ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Fenerbahçe bir tarihin eşiğinde...

16 Nisan 2024 - 08:51 - Güncelleme: 16 Nisan 2024 - 11:25

Türk futbolu, son yılları sürekli tartışmalı ortamlarla geçirdi.. TFF, MHK, VAR tartışmaları sürerken Milli Takım ve Avrupa Kupaları'na katılan takımların da istenen başarılardan uzak kaldığını gördük. Birisi hariç... O da Fenerbahçe.

Evet, Fenerbahçe 2014'te kutladı son lig şampiyonluğunu. Geçen sezon kazandığı Türkiye Kupası için de 10 yıl beklemişti. Buna karşın 2012-13 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı yarı finalin ardından sarı-lacivertli takımın başarısına en çok yaklaşan ekip yine kendisi oldu. Fenerbahçe, perşembe akşamı Olympiakos'u elediği anda Konferans Ligi yarı finaline yükselmiş olacak.

Geçen sezon Sevilla'ya elendiğinde de iyi bir mücadele ortaya koydu Fenerbahçe. Advocaat'lı dönemde Manchester'ı yenerken de, hatta ligde çok kötü maçlar çıkartmasına karşın Cocu sonrası Erwin Koeman'la gruptan çıkmayı başarmışlardı.

Diğer branşlarda da Avrupa'da motivasyonu yüksek olan Fenerbahçe için perşembe akşamının önemini vurgalamak istedim girişte. Rakip karşısında çok kötü oynanan bir bölüme ve 3-0 geri düşülmesine karşın 3-2 ile Kadıköy'e dönmek önemliydi.
Batshuayi - Dzeko ikilisinin varlığı ve formları, Tadic - İrfan ikilisinin üretkenliğine Szymanski de eklenince Fenerbahçe'nin Yunan rakibini mağlup etmesi normal sonuç olarak gözüküyor.

İlk maçtaki büyük seyirci avantajına baskı sonucu bulduğu golleri de ekleyen Olympiakos'un hızlı çıkışlarını engellemek görevi de Çağlar - Djiku - Ferdi - Osayi dörtlüsüne düşecek. Livakovic Karagümrük maçında geldiği günden beri en iyi oyununu oynadı. Kritik kurtarışlar yaptı ve maç sonu İsmail Kartal'dan övgü aldı. Hırvat eldivenin kalitesini göstermesi gereken dönemde forma girmesi değerli.

Orta sahada İsmail - Fred ikilisinin sezon başından beri iyi oynadığı maçlarda Fenerbahçe sonuca kolay gitti. Avrupa Kupaları'nda orta saha savaşında ayakta kalmak çok önemli. Kadro olarak rakibinden daha kaliteli ve daha derinliği olan isimlere sahip Fenerbahçe. Seyirci avantajını da eklersek ilk yarıda atılacak bir gol sonrası maçı uzatmaya taşımadan gereken farkı yakalamak ve Aston Villa - Lille eşleşmesinden gelecek rakibi beklemek perşembe gecesinin en güzel senaryosu olarak duruyor.

Ligdeki yarışa daha sonra değinelim...
Çünkü Fenerbahçe bir tarihin eşiğinde...
Avrupa'daki Atina yürüşüyüşü sürüyor Sarı-lacivertliler'in...