ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Başkan Ali Koç'un İsmail Kartal kararı..

12 Nisan 2022 - 16:04 - Güncelleme: 12 Nisan 2022 - 16:54

Derbide net bir oyun ve net bir skorla ezeli rakibi Galatasaray'ı yenen, ligde ikinci sıraya yükselen ve Trabzonspor'un şampiyonluğunu ilan etmesine (şimdilik) izin vermeyen Fenerbahçe'de gündemdeki en önemli konu İsmail Kartal'ın gelecek sezon göreve devam edip etmeyeceği..

Aslında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un milli maç arasında Kıbrıs'taki dernek açılışında yaptığı konuşma herşeyi net bir şekilde ortaya koymuştu..

Sayın başkan; "Avrupa'da ziyaretlerimiz oldu. 2-3 aday üzerinde gidiyoruz. Bunlar iki aydır devam eden görüşmeler. Bizim ekonomik gücümüze göre de bir nebze ağır olacak diyelim ama bunlar dünya çapında isimler. Ama Türkiye'de 3-4 hafta iyi futbol oynuyorsunuz, 'Bu hoca kalsın, ne gerek var dışarıdan hoca getirmeye diyorlar.' Dışarıdan en iyisini getirseniz bile Türkiye'de yerden yere vurulacak. Türkiye'de yabancı hoca olmak zor ama bu sefer turnayı gözünden vuracağımızı ümit ediyorum.." ifadelerini kullanmıştı Kıbrıs'taki gecede..

Derbideki güçlü ve net futbol, İsmail Kartal'ın kalması yönünde görüş bildirenlerin sayısını da arttırdı.. Ama Ali Koç'un bu konuda şimdilik geri adım atmadığı da kulağımıza geliyor..
Son karar günü ise Beşiktaş derbisi olacak.. Vodafone Park'ta Fenerbahçe, Valeiren Ismael gibi taraftarın bir maçla çok çabuk ısındığı bir teknik adım yönetiminde Beşiktaş'ı da yenerse Ali Koç'un kararı değişebilir..

İsmail Kartal'ın Avrupa, Türkiye Kupası ve sezon planlaması konularında çok güçlü verileri yok açıkçası..

Ersun Yanal'ın Aziz Yıldırım tarafından gönderilip göreve ilk geldiğinde İsmail Kartal'ın elinde hazır ve şampiyon bir takım vardı.. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmediği için de Avrupa oynamamıştı.. Buna karşın ligi ikinci bitirdi ve kupaya yarı finalde veda etti..

Tabii ki 4 Nisan 2015'te Fenerbahçe'nin otobüsünün kurşunlanması hem kulübü hem takımı hem de İsmail kartal'ı çok etkiledi.. Bu olay olmasa belki de bir şampiyonluk daha gelecekti.. Ama bu bile; o takımı İsmail Kartal'ın kurmadığı gerçeğini değiştirimiyor..

İsmail Kartal transfer yapmadı

Bu sezon da başka bir hikayesi var İsmail Kartal'ın.. Vitor Pereira ayrıldıktan sonra takım transfer yapmadı.. Yani tüm hamleleri var olan oyuncularla ilgiliydi.. Sadece Ozan geri döndü, onu da Mesut'la birlikte kadro dışı bıraktı Fenerbahçe Yönetimi..

Transfer, yıldız yönetimi, yenilgi ve kaotik dönemleri aşma konusunda İsmail kartal'ın ne derece başarılı olabileceği bir soru işareti..

Açıkçası Beşiktaş'ı deplasmanda yenerse gelecek sezon kalması yönünde çoğu kişi gibi benim de kafam karışır..

Ama kendi sahasında 10 kişi kalmış Kayseri'ye gol atamayan ve kupaya veda eden, 2 Slavia maçında rakibine tam anlamıyla teslim olan da Fenerbahçe'ydi ve teknik direktörü İsmail Kartal'dı..

İkincilik gelirse; önümüzdeki sezon Haziran ayında çalışmalara başlaması gereken bir takım var ortada.. Play-off'lardan önce iki tur geçmesi gerekiyor ve 4 zorlu maç yapacak.. Terim yönetimindeki Galatasaray bu zorlu etabı aşamamış ve ilk darbeyi PSV'den yemişti..

Şampiyonlar Ligi hedefi dışında transfer de çok önemli.. Şimdilik herşey çok iyi gidiyor gibi gözüküyor ama Fenerbahçe'nin yeni sezonda nasıl bir golcü alacağı da çok önemli.. İsmail Kartal o golcüyü kendisi mi belirleyecek.. Yoksa yönetimin aldığı yıldız kendisiyle sorun yaşarsa onu da mı kadro dışı bırakacak?

Ayrı bir konu da; tıpkı Emre Belözoğlu'nda olduğu gibi, Kartal'a veda edilip yabancı bir teknik adam gelir ve başarısızlık sürerse herkes "Neden bu kadar uyum sağlamış ve takımı toparlamış bir hocayı daha gönderdin" diyecek..

Tüm bunları ben kalemimle dile getirirken, inanın başkan Ali Koç da benzer şeyleri düşünüyor..

O yüzden Beşiktaş derbisi çok daha kritik bir hale gelmiş durumda..

Hem İsmail Kartal hem de Fenerbahçe'nin geleceği açısından..