ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Kuntz - Hamit Altıntop ikilisinin makro planı

09 Ekim 2021 - 17:43 - Güncelleme: 09 Ekim 2021 - 18:17

Yeni bir ekol, yeni bir teknik adam ve yeni bir serüven.. A Milli Takımımız'ın Stefan Kuntz - Hamit Altıntop ile çıktığı bu yolculuğun il adımı da Norveç maçı oldu.. Kazanmayı istedik, iyi de oynadık ama bir kez daha ülke futbolunun en önemli zaafı olan duran top ve galibiyeti koruyamama hastalıklarına yakalanıp beraberlikle yetinmek zorunda kaldık..

Serdar Aziz, Berat Özdemir, Kerem Aktürkoğlu, Berkan Kutlu gibi yeni isimlerin katılımıyla Milli Takım daha pozitif bir görüntü veriyor açıkçası..

Stefan Kuntz ilk maçında Cengiz'i oyundan erken alarak ve formsuz görüntü veren Burak - Hakan ikilisini 90 dakika sahada tutarak sonucu etkileyen hamle hataları yaptı ne yazık ki.. 

Ama bunlar olacak.. Milli Takım Şenol Güneş'in son döneminde yaptığı gibi "aşırı duygusal ve takım odaklı" tercihlerden kurtulma yolunda..

Keşke Kuntz da maç sonrası Altay Bayındır - Uğurcan Çakır seçimini anlatmak adına o gereksiz açıklamaları hiç yapmasaydı.. Ama yine de Alman teknik adamın iyi niyetli olduğu ortada.. Kazanmak istiyor, pozitif bir enerjisi var futbolcular sahada ellerinden gelenin en iyisini verme gayretindeydi..

Pazartesi akşamı Riga'da oynayacağımız Letonya maçı kesinlikle 3 puanın alınması gereken bir karşılaşma.. Çağlar, Ozan Kabak ve Orkun Kökçü'nün cezaları bitti, Kenan ve Serdar Aziz de sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrıldı.. Şu anda Hollanda'nın 4 puan gerisindeyiz ve gruptan lider çıkma ihtimalimiz hemen hemen kalmadı gibi..

Yine de Norveç'in son maçta Hollanda'ya kaybetme ihtimali var ve biz kalan 3 maçımızı da kazanırsak grubu ikinci tamamlayıp play off'lara kalabiliriz..

Katar 2022'ye Avrupa'dan 13 takım katılacak.. 10 grubun lideri doğrudan finallerde yer alacak.. 10 grup ikincisi ve Avrupa Uluslar Ligi'nden gelecek 2 takım play-off'ta eşleşecek.. 

Mart ayında tamamlanacak play-off'ların ilk turunda 6 takım tur atlayacak ve bu 6 takım kendi aralarında bir kez daha eşleşecek.. Bu final turunu geçecek 3 takım daha 21 Kasım - 18 Aralık tarihlerinde Katar'da yapılacak FIFA Dünya Kupası'nda mücadele hakkı kazanacak..

A Milli Takımımız eğer grup ikincisi de olamazsa, Avrupa Uluslar Ligi'nden gelen 2 takım arasında yer almaya çalışacak..

Kısacası karışık ve zorlu bir yolumuz var.. Katar'a gitme ihtimalimiz çok kuvvetli değil.. Yine de sonuna kadar zorlamak ve Letonya, Karadağ, Cebelitarık maçlarını kazanmak zorundayız..

Stefan Kuntz'la asıl hedefimiz 3 yıl sonra Almanya'da düzenlenecek olan EURO 2024'e mutlak katılmak olmalı.. Katar'a gidemezsek bunun faturasını Stefan Kuntz - Hamit Altıntop ikilisine ödetmek gibi bir durum yaratmaya çalışanlarn olacaktır.. Ama unutulmamalı ki biz Katar'daki finaller için avantajımızı Kuntz'la değil, Şenol Güneş'le zora soktuk.. 

Kerem, Halil, Berkan, Serdar Dursun, Taylan, Berat, Rıdvan gibi yeni isimlerin de katılımıyla A Milli Takım'ın çıkacağı yolda başarılı olması en büyük dileğimiz..

Zaten Stefan Kuntz - Hamit Altıntop ikilisinin makro planı da Türk Milli Takımı'nın asla ve asla "vazgeçmeyen" yapısını tekrar oluşturmak ve EURO 2024'ten başlayarak tüm finallerde yer alabilmek..