ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Jorge Jesus, Lincoln ve 7 önemli adım

22 Haziran 2022 - 19:40 - Güncelleme: 22 Haziran 2022 - 20:38

Fenerbahçe, yeni sezonun ilk maçında Kuzey Makedonya ekibi Shkupi karşısında hem eksiklerini gördü hem de yeni transferleriyle tanıştı..

Jorge Jesus yönetimindeki sarı-lacivertliler açısından bu maçın 7 önemli noktasını öne çıkartalım..

1. Jesus'un isteğiyle alınan Lincoln ilk maçında hem gol attı hem de enerjik ve estetik oyunuyla taraftarların yeni sezondaki gözbebeği olmaya aday oyuncu olduğunu kanıtladı..

2. Bruma'nın kesinlikle takım oyununa uyumu açısından zamana ihtiyacı var.. Portekizli oyuncu çok süratli ve adam eksilten özelliklerinin yanı sıra Olympiakos'ta gole yakın oynamayı da başarmıştı.. Shkupi karşısında ise çok etkili olacağı alanları bulamadı.. Dinamo Kiev maçında onbirde başlaması için biraz daha çalışması gerekiyor açıkçası..

3. Oyunun 35. dakikası civarında Jorge Jesus Gustavo'ya eliyle de işaret ederek, "Daha sert oyna" isteğinde bulundu.. Bu andan itibaren Gustavo daha agresifti ve daha az top kaybıyla oynadı..

4. Geçen sezon birçok şutu direğe takılan Mergim Berisha iyi çalışmış tatil döneminde.. Son derece istekli ve yararlı oynadı.. Osayi, İrfan ve Lincoln ile iyi bağlantılar kurdu.. Bir şutu direkten döndü.. Lincoln'ün golünün asistini yaptı..

5. Savunma ilk maç olduğu için "takım bütüğünlüğündeki" önemli isimlerin olmaması nedeniyle aksadı.. Özellikle Lemos'un yerine Kim'in girmesi, Altay ve Ferdi'nin formasına kavuşmasıyla rakip ataklar daha çabuk etkisiz hale getirilecektir..

6. İrfan'ı hazır ve istekli gördüm.. Tam bir beyin gibi oynadı.. Sadece kaleye şut çekeceği alanları bulmakta zorlandı..

7. Shkupi Makedonya Ligi'ni uzak ara şampiyon tamamlamıştı.. 2 hafta sonra K.İrlanda takımı Lincoln Red ile Şampiyonlar Ligi 1. Öneleme Turu maçına çıkacak.. Kısacası hazır ve sert bir takım olarak Jesus'un seçtiği bir rakipti.. Son derece yararlı bir hazırlık maçı oldu ve Dinamo Kiev sınavı öncesi takımdaki eksikler net şekilde görüldü..

Rossi, Zajc, Kim, Szalai, Pelkas, Altay, Ferdi, Serdar Dursun gibi önemli isimlerin katılımıyla Jorge Jesus'un eli daha da rahatlayacaktır..

UEFA'nın Polonya'da oynanacağını bir kez daha açıkladığı Kiev maçına kadar takım kimyası ve iskeleti yerine oturacaktır..

Daha sonrası için "golcü transferi" hala önemini koruyor.. Ama bu konuyu daha sonraki adımlara bırakalım ve ilk izlenimlerimizin olumlu olduğunu belirtelim..