ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Mesut, Alexis Sanchez ve...

27 Ağustos 2021 - 15:08 - Güncelleme: 27 Ağustos 2021 - 15:49

Real Madrid Mbappe'nin peşinde... Manchester City Ronaldo'yla görüşüyor, Harry Kane için Tottenham'ı iknaya çalışıyor... Chelsea, Real ve PSG Haaland'ı kadrosuna katmak için büyük savaş veriyor...

Beşiktaş Batshuayi'yi, Trabzonspor Cornelius'u kadrosuna kattı...

Fenerbahçe'de ise golcü arayışı sürüyor...

Çünkü kadrodaki yabancılar hem içerideki tüm alacaklarını hem de bonservislerini ücretsiz olarak almayı talep ediyorlar ayrılma şartı olarak.. Yönetim bu açmazın içinden çıkıp hem TFF'nin limitlerine hem UEFA Finansal Fair Play kriterlerine uyarak 2 Eylül'e kadar 3 önemli oyuncuyu daha kadrosuna katmaya çalışıyor.

Vitor Pererira'nın forvete istediği ilk isim Cedric Bakambu.. Vedat Muriqi'i oyun tarzı yüzünden ikinci alternatif olarak görüyor ve bu bölgede kulübüden gelecek isim olarak Serdar Dursun'a güveriyor.

Geçtiğimiz sezonu CSKA Moskova'da tamamlayan, bonservisi Çin Süper Ligi ekibi Dalian'da bulunan Solomon Rondon bir başka alternatif.

Kanat forvet olarak üzerinde en çok durulan isim ise Inter'in Şilili dünya yıldızı Alexis Sanchez.. Serie A'nin ilk haftasında kadroda yer almayan 32 yaşındaki kanat-forvet, Copa Amerika'da 6 maçta 3 gollük bir performans sergilemişti ülkesi adına.

Pelkas, İrfan Can ve Serdan dursun'un sakatlıklarının sona ermesinin ardından eli rahatlayacak olan Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi için de; "iyi" denebilecek bir kura çekti.

Eintracht Frankfurt en iyi oyuncusu Adrian Silva'yı Leipzig'e sattı, lige kötü başladı ve Almanya Kupası'na ilk turda veda etti.. Geçen sezonki görüntüsünün gerisinde.

Olympiakos hem Vitor Pereira'nın daha önce görev yaptığı bir takım.. Hem de teknik direktörü Pedro Martins de Portekizli.

Antwerp; Frey'in 5 gol attığı "fantastik" Standart Liege deplasmanı hariç ligde kötü gidiyor..
Bu takımlar arasında grup lideri olmak çok ama çok önemli.. Çünkü lider doğrudan son 16 turuna kalıyor bu sezon.. İkinci ise Şampiyonlar Ligi'nden gelecek 8 grup üçüncüsüyle eşleşiyor.. Grupta üçüncü olan bile Konferans Ligi eleme turuna kalıyor ama ikincinin şansı çok yüksek gözükmüyor.. O yüzden liderlik çok önemli.


Adana deplasmanı ve Antalya maçlarında skora önemli katkı yapan Mesut Özil 32 yaşında olmanın da getirdiği önemli bir dezavantajı yaşıyor ve maçlarda çabuk yoruluyor.. O yüzden Pereira'nın bazı maçlarda Mesut'u yedek bırakması gerekecek ve bu durumda camianın dösteği çok önemli.

Sarı-lacivertli takımın Sörloth'tan, Leipzig'in Szalai'i istemesi üzerine vazgeçtiği haberleri geliyor.. Ali Koç'un "Asla satmayacağız" dediği Pelkas, Altay Bayındır, Enner Valencia ve Attila Szalai taraftarın dokunulmazları.. Kim'i de kısa sürede bu listeye dahil olacağını tahmin ediyorum.

Fenerbahçe Yönetimi'nin  Lacazette ismi üzerinde de yoğunlaştığı belirtiliyor.. Fransız santrafor kötü giden Arsenal'in bütçe küçültme planları dahilinde transfer edilebilirse büyük iş olur.. Ama Dembele ve Lacazatte olmaz ise, Perera'nın isteği doğrultusunda, Rondon veya Bakambu tarzı, "mütevazi ama golcü" forvetler de önemli katkı verebilir.

8 Eylül'de transfer bitiyor.. Ama UEFA'ya verilecek ilste için son gün 2 Eylül.. Önümüzdeki hafta içi çok önemli bir yıldızı kadrosuna katmak için Galatasaray'ın girişimlerde olduğunu da duyuyoruz.. Beşiktaş'ın Alex Teixeria, Batshuayi transferlerinin ardından Fenerbahçe'nin de atacağı kurşunu mutlaka hedefe isabet ettirmesi gerek.

Pereira takıma gençleri kazandırıyor.. Sıra Yönetim'in Pereira'nın işini kolaylaştıracak, "önemli" bir golcüyü transfer etmesinde...

YORUMLAR

  • 0 Yorum