ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Jorge Jesus'un en önemli eksiği

27 Ekim 2022 - 22:28 - Güncelleme: 27 Ekim 2022 - 23:26

Planlanan her şeyin ters gittiği bir 45 dakika.. Pedro - Valencia - İrfan üçlüsüyle rakibi açamayan bir takım.. Arkasına atılan her topta tehlike yaşayan bir savunma.. Ve kaleye atılan her şutu yiyen bir kaleci.

Açık söylemek gerekirse 3-0 biten ilk yarının ardından hiç umudum yoktu geri dönüş adına.. Ben de olmayan o umut taraftarda vardı ama.. Takım ikinci yarı için sahaya çıktığı an tıpkı 89'da Ali Sami Yen'de Galatasaray karşısında 3-0 yenik duruma düşen takımı ayağa kaldıran taraftarlar gelmişti tribünlere.

Sanki Gaziantepspor karşısında 3-0'dan 4-3'e getiren o stad olmuştu Rennes'in ikinci yarı çimlerine çıktığı. Fenerbahçe yenilmez aslında.. Maç kaybeder, kupa kaybeder, şampiyonluk kaybeder.. Ama Fenerbahçeli yenilmez.

Öyle olduğu için her fırtınadan, kasırgadan, zorluklardan başı dik çıkar.

Fenerbahçe'yi ikinci yarıdaki oyunuyla yorumlamıyorum sadece.. Oyunu bir kenara bırakalım.. Sahadaki rakip anladı Fenerbahçeliler'in vazgeçmeyeceğini.. O yüzden hiç alışık olmadıkları şekilde sadece savunma yapmayı ve skoru tutmayı düşündüler.. Ama tutamadılar.

***

Jorge Jesus Fenerbahçe'ye heyecan getirdi.. Hırs, istek getirdi.. Hücumda çok güçlü bir oyun getirdi aynı zamanda. Ama önemli bir eksiği var Portekizli teknik adamın.. Takımı, her maçta farklı onbirlerle rakipler için tahmin edilmesi güç hale getirdiğini ifade etti Jesus. 

Bu tahmin edilmesi güç onbirlerin oyununu Jesus da tam olarak bilemiyor.. İşler kötü gittiği, takım üretemediği anlarda keskin oyuncu değişiklikleri yapıyor. Bazen tutan, bezen de sonuç vermeyen değişiklikler bunlar.. Beşiktaş maçındaki gibi.. Konya karşısında olduğu gibi...

***

Fenerbahçe şampiyon olmak istiyorsa gol noktasında mutlaka Batshuayi olmalı.. Zajc ve Arda daha fazla süre almalı.. Üçlü savunmanın solunda, savunmanın S'sinden anlamayan Lincoln kesinlikle olmamalı.. Alioski veya Ferdi o bölgede yer almalı.

Kanatlar değişebilir.. Ama takımda her maç 6-7 oyuncunu değişiyor olması, birlikte oynama alışkanlığını da zayıflatıyor.. Bayern, Real, City, Liverpool gibi takımların yıllardır dünya futbolunda gösterdikleri saha içi istikrarını da yavaş yavaş oluşturmalı Jesus.

Çünkü her zaman 3-0'dan dönmez maç. Her zaman bir mucize çalmaz takımın kapısını..
Benden uyarması...

YORUMLAR

  • 0 Yorum