ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Attila'dan Mesut'a, Onyekuru'dan İrfan Can'a..

25 Ocak 2021 - 23:10 - Güncelleme: 26 Ocak 2021 - 03:02


Sosa topu Ademi'ye veriyor.. Ademi Cisse'ye güzel bir asist yapıyor.. Senegalli forvet de stoperi çalımladıktan sonra golü farkı üçe çıkartıyor..

Bakıldığında sıradan bir gol gibi gelebilir lig seyrinde.. Ama bu gol Fenerbahçe taraftarının bakış açısı açısından çok ama çok önemli..

Yaramaz, çöp, değersiz denilen Sosa - Ademi - Cisse üçlüsünün güzel bir organizasyonu sonrası gelen bir gol bu.. Aslında kumaşı iyi olan üç ismin skore etki edişi..

Çok değil, sadece 24 saat öncesi, İstanbul'un başka bir stadında Ljajic ve Gökhan Töre skora etki ederken, oyuncular üzerindeki dokunuşuyla Sergen Yalçın manşetlere taşınıyordu.. Haklı olarak, buna itirazımız yok.. Ama karşı tarafa yapılan tam anlamıyla haksızlık..

Hem oyuncu hem teknik adam bazında Fenerbahçe taraftarı ya da sosyal medyadaki önemli bir kitle "Şu oyuncu bu takımın oyuncusu değil, olamaz" diye kartopunu büyütmekte..
Braithwaite, Asensio, Castillejo.. Bu isimler sosyal medya fanatikleri için çok önemli olmayabilirler.. Ama Biri Barça'da, Biri Real'de, biri de Serie A lideri Milan'ın forvet oyuncuları.. 

"Fenerbahçe Mesut Özil'i aldı, ama bu kadar büyük bir yıldız bu forvetlerle mi oynayacak?" soru işareti herkesin üzerine yapıştırıldı..

Oysa Mesut çok önemli bir yıldız ama Samatta ve Cisse Premier Lig yapmış, Thiam ise Juventus tarafından draft edilmiş forvetler.. Bright Osayi-Samuel önemli bir kanat.. Ademi geleceği olan bir santrafor..

Neyse biz Kayserispor maçına ve son transfer hamlelerine çevirelim klavyemizin yönünü..
Kaygan ve kötü bir zeminde oynandı maç.. Erken golü bulmak, bu süreçte gol yememek çok önemliydi..

Pelkas'ın yine anahtar rolünü üstlendiği akınlarda Fenerbahçe gollerini buldu ve rahatladı.. 
Sonrasında Sosa'nın oyuna girişiyle pas yüzdesi yükseldi ve pozisyonlar üst üste geldi..
Gustavo yine her yerdeydi.. Serdar Aziz hatasız oynadı.. Nazım ve Caner çalışkandı ama çok üretken olamadılar bu kez..

Ozan uzak şutları biraz daha bakarak ve edefleyerek kullanması gerektiğini anladı belki de..
Valencia'nun son maçlardaki tutukluğu sürdü.. Ama yine de mücadele gücüyle ayakta kalmayı başardı..

Ve Attila Szalai.. Çok abartmamak gerek ilk maçında.. Boupendza, Aboubakar, Larin, Babacar, Davidson, Tetteh gibi süratli ve güçlü forvetlere karşı neler yapacağını da görmek gerekir.. Ama kumaşı iyi.. Sol ayaklı stoper bulmak zor.. Sol ayaklı oyun kuran stoper bulmak çok zor.. Sol ayaklı, oyun kuran ve genç stoper bulmak ise çok çok zor.. Dilerim Attila Fenerbahçe savunmasının en büyük sıkıntısı olan "arkaya adam kaçırma" sorunu çözme yolunda önemli bir işlev görür.. Zaten Macar Milli Takımı'nda ve gelişim içinde bir oyuncu.. Apollon'da bu sezon 3 de gol atmış.. Yani hücuma da katkısı olabilir.. Bekleyip, görelim..

Erol Bulut'un maç sonu açıklamaları ve Mesut Özil'le ilgili soruya verdiği yanıt iyiydi.. Galatasaray derbisinde Mesut'un ilk onbirde olacağını düşünüyorum.. Ama maçlar tek taraflı oynanmıyor.. Galatasaray da geçen sezon kendi tarihi açısından çok önemli olan Kadıköy galibiyetini alırken yıldızlaşan Onyekuru'yu kadrosuna kattı.. Halil Dervişoğlu'nu aldı.. Her şeyiyle güzel ve keyifli bir derbi yaklaşıyor..

Son olarak gündemin ilk sırasına oturan İrfan Can Kahveci transferinden de bahsedelim.. İrfan Can'a bir ağabeyi olarak tavsiyem sezonu Başakşehir'de bitirmesi ve EURO 2020 sonrası La Liga veya Ligue 1'in önemli bir takımına transfer olması.. Kendine iyi bakar ve teknik direktörün ne istediğini iyi anlarsa yolu mutlaka Premier Lig'e düşer sonrasında..