Fenerbahçe'nin efsanesi Jay Jay Okocha

Sahada dans edercesine rakiplerini geçen, attığı frikiklerle sınırları zorlayan Fenerbahçe'nin unutulmaz isimlerinden; Jay Jay Okocha!

Fenerbahçe'nin efsanesi Jay Jay Okocha
24 Aralık 2020 - 01:18 - Güncelleme: 24 Aralık 2020 - 01:58
Jay Jay Okocha! Onu hatırlayanlar bilir, Nijerya futbolunun yetiştirdiği, yolu bir dönem Fenerbahçe ile de kesişen en önemli oyunculardan...

Socrates Genel Yayın Yönetmeni Caner Eler ve Socrates Dergi editörlerinden Atahan Altınordu Fenerbahçe taraftarının da unutamadığı isimlerden olan Jay Jay Okocha hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

FIFA oyununda yer alan ikonların konuşulduğu ‘Ne Topçuydu Ama!’ programında Caner Eler ve Atahan Altınordu, Okocha’nın ikonlaşmasını, kariyerini, yeteneklerini konuştu.

Caner Eler, Okocha’nın unutulmaz anlarını anlatırken Frankfurt döneminde attığı golü hatırlattı ve ‘’Okocha denilince ilk aklıma gelen, Frankfurt formasıyla en ikonik anı Karlsruhe maçında attığı goldü. Birçok anı var ama Okocha denilince ilk aklıma gelen pozisyon da bu. O maçta aynı pozisyonda aynı futbolcuya iki hatta üç çalım attığı bir gol. Belki bugün izlesen ‘şımarıklık’ dersin ama böyle ağzı açık bırakan gollerden biridir. Oliver Kahn da o golü güzelleştiren noktalardan biridir’’ ifadelerini kullandı.



''Oyun tarzını anlatmak gereken oyunculardan''

Okocha’yı NBA’in eski yıldızlarından Vince Carter’a da benzeten Caner Eler ‘’Okocha oyun tarzını anlatmak gereken oyunculardan biri. Topla ayağında yo-yo varmış gibi oynayan, vücut hareketleri çok özel olan bir oyuncu. Hem güçlü, hem estetik. Onu farklılaştıran yanlarından biri de bu. Atletizm anlamında, belki NBA severler kızaacak ama Vince Carter’ın haşin bir atletizmi vardır. O gücü gösterir ama çok da estetik’’ dedi.
Fenerbahçe’de attığı frikik gollerinin de unutulmaz olduğunu dile getiren Eler ‘’Bir şeyi çok iyi yapmak çok iz bırakıyor. O da olağanüstü frikik golleri. Özellikle Fenerbahçe formasıyla attığı frikik gollerinin her birini ayrı hatırlamak lazım’’ ifadelerini kullandı.

Socrates Dergi YouTube kanalında Atahan Altınordu editörlüğünde Caner Eler’in konuk olduğu ‘Ne Topçuydu Ama’ programını aşağıdaki videodan ya da linke tıklayarak izlemeyebilirsiniz. Socrates Dergi YouTube kanalı için tıklayın 

YORUMLAR

  • 0 Yorum