ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Oyunu "kuralına göre" oynamak..

31 Ağustos 2020 - 22:51 - Güncelleme: 31 Ağustos 2020 - 23:11

İlk önce oyunun kurallarını öğrenmelisiniz.. Sonra da herkesten daha iyi oynamayı..”

Bu sözler dünya tarihinin gelmiş geçmiş en büyük beyinlerinden biri olan Albert Einstein’a ait...

Fenerbahçe kötü geçen iki sezon sonrası yeni bir “başlangıç”a yelken açtı.. Yıpranmış isimlerle yollar ayrıldı ya da ayrılma planları devam ediyor.

Geçen sezonu çok iyi geçiren, büyük takım tecrübesi olan, baskı altında başarılı olabilecek önemli isimler geldi.

2015-2016 sezonundan sonra Fenerbahçe ilk kez böylesine önemli bir transfer dönemi geçirmiş oldu.
 
Takımda pozitif enerji hakim

İlk izlenimim: Son iki sezonun negatif enerjisi yeni transferlerle birlikte pozitif bir ortama bırakmış.. Takım başı dik mücadele ediyor ve rakibe bunu hissettiriyor.. sosa, Novak, Lemos, Enner Valencia’nın katılımı, Tisserand ve golcü transferiyle “takım” tamamlanacak.. Geriye “oyunu kuralına göre oynamak” kalacak.

Maç planlaması başarılı

Sarı-lacivertli takım Süper Lig öncesi ciddi bir maç planlaması yapmış.. İstanbulspor ile başlayan hazırlık maçları dizisini lige yeni çıkmış, iştahlı, hazır ve oturmuş Karagümrük ile sürdürdüler.

Savunma ve kaleci hatalarının göz önüne serildiği bu maçın ardından Süper Lig’in bir başka hazır takımı Alanyaspor maçı da son derece yararlı oldu.. Çünkü Fenerbahçe gümbür gümbür oynamak yerine yine hatalarını gördüğü bir karşılaşmaya çıktı.. Ön alan baskısının artması ve rakibi kendi sahasına çekilmeye zorlamak bu maçın artılarıydı.

Erol Bulut’un morali yükseldi

Dördüncü maç; hem Ülker Stadyumu’nun atmosferinde oynanması hem de Antalyaspor gibi pozitif bir rakiple karşılaşmak adına çok olumluydu.

Thiam ve Caner başta olmak üzere yeni transferlerin öne çıkması, skora katkı yapan çok isim olması Erol Bulut ve kurmaylarının moralini yükseltti.

Thiam’ı abartmadan desteklemek gerek

İlk yarıya damga vuran yeni transfer Mame Thiam son derece alçakgönüllü bir futbolcu.. Birçok yıldız forvetin aksine top beklemeyi değil, ekmeğini taştan çıkarmayı seviyor.. Savruk ve dağınık gibi duruyor ama hep gol noktalarında olmayı da başarıyor.

Senegalli 6 gol girişimnde 5 isabet ve 3 gol buldu.

İlk golde Gustavo’nun, ikinci golde Deniz’in paslarını çok iyi değerlendirdi.. Maça sol kanatta ama ceza alanına çok yakın başladı.. 20’nci dakikadan sonra Sinan Gümüş’le kanat değiştirdi ve bu kez sağdan kaleye gol koşusu yapmaya başladı.. Çalışkanlığının karşılığını da iki gol birden atarak aldı.. İkinci yarıda takım baskı yerken çok iyi bir kontra koşusuyla bir penaltı kazandırdı.. Dördüncü golde de duran toplardaki takipçiliğinden güzel bir örnek verdi.

Tüm bu artılarına karşın Thiam’ı çok fazla yukarılara çıkarmadan alkışlamak ve desteklemek gerek.

Caner hem hücumda hem savunmada

Maçın bir diğer başarılı ismi Caner’di.. İlk iki golde atakları yönlendiren isimdi.. Üçüncü golde Thiam’ın önüne çok güzel bir pas bıraktı.. Novak girdikten sonra da iyi oynadı Caner.. İkinci yarının hemen başında rakibin çok tehlikeli bir kontrasında ters kademeye girerek pozisyonu önledi.. Savunmaya çabuk dönüşüyle, “Caner hep böyle kal” dememize neden oldu.

