Nereden nereye? Milos Krasic

Fenerbahçe taraftarları için en büyük transfer hayal kırıklıklarının başında gelen Milos Krasic, tam olarak 'Nereden nereye...' dedirten bir futbolcu.

Nereden nereye? Milos Krasic
21 Aralık 2020 - 15:37
FUTBOO | Milos Krasic, Nisan 2020'de verdiği bir röportajda Fenerbahçe kariyeri hakkında ''Maalesef istediğimiz gibi olmadı. Ciddi sakatlıklar yaşadım. Fenerbahçe taraftarlarının gerçek Krasic’i izleyememiş olmasıdır'' sözlerini kullanmıştı. Gerçek Krasic'i zaten 2012 yılından beri göremiyoruz. Krasic'in kendisini ise 2 yıldır görmüyoruz. Zira futbolu 33 yaşında Polonya'nın Lechia Gdansk takımında bıraktı.

CSKA Moskova'da harikalar yaratan Sırp futbolcu, geleceğin en büyük yıldız adayları arasında gösterildikten sonra 2010 yılında 15 milyon euro karşılığında Juventus'a transfer olmuştu. Rusya'dayken gerçekten uçuyordu, onu kimse tutamıyordu. Ancak her şey o kadarmış... Juventus'ta kendini pek gösteremediği iki yılın ardından 2012'de yolu Fenerbahçe'ye düşüyordu. Hem de 7 milyon euro gibi bir fiyata...

Fenerbahçe'ye yıldız transfer olarak geldi ama...

Performansı İtalya'da düşmüştü ama İtalya'da oynamak zordur denildi. 2 yıl önce Rusya'da neler yaptığını tüm dünya görmüştü. Türkiye'ye gelişi oldukça ses getirdi. Dönemin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yıldız transferiydi. Fenerbahçe'de Juventus'tan bile kötü oynadı ve tüm zamanların en büyük transfer hayal kırıklıkları sıralamasında akla ilk gelen isimlerden birisi oldu. Önce Bastia'ya kiralandı, ardından bedelsiz bir şekilde Lechia Gdansk'a transfer oldu. 
Gün geçtikçe değer kaybetti

Gittikçe gözden düşe düşe futbolu Polonya'da kendi halinde oynarken bırakma kararı aldı. 2011'de 20 milyon euro olan piyasa değeri 2015'te 500 bin euroya kadar düşmüştü. Sanki oyunu kapatıp gitmiş gibi... Büyük bir çöküş hikayesi olarak hep akıllarda kalacak. 

Belkilerle geçen bir kariyer

Genç sayılabilecek yaşta futbolu bıraktıktan sonra sessiz sedasız hayatına devam ediyor. Bazen akıllara 'Sahi ya bir Krasic vardı ne oldu ona?' sorusu geliyor. Şu anda ülkesi Sırbistan'da yaşıyor. Ne yaptığını sadece biz değil, kendisi de bilmiyor. 2020'nin başında Sırp basınına verdiği bir röportajda en son ''Belki teknik direktör olurum'' demişti. Olmadı. Kariyeri zaten belkilerle geçti. Belki dünya yıldızı da olabilirdin Krasic...

YORUMLAR

  • 0 Yorum