ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Pereira'dan sonraki önemli hamle..

03 Temmuz 2021 - 19:17 - Güncelleme: 03 Temmuz 2021 - 20:06

Fenerbahçe hem taraftarlarının hem de futbol kamuoyunun hiç beklemediği bir hamle yaparak Vitor Pereira'yı teknik direktörlük koltuğuna oturttu..

İlk andaki, "Bu bizim Pereira mı" şaşkınlığının ardından, yapılan bu seçimin aslında birçok doğruyu da barındırdığı görülebilir..

Şu an antrenörlük görevini sürdüren Volkan Demirel, Caner, Ozan Tufan gibi isimler eski öğrencisi Pereira'nın.. Ayrıca Gökhan Gönül'ün kalmasıyla ilgili bir takım gelişmeler olduğu kulağıma geldi.. 

Mesut, Altay, İrfan, Mert Hakan, Ferdi, Serdar, Sadık, Sinan gibi yerli havuzu geniş bir takım için Pareira'nın olmazsa olmazı santrafor düzenidir.. İlk gelişinde Van Persie ve Fernandao dışında bu bölgede alternatifi yoktu Portekizli teknik adamın.. Sadece Monaco maçlarını oynadığı bir sezon sonrasında ise Emenike'nin katılımıyla 3-5-2 düzenini denemişti..

Fenerbahçe'den ayrılıp Shangai SIPG'e gittiğinde ise şu anda La Liga ekiplerinden Espanyol'da forma giyen Lei Wu'yu parlatmıştı.. Oscar ve Hulk'un ortasında Çinli forvet 40 maçta 28 gol, 4 asistlik bir performans göstermişti..

Fenerbahçe'ye ilk geldiği dönemde Portekizli ve Brezilyalı oyuncuların çokluğu Vitor Pereira için büyük avantajdı.. Bu yüzden Çinli forveti ya da onun stilindeki başka bir golcüyü takıma katmak isteyecektir..

Pereira'nın ikinci şampiyonluğunda birlikte çalıştığı bir başka önemli forvet de Avusturyalı Marko Arnautovic.. Hem çabukluğu hem de ceza alanı içindeki etkisiyle dikkatleri çeken ve Çin'den aynılmak isteyen Arnautovic'in kiralanması da takıma önemli bir güç kazandırır..

Teknik direktör konusunda hamlesini yapan ve sezon hazırlıklarını yapan Fenerbahçe Vedat Muriqi için de beklemeye geçmiş durumda..

Kosovalı forvet ve eşi İstanbul'da yaşamak ve tekrar Fenerbahçe'ye dönmek istiyorlar.. Lazio ise 17 milyon euro artı bonuslara transfer ettiği Vedat'ın zorunlu satın alma şartıyla kiralamak istiyor.. 

Frey'in ayrılması, Perotti ve Zajc'ın da Genoa ile anlaşmasının ardından sarı-lacivertli takım elindeki yabancı oyuncuları da azaltma niyetinde..

Zanka Kophenag'a dönecek.. Dirar tekrar Belçika Ligi'nde oynamaya yakın.. Samatta için istekli olan Genk ise bonservis konusunda fiyat düşürmeye çalışıyor..

Pereira'nın önemli kozlarından biri olmasını beklediğim Enner Valencia ise Copa Amerika da oldukça etkili maçlar çıkarttı.. Özellikle Ekvador'un Brezilya ile 1-1 berabere kaldığı maçta tek golün asistini yapan Valencia'nın Ağustos ortasında başlayacak Süper Lig'in ilk haftalarında takıma katılması bekleniyor..

1 Eyül'de sona erecek transfer dönemi Fenerbahçe açısından oldukça hareketli geçeceğe benziyor.. 

Hem takımı hazırlamaya hem de istediği transferlerin gerçekleştirilmesi için gereken çalışmaları yapmaya başlayan Vitor Pareira'nın önündeki ilk önemli engel ise UEFA Avrupa Ligi play-off'u..

6 yıl önce; Ajax, Celtic, Molde grubundan çıkarttığı Fenerbahçe ile Lokomotiv Moskova'yı elemiş, ardından Braga'yı ilk maçta 1-0 mağlup etmişti.. Rövanş ise Ivan bebek'in öne çıktığı o geceye denk gelmişti..

Bu kez karşısına AZ Alkmaar, Randers FC, Zorya Luhansk'ın da bulunduğu torbadan bir takım çıkacak..

Sarı-lacivertli kulübün önemli bir kaosu, doğru bir karar vererek atlattığı düşüncesindeyim..
Eğer Vedat Muriqi ile birlikte kaliteli bir golcü daha alınırsa Fenerbahçe yeni sezonda özlediği şampiyonluğa ulaşabilir..

İyi bir golcü alınmazsa Portekizli olarak Mourinho gelse bile başarılı olma şansı olmaz..