Gustavo nihayet...

Maçtaki artılardan biri Gustavo’nun yeni sezondaki en etkili performansını sergilemesi ve çok arzulu oynamasıydı.. Vedat’ın ayrılmasının ardından Gustavo’yu da kaybetmek taraftarı üzebilirdi.. Brezilyalı’nın Antalyaspor’a karşı 57 dakikalık performansı önemliydi.

Sinan Gümüş’ü ve Deniz’i beğendim.. İki futbolcu; Ferdi, Ener Valencia, Rodrigues’le zorlu bir forma rekabeti içine girecekler.. açıkçası kanatta en iyi olan oynayacak, lobisi en güçlü olan değil.

Emre kimsenin gözünün yaşına bakmaz

Erol Bulut’tan bahsettik.. Bir de Emer Belözoğlu’nun altını çizmek gerek.. Emre sadece transferleri yaparken etkili değil.. Bu sezonun camia için ne kadar önemli olduğunun başkan Ali Koç’un ardından en çok farkında olan isim.. Emre kimsenin gözünün yaşına bakmaz ve Erol Bulut rahat bir ortamda, özgürce takım yapar.

Antalyaspor’un işi zor

Dever Orgill gibi önemli bir transfere karşın Antalyaspor’un savunmasında geçen yıla göre geriye gidiş var.. Akdeniz ekibi bu sezon “Kurtlar Sofrası” görünümünde olan Süper Lig’de düşen 4 takım arasında olmamak adına çok daha dikkatli olmak zorunda.

Tüm maçlarda yaptığımız gibi Antalyaspor karşısında mücadele eden oyuncuları notlayalım:
Harun (6) – Gökhan Gönül (6.5), Sadık (6.5), Serdar Aziz (6), Caner Erkin (7.5) – Jailson (6.5) (dk.76 Oğuz Kağan 5),  Gustavo (7) (dk. 57 Tolga Ciğerci 6) – Sinan Gümüş (6.5) (dk.57 Novak 5.5 ), Deniz Türüç (6.5), Thiam (8.5) – Frey (6)

YORUMLAR

  • 7 Yorum
  • Asaf Öksüz
    3 yıl önce
    Eski usul köşeye oyuncu puanlamaları koymak çok güzel bir hareket. 23 yaşında bir genç olarak görmeyi özlediğim bir ayrıntı. Lig esnasında hakemlere de uygulanmalı eskiden olduğu gibi :)
  • Asaf Öksüz
    3 yıl önce
    Eski usul köşeye oyuncu puanlamaları koymak çok güzel bir hareket. 23 yaşında bir genç olarak görmeyi özlediğim bir ayrıntı. Lig esnasında hakemlere de uygulanmalı eskiden olduğu gibi :)
  • Asaf Öksüz
    3 yıl önce
    Eski usul köşeye oyuncu puanlamaları koymak çok güzel bir hareket. 23 yaşında bir genç olarak görmeyi özlediğim bir ayrıntı. Lig esnasında hakemlere de uygulanmalı eskiden olduğu gibi :)
  • Murat Erdil
    3 yıl önce
    İyi ki varsın Altan bey. Tamamen doğru yorumlar. Ne abartı ne yerin dibine. Gerçek yorumlar.
  • Savaş KAYMAK
    3 yıl önce
    Kaliteli insanların,gazetecilerin Fenerbahçe'li olması çok hoşuma giden bir durum. (kendilerini Fenerbahçe'li gösteren birkaç madrabaz olsa da, ne olduklarını herkes biliyor.) Altan bey de kendisine gösterilen ilgi,teveccüh ve saygının farkında olan ve bunu hak edenlerden bir tanesi. Maç yorumlarına ve ve düşüncelerine saygı duyuyorum. Takımın pozitif havası ve futbolu da ayrı bir keyif :))
  • Altan Tanrıkulu
    3 yıl önce
    Teşekkür ederim düşünceleriniz için.. Eleştirilerinizi de bekliyorum..
  • Omar Mammadov
    3 yıl önce
    Benim sahsi yorumum: Harun 6.5 Gokhan 6.5 Serdar 6.5 Sadik 6 Caner 7 Gustavo 6.5 Jailson 6 Sinan 6 Deniz 6 Thiam 7.5 Frey 6