ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Emre Belözoğlu'nun rakiplere verdiği mesaj

04 Mayıs 2021 - 20:31 - Güncelleme: 04 Mayıs 2021 - 21:53

Fenerbahçe Erol Bulut'la yollarını ayırdıktan sonra yeni bir sayfaya yelken açtı.. Artık Emre Belözoğlu ve onun kuralları geçerli..

Sadece oyunsal anlamda değil, saha içinde ve dışında daha farklı bir lider Emre Belözoğlu..
Futbolculuğundaki gibi hırslı, mücadeleci ve akıl dolu oyunu takıma yerleştirmeye çalışıyor.. Sarı-lacivertli takımın 3 yıllık daha sözleşmesinin bulunduğu Mesut Özil'i "Oyun lideri" yapmaya kesinlikle niyetli.. Bir yandan şampiyonluk ve ikincilik yarışı için maçları, diğer yandan da gelecek sezonun inşasında önemli bir rol vereceği Mesut Özil'i kazanmaya gayret ediyor..

Ancak Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'ye 7 maçlık sürede katttığı en önemli özellik çok farklı.. Sarı-lacivertli takım Belözoğlu ile birlikte maçın ilk dakikasından itirabern "rakibe mesaj veren" bir ekip haline dönüştü..

İsterseniz geçmişten bir anektodla bunu daha iyi açıklayayım:

2011-12 sezonuydu.. Fenerbahçe şampiyonluk mücadelesi verirken bir özelliği dikkatimi çekmişti.. Kaptan Alex "Top mu kale mi" seçimi sırasında hep topu seçiyor, ve santra atışıyla birlikte topu doğrudan rakip korner bayrağına yakın bir yerden taca yolluyordu.. 
Evet, resmen ayağındaki topu doğrudan taca atıyordu Alex..

Kaptan'ın en yakını durumundaki Samet Güzel'e dayanamadım ve sordum bir gün.. "Neden Alex santradan topu rakip korner bayrağına yakın bir yerden taca atıyor" dedim..

Samet Alex'in bu hareketini kendisiyle konuştuğunu belirterek şu yanıtı vermişti:
"Abi rakiplere, 'Biz sizi oradan çıkarmayacağız' mesajı gönderiyor o hareketiyle.. 

Emre Belözoğlu da şu an çıkarttığı onbir, oynattığı futbol ve yaptığı değişikliklerle bir mesaj veriyor: "Siz ne yapsanız yapın, biz kendi oyunumuzu oynayarak sizi yeneceğiz.."

Emre Hoca'nın bu mesajı şimdilik 5 galibiyet, iki deplasman beraberliği şeklinde sonuç verdi.. Kalan 3 maçın kazalınması halinde ikincilik garanti olduğu gibi, sürpriz bir şampiyonluk parıltısı bile oluşabilir..

Şampiyonluk belki çok zor ama 10 maçta takımı yeniden bu yarışa motive etmek, Galatasaray'ı geride bırakmak, Mesut'i takım liderliğine monte etmek, Sosa'yı oyun içi aklı haline getirmek, gustavo'yu ikinci yarılarda enerji deposu olarak sahaya sürmek önemli hareketler..

Transferin son iki gününde bir paylaşımda bulunmuştum ve "Fenerbahçe'nin mutlaka iyi bir golcüye ihtiyacı olduğunu" belirtmiştim.. Mesut ve İrfan transferlerinin yankısı nedeniyle bu çok fazla taraftar bulan bir görüş gibi durmadı.. Ama Fenerbahçe neredeyse koca bir ikinci yarıyı Valencia'yı santrfora dönüştürerek oynamak zorunda kaldı.. 

Düşünün Samatta, Cisse ve Thiam'ın Emre Belözoğlu göreve geldikten sonra sadece ve sadece 1 gole katkısı oldu.. Üstelik o da Denizli maçında omuzla atılan bir duran top golüydü..

"Bir takım inşa etmek" bir projedir ve bu proje her sezon, hatta sezon içinde bile "mühendis" değişitirirse rakiplerinin gerisinde kalmaya mahkumdur..

Bundan sonra Fenerbahçe'nin futboldaki yol haritasını Emre Belözoğlu çizmeli ve adım adım eksikler tespit edilip yapılacak hamleler "kusursuza" yakın olmalıdır.. Manchaster United'ın UEFA Avrupa Ligi'ni kazanması durumunda bizim lig ikincimizin Şampiyonlar Ligi Önlemesi'nde sadece iki tur oynama olasılığı var.. 

Ben Fenerbahçe için şampiyonluğun çok olası olmadığını, daha doğrusu Beşiktaş'ın buradan şampiyonluğu artık kaybetmeyeceğini düşünüyorum..

O yüzden oynanan her maç, atılan yeni bir adım ve Fenerbahçe camiasına verilecek bir mesaj anlamını taşıyor..

Camia 7 maçlık görüntüsüyle Emre Belözoğlu'nun "futbol felsefesine" onay vermiş gözüküyor..

Son 3 yılda ön bölgedeki transfer yanlışları tekrarlanmazsa Fenerbahçe; Emre - Mesut - Sosa gibi yüksek futbol aklına sahip isimleri, Altay - Szalai - Ozan gibi her zaman güvenilecek gençleri ve İrfan Can, Mert Hakan, Pelkas gibi ofansif anlamda yetenekli isimleriyle gelecek sezon önemli işlere imza atabilir..

Bu yüzden ligi ikinci bitirebilmek her zamankinden çok daha önemli aslında..