ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Pereira'nın kafasındaki 7 banko isim..

01 Ağustos 2021 - 00:34 - Güncelleme: 01 Ağustos 2021 - 01:08

Cumartesi akşamı aynı anda iki maçı birden izleme şansım oldu.. Fenerbahçe Alman Bundesliga 2'yi 2. sırada bitirerek Bundesliga'yı yükselen Greuther Fürth ile oynadı. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecem beşiktaş ise Nevzat Demir Tesisleri'nde Kayserispor ile karşılaştı.

Açıkçası Fenerbahçe hazırlık dönemini daha önce açtığı için ideale yakın bir kadro ile Alman ekibi karşısına çıktı.. Beşiktaş ise hem çok önemli savunma hataları yaptığı hem de farklı kaybettiği Kayserispor sınavıyla ilk alarmı verdi.

Sırasıyla; Csikszereda, Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Zwölle ve Greuther Fürth ile karşılaşan Fenerbahçe'de Vitor Pereira'nın da kafasındaki kadro şekillenmeye başladı.

5 maçta da savunmada 3 stoperle sahaya çıkan portekizli teknik adamın; Novak, Szalai, Tisserand üçlüsüne daha sıcak baktığı ortada.. Buna karşın Lemos'un ayrılması ve atletik bir stoper daha alınması da gündemde.

Hem Pereira'yı hem yönetimi hem de taraftarları en çok şaşırtan oyuncu kuşkusuz Miha Zajc oldu.. Geçtiğimiz sezonu Genoa'da kiralık olarak geçiren ve çok başarılı bir performans ortaya koyan Sloven futbolcu orta sahada takımın en formda ismi konumuna geldi.

Hatta Zajc'ın kalması ve Sosa'nın ayrılması bile takımı rahatlacak durumda şu an.

Gustavo takımın önemli kesicisi konumunda.. Geçen sezon ileri doğru hamlelerde başarılı olmayan ve kötü performans ortaya koyan Brezilyalı bu sezon aynı dili konuştu Vitor Pereira'nın da motivasyonuyla iyi görüntü veriyor.

Ferdi'nin sol kanatta ortaya koyduğu çaba alkışı hak ediyor.. Ancak Pereira bu bölgeye de transfer istiyor.. Hem de Caner'in varlığına karşın.

Sağ tarafta yer alan Osayi Samuel de çok çabuk bir oyuncu olmasına karşın biraz içine kapanık yapısıyla bir türlü beklenen patlamayı yapabilmiş değil.. Enner Valencia ya da Nazım o bölgede bir adım önde.

Öndeki üçlü için en formda futbolcu Pelkas kuşkusuz.. Yunan yıldız son derece yüksek futbol aklı ile Fürth karşısında iki güzel asist daha yaptı.

Sağ tarafta ise Serdar Dursun'a yaptığı asist dışında oyunun içinde çok görünmemesine karşın Mesut Özil banko isim.

Serdar Dursun'a gelince.. Geçen sezon Bundesliga 2'yi 27 golle gol kralı olarak tamamlamanın verdiği morelle iyi bir başlangıç yaptı. Yine de Vedat Muriqi, Alexander Sörloth, Aaaron Boupendza ya da Marko Arnautovic tarzı, gol bulma yüzdesi yüksek, bitirici yanı kuvvetli ve uluslararası tecrübesi yüksek bir santrafor istiyor Pereira.. Bence de bu isteğinde yerden göğe kadar haklı.

Şu anda; Altay, Szalai, Tisserand, Gustavo, Zajc, Pelkas ve Mesut Portekizli teknik adamın bankoları.. Savunmaya atletik ve iyi bir stoper, santrafora gol gücü yüksek bir bitirici ile iki kanada, oyunun her iki yanını da oynayan birer isim alınması gündemde.

Ligin ilk haftası Adana Demirspor ile deplasmanda mücadele edecek olan Fenerbahçe 9-16 Ağustos'ta UEFA AVrupa Ligi play-off maçlarına çıkacak.


Galatasaray'ın yaşadığı gibi bir hayal kırıklığının yaşanmaması için mutlaka UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalınması gerekiyor.

Çarşamba akşamı yine Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak dinamo Kiev maçında yeni sezonla ilgili daha güçlü ipuçları edineceğimiz kesin.

Başka önemli bir nokta da; Başkan Ali Koç'un, kendisinin de ifade ettiği gibi, 8 Eylül'e kadar en az 3 iyi transfer için Vitor Pereira'ya söz vermiş olması.

Kısacası Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi savunma konusundaki dağınıklık sürerken, hücum anlamında iyi şeyler oluyor ve transferde önemli gelişmeler yaşanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum