Falcao, hangi takıma transfer olacak?

Burak Elmas'ın yüksek maaşı olan bazı oyuncularla yollarını ayırmalarını gerektiğini açıklamasının ardından gözler Radamel Falcao'ya çevrildi.

Falcao, hangi takıma transfer olacak?
20 Temmuz 2021 - 01:03
FUTBOO | Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın ''Takımdan ayrılmasına mecbur olduğumuz futbolcular ile başkan olarak bire bir ben görüştüm ve kararımızı tebliğ ettim'' ifadelerinden sonra gözlerin çevrildiği isimlerin başında Radamel Falcao geliyor.

Falcao'nun Galatasaray kariyerinde kaçırdığı maç, oynadığı maçı geçmiş durumda. Maaşı ve kalitesi ortada ama fiyat/performans olarak hayal kırıklığı olduğunu söylememiz mümkün. Galatasaray taraftarı da artık Falcao için çıkan 'sakat' haberleri haber değeri olarak görmüyor. Onlar için artık 'Falcao iyileşti' haberi gerçek bir haber olmuş durumda. Tecrübeli futbolcu için de Türkiye kariyerinin sonu gelmiş gibi gözüküyor.

Peki Falcao'nun Galatasaray'dan sonraki adresi neresi olabilir? Kolombiyalı forvetin gidebileceği takımları değerlendirdik.
İlk tercih MLS ve Inter Miami

Listenin ilk sırasında MLS ekibi Inter Miami bulunuyor. David Beckham'ın sahibi olduğu takımın Falcao ile uzun süredir ilgisi olduğu biliniyor. Hatta Falcao, takımı Instagram'dan takibe aldı ve bazı paylaşımlarını beğendi. Inter Miami'nin Falcao yazılı formalarının satışa bile çıktığı görülmüştü. Taraftarlar onu çok istiyor. Onun için de Amerika ve Miami yeni bir başlangıç olabilir. İki taraf için de karlı bir tercih.

Devreye giren son takım Portland

MLS ekiplerinden Portland Timbers da Falcao için devreye giren MLS ekiplerinden oldu. Kulübün sahibi Meritt Paulson'un Falcao'yu getirebilmek için görüşmeler yaptığı belirtilirken, Paulson bir gazetecinin Falcao ile ilgili tweetine, 'göz' emojisi koyarak yanıt verdi.

River Plate için kapılar açık

Yuvaya dönüş? River Plate, Falcao için her zaman bir seçenek olmuştur. Tabii bunun için maaşında indirime gitmesi gerekecek. Arjantin ekibinin Falcao'ya Galatasaray'da aldığı maaşı verebilmesi mümkün değil. River Plate'in kapısı Falcao için açık. Tek sorun futbolcunun maaş tercihi.

Son tercih Arabistan Yarımadası

Peki Arabistan futboluna sıcak bakar mı? İyi bir maaş ile kariyerinin sonunu burada geçirebilir. Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri böyle transferleri sever. Tabii Falcao'nun bu kadar sık sakatlanması kafalarda bir soru işareti bırakacaktır. İyileşmiş bir Falcao olursa Arap takımları kaçırmak istemeyecektir. Falcao da kariyerinin sonunda böyle bir maaş fırsatına hayır demeyebilir. 

Galatasaray ile 1 yıllık daha sözleşmesi var

Falcao için 3 tercih saydık. 4. tercih ise Galatasaray'da kalmak. Sarı kırmızılı ekip ile 1.5 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor. Geçirdiği 1.5 yıla bakacak olursak bunun iyi bir gelecek olmadığını söyleyebiliriz. Kalması halinde Groundhog Day gibi aynı şeyler tekrarlanabilir. Galatasaray cephesinin bunu isteyeceğini düşünmüyoruz. Falcao ise İstanbul'da mutlu gibi gözüküyor. Aslında burada durum biraz da Falcao'ya bakıyor. Sonuçta sözleşmesi var, maaşı iyi ve şehri seviyor. Eğer futbol oynamak istiyorsa tercihini o yönde yapacak...

YORUMLAR

  • 0 Yorum