ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Tuchel, Kean... Kalite farkı skora yansıdı

28 Ekim 2020 - 22:32 - Güncelleme: 28 Ekim 2020 - 23:24

Dünyadaki teknik direktörler arasında 1 numaraya kadar yükselen bir isim Jürgen Klopp.. 53 yaşındaki çalıştırıcının Mainz ve Dortmund'taki başarılarının ardından İngiltere'ye gidip, Liverpool'u önce Şampiyonlar Ligi'nde, ardından özlediği lig şampiyonluğuna taşıması tam bir peri masalıydı.

Klopp'un gittiği yolu takip eden bir başka isim ise Thomas Tuchel.. O da önce Mainz ardından dortmund'ta güzel işler yaptı.. Ve bu istikrarı kendisini dünyanın en çok para harcayan kulüplerinden biri olan Paris Saint Germain'in başına geçirdi.

Tuchel'in takımı olarak bakıldığında bile PSG geçen yıl Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu finalde kaybetmiş, Neymar, Mbappe, Di Maria gibi üst düzey yıldızlarıyla saygın bir ekip.

Okan Buruk yönetimindeki Başakşehir ise geçen sezon yaşadığı beklenmedik lig şampiyonluğunun ardından 4 hafta gol atamamış ve sadece 1 puan almıştı.

Gerçi ligde işler iki maçtır iyi gidiyordu ama Şampiyonlar Ligi açıkça başka bir seviye.

Leipzig, Manu ve PSG'den oluşan grup son derece sert ve üçüncü olmak bile çok çok zor.

Neymar'ın erken sakatlanmasının ardından Sarabia'nın sahaya girişi aslında mücadele anlamında Başakşehir'in işini zorlaştırdı.. Real Madrid alt yapısından yetişmiş, uzun yıllar Getafe ve Sevilla'da forma giymiş olan İspanyol futbolcu doğal olarak ofansif anlamda Neymar'ın boşluğunu doldurmaktan çok uzak.

Ama savunma anlamında yaptığı geriye koşular, adam takibi ve serseri topları toplamasıyla PSG'nin Başakşehir karşısında orta alanda zaaf yaşamasına engel oldu.

İlk golü yiyinceye kadar iyi mücadele eden ve uzaktan şutlarla Navas'ı zorlayan Başakşehir Türk futbolunun en önemli eksikliklerinden biri olan duran topta adam paylaşımını yapamayınca golü ağlarında gördü.

Juventus forması giymiş, geçen sezon Everton'a transfer olmuş Moise Kean attığı iki golle maçı bitirdi bir anlamda.

20 yaşındaki İtalyan forvet Neymar'ı unuttururken, Mbappe'ye konsantre olan Başakşehir savunmasına da cezayı kesti.

Grubun bundan sonraki 6 maçlık hikayesinin çok iyi geçmesini beklemek fazla iyiniyetli olur.. Üst üste oynanacak iki Manchester United maçından alınabilecek bir galibiyet Başakşehir için büyük bir başarı olur.

Bu arada 100. Avrupa Kupası maçına çıkan Mehmet Topal'ı kutlamak gerek.. Son derece karakterli, yürekli ve centilmen bir oyuncu olan Mehmet dün elinden gelen mücadeleyi gösteren isimler arasındaydı..

YORUMLAR

  • 0 Yorum