamanlar Fenerbahçe forması giyen, şimdilerde transferin gözdesi durumuna gelen Salih Uçan'dı..

Fenerbahçe'nin hala şampiyonluk şansı var.. Beşiktaş puan kaybetmeye açık bir futbol oynuyor.. Ama bu hücum gücüyle Fenerbahçe kalan 4 maçının tamamını kazanır mı, diye sorunca; insan rahatlıkla "Evet" diyemiyor.. Ve bu bütün Fenerbahçeliler'in artık kabul ettiği bir gerçek..