ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Joker tamam, beyin bekleniyor..

28 Ağustos 2020 - 18:51 - Güncelleme: 28 Ağustos 2020 - 18:57

Fenerbahçe üçüncü hazırlık maçında da beklenen oyunu sergileyemedi.. Ağır antrenmanlar ve rakip Alanyaspor'un oturmuş kadrosu maçın zorluk derecesini daha da yukarı çekti.. Buna karşın takım oyununun yavaş yavaş oturmaya başlaması ve sol kanadın iyi kullanılması dikkatleri çekti..

Salih Uçan'ın erken gelen golü sonrası sarı-lacivertli takım ön alanda prese başladı.. Alanyaspor savunmasının hatalarını değerlendiren Mert Hakan iki kez fırsat yakaladı ama olumlu kullanamadı..

Ferdi takımın jokeri oldu

İlk yarıdaki en etkili an; Caner'le başlayan atakta, Ferdi'nin Thiam'ın pasını çok güzel bir vuruşla gole çevirmesiydi.. Genç futbolcu pandemi sonrası takımın tam anlamıyla jokeri oldu.. Güzel golünün dışında hem 90 dakika süre aldı hem de iki kanatta da olumlu işler yaptı.. Bu kadar kanat ve hücum transferine karşın Ferdi'nin onbirdeki yeri şu an için garanti gibi..

Thiam Vedat'ın yerini dolduramadı

Erol Bulut Lazio'ya transferi an meselesi olan Vedat Muriqi ile birlikte Ozan, Serdar Aziz ve Rodrigues'e de ilk onbirde yer vermedi..

Fenerbahçe'de santrafor bölgesinde maça başlayan Thiam etkisiz kaldı ve ikinci yarıda yerini Frey'e bıraktı..
Bu süre alan Sinan Gümüş hem kanattaki oyunu hem de zaman zaman forveti ikileyen görüntüsüyle artı not aldı..

Yine ilk top gol oldu

Açık söylemek gerekirse Fenerbahçe geçen sezonki kolay gol yiyen görüntüsünü sürdürüyor.. Altay yine kalesine gelen ilk topta golü gördü.. Bu gidişle formayı Harun'a kaptırır, bizden uyarması..

Zanka-Sadık ikilisi Davidson ve Efecan'a karşı çok zorlandı.. Caner ön alanı iyi kullandı ama Gökhan Gönül ileri çıkışlarda yetersiz kaldı..

Luiz Gustavo'daki düşüş sürüyor.. Eski temposu ve pres gücünden uzak görünen Brezilyalı orta saha Lyon'un teklifi sonrası bir türlü kendine gelemedi..

Sosa ve diğerleri

Sosa, Novak, Lemos, Enner Valencia'nın da takıma katılmasıyla Fenerbahçe sahadaki gerçek kimliğine bürünecek.. Ancak bu futbolcuların takıma adaptasyonu da zaman alacaktır.. Yaklaşık 12 gün sonra başlayacak Süper Lig'de Fenerbahçe'nin başarılı olması için temposunu arttırması şart..

Geçen sezon Emre'nin olmadığı maçlarda oyun kurmakta zorlanan sarı-lacivertli takımın beyni Sosa olacak.. 

Erol Bulut takımı iyi buldu

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Erol Bulut oynanan futboldan memnun olduğunu söylerken yeni transferlerin takıma katılmasının ardından oyun seviyesinin de artacağını belirtti..

Notlara bakalım..

Süper Lig'den alınabilecek en iyi oyun kurucuyu alan Fenerbahçe Sosa geldikten sonra gol pozisyonu sayısını da arttıracak..
Sarı-lacivertli takımda Alanyaspor'a karşı süre alan futbolcuların performanslarını da şöyle notlayalım..

Altay (4) (dk.46 Harun 5) - Gökhan Gönül 5.5 (dk. 72 Murat Sağlam 4.5), Sadık (5.5) (Serdar Aziz 6), Zanka (6.5), Caner (6) - Gustavo (4.5) (dk.64 Zajc 5), Tolga Ciğerci (5) (dk. 46 Ozan 6) - Deniz Türüç 5 (dk. Garry Rodrigues 5), (dk.64 Jailson 4.5), Mert Hakan (6) (dk. 67 Sinan Gümüş 6), Ferdi (7) - Thiam (5.5) (dk. 46 Frey)