ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Transferin 8 yıldızı

28 Mayıs 2020 - 10:35

Futbolseverler bir yandan Bundesliga’yı heyecanla takip ederken, diğer yandan da 12 Haziran’da başlayacağı açıklanan Süper Lig’i bekliyorlar. Aslında Süper Lig’de kimin şampiyon olacağı sorusu en çok merak edilen... İlk 4 sıradaki takımlar kalan 8 maçı en iyi şekilde geçirip mutlu sona ulaşmak istiyor.

Bir yandan da 2020-2021 sezonu için transfer çalışmaları sürüyor. Kimi yıldız peşinde, kimi teknik direktör arıyor.. Bazı takımlar bonservissiz oyuncuları alma derdinde, bazı takımlar ise alt liglerden genç yetenekleri bünyelerinde topluyor.

Bu ortamda biz de transfer döneminde adı en çok konuşulan futbolcuları incelemek istedik. İşte önümüzdeki transfer dönemine damgasını vurmasını beklediğimiz 8 yıldız isim:

Caner Erkin: 31 yaşındaki milli futbolcunun Beşiktaş’la olan sözleşmesi sona eriyor. İçinde bulunduğumuz sezonda siyah-beyazlı formayla oynadığı 32 maçta 3 gol, 10 asistlik performans sağladı, 1 kırmızı kart gördü. Milli Takım’daki formasını Umut Meraş’a kaptırmasına karşın özellikle hücumda çok büyük bir güç. Caner’in Beşiktaş’ta kalma ya da Fenerbahçe’ye gitme olasılıklarını yüzde 50-50 görüyorum.

Gökhan Gönül: Türk futbolunun en istikrarlı isimlerinden birisi.. Fenerbahçe’deki çizgisini Beşiktaş’ta da korudu. 35 yaşında olmasına karşın sahada basmadık yer bırakmıyor. O da Milli Takım’daki yerini Zeki Çelik’e devretti. Böylece milli maç aralarında dinlenme şansı buluyor artık. 24 resmi maçta 2 gol atıp 3 asist yaptığı 2019-2020 Sezonunu Beşiktaş’ta tamamlayacak ve sözleşmesi sona erecek. Gökhan için Fenerbahçe ve Galatasaray devrede.. Beşiktaş da tecrübeli futbolcunun kalması için şartlarını zorlayacaktır.

İrfan Can Kahveci: Türk futbolunun yükselen yıldızlarından birisi. Gençlerbirliği’nden transfer olduğu Başakşehir’de büyük aşama kaydetti ve Milli Takım’ın değişmez oyuncusu oldu. 

Topla çok iyi.. Adam geçişleri, şutları, pasları göz dolduruyor. 24 yaşındaki İrfan Can Başakşehir formasıyla bu sezon oynadığı 31 resmi karşılaşmada 6 gol, 2 asistlik katkı sağladı. Başakşehir’in geçtiğimiz transfer döneminde sözleşmesini 2024’e kadar uzattığı İrfan Can’ın transferi için Emre Belözoğlu çok ısrarcı... Buna karşın Şampiyonlar Ligi’nde bir kez daha yer almak isteyen Galatasaray ve ligde lider durumda bulunan Trabzonspor da bu transfer için devrede.

Mert Hakan Yandaş: Sivasspor’un başarılı ofansif orta saha oyuncusunun Galatasaray’la bir protokol imzaladığı ileri sürülmüştü. Ancak Galatasaray belirlenen ücrette indirim isteyince Mert Hakan’da transfer rotasını değiştirdi ve Fenerbahçe’yle görüştü.  Sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan 25 yaşındaki Mert Hakan 30 resmi maçta 10 gol, 4 asistle oynadı. Özellikle organize atakları golle bitirme yönü çok kuvvetli olan Mert Hakan’ın transferi için Galatasaray hala vazgeçmiş değil.

Emre Kılınç: Boluspor çıkışlı bir futbolcu olan 25 yaşındaki Emre, Mert Hakan ve Hakan Arslan’la birlikte Sivasspor’un başarısında en büyük pay sahibi oyunculardan birisi. A Milli Takım’a kadar yükselen Emre bu sezonun geride kalan bölümünde 24 maç oynadı ve 8 gol, 6 asist üretti. Sol ayağı güçlü, her iki kanatta ve forvet arkasında oynayabilen, uzaktan şutları çok etkili olan Emre ile Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ilgileniyor. Ancak bu transferde Galatasaray’ın şansının daha yüksek olduğu belirtiliyor. Sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Emre transfer döneminde adı en çok geçecek oyuncuların başında geliyor.

Alpaslan Öztürk: Göztepe’nin çıkış yapan stoperi Alpaslan ile Fenerbahçe uzun süredir ilgileniyor. Bu transfer için Göztepe’nin Miha Zajc’ı istediği belirtiliyor. 26 yaşındaki Antwerp doğumlu Alpaslan 1.86 boyunda ve gerekirse sağbek ile önliberoda da forma giyiyor. Hem Türk hem Belçika vatandaşı olan Alpaslan’ın piyasa değeri 1 milyon Euro civarında.

Mert Çetin: Geçtiğimiz transfer döneminde Gençlerbirliği’nden İtalyan Roma’ya transfer olan ve şimdiye kadar 5 maça çıkan Mert Çetin A Milli Takım’ın geniş kadrosunda da bulunuyor.

2024 yılına kadar Roma’yla sözleşmesi bulunan 1.89 boyundaki Mert Çetin için Fenerbahçe ve Galatasaray devrede. İki takım da 23 yaşındaki oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katma amacında.

Ozan Kabak: Galatasaray Altyapısı’ndan çıkan ve kısa sürede Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterdikten sonra Stuttgart’a transfer olan Ozan Kabak halen Schalke 04 forması giyiyor.

Sakatlanmadan önce taraftarların en çok sevdiği oyuncuların başında gelen ve ileri çıkarak attığı gollerle dikkatleri çeken 20 yaşındaki Ozan Kabak eski takımı Galatasaray tarafından kiralık olarak transfer edilmek isteniyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum