ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Fenerbahçe'de 2022-2023'ün ilk hamleleri

30 Nisan 2022 - 20:52 - Güncelleme: 01 Mayıs 2022 - 17:46

Trabzonspor'un beklenen şampiyonluğunu ilan etmesi, Fenerbahçe'nin ikinciliğini iyice sağlama alması ve düşen takımların belli olmasının ardından sezonun geri kalan kısmının önemi iyice azaldı..

Bugünden sonra takımlar daha çok gelecek sezonun hazırlıklarını yapmaya başladı.. Türkiye Futbol Federasyonu'nun da hafta içinde gelecek sezonun başlama ve bitiş tarihlerini açıklamasıyla tablo iyice netleşti..

Trabzonspor Ağustos ayının son haftasında Şampiyonlar Ligi play-off'unda mücadele edecek.. Türkiye gelecek sezon Avrupa Kupaları'na ülke puanı olarak13. sırada başlayacağı için Trabzonspor; İngiltere, İtalya, İspanya, Almanya, Fransa, Portekiz, Ukrayna, Hollanda, Belçika, Avusturya ve İskoçya takımlarıyla eşleşmeyecek..

Bu ülkelerin dışında kalan ve sezonu şampiyon olarak tamamlamış takımlar 3 öneleme turu sonrasında Trabzonspor'un rakibi olacaklar..

İkinci sıradaki yerini çok sağlamlaştıran Fenerbahçe ise Şampiyonlar Ligi'ne 2. Öneleme Turu'ndan itibaren katılacak.. Sarı-lacivertli ekip 2. Tur'da elenirse UEFA Avrupa Ligi elemelerinde yoluna devam edecek.. Eğer karşısına çıkacak 2 rakibi geçerse, Trabzonspor'la birlikte ağustos'un son bölümünde play-off'ta mücadele edecek.. Ancak Fenerbahçe'nin play-off'taki rakibi; Fransa, Ukrayna, Hollanda, Belçika, İskoçya'dan çok güçlü takımlardan biri olacak..

Bana yurt dışından gelen haberlere göre Fenerbahçe Jorge Jesus'la iki yıllık anlaşma sağlamış ve sezonun tamamlanmasının ardından resmi açıklama yapılacakmış..

Ailesi ile birlikte Rio Karnavalı için Brezilya'ya giden Jesus'un yardımcıları da şu an Fenerbahçe'nin oynadığı maçları incelemeye başlamışlar..

İsmail Kartal ile Konferans Ligi ve Türkiye Kupası'nda büyük hayal kırıklığı yaşayan ancak ligde inanılmaz bir çıkış yaparak, 11 maçın 10'unu kazanan ve sadece Trabzonspor'la berabere kalan sarı-lacivertli ekip bir yandan da önümüzdeki yılın kadrosunu kurmak için düğmeye basmış durumda..

Fenerbahçe'nin anlaşma sağladığı ifade edilen oyuncular arasında Kasımpaşa kalecisi Ertuğrul, Köln'ün A Milli oyuncusu Salih Özcan ve yina Kasımpaşa'da forma giyen Eren Elmalı olduğu ifade ediliyor.. Ancak Eren Elmalı'nın bonservisinin yüksek olması, takas veya kiralık formüllerini de beraberinde getiriyor..

Fenerbahçe için "olmazsa olmaz" A sınıfı bir golcü için de çalışmalar sürüyor.. Aboubakar, Sörloth, Vedat Muriqi,  Belotti, Umut Bozok gibi isimler yönetimin hedefleri arasında..
MLS'e gitmesi kesinleşen Enner Valencia, sözleşmesi biten Berke ve Jose Sosa ile birlikte Ozan Tufan'ın da takımdan ayrılacağı biliniyor..

Son dönemde iyi bir çizgi yakalayan ve ilk onbire giren Serdar Aziz'le yeni sözleşme yapılması için de görüşmelere başlanacak..

Fenerbahçe'nin gelecek sezon yapılanmasında önemli konulardan biri Mesut Özil'in durumu.. İsmail Kartal'ın ayrılmasıyla birlikte Mesut takımda kalabilir.. Ancak "kadro dışı" kararını alan Yönetim'in Mesut Özil'le devam etmesini de çok güçlü bir ihtimal olarak görmüyorum..

Açıkçası Jorge Jesus'un Portekiz-Brezilya coğrafyasından iki ya da üç iyi oyuncuyu takıma kazandırması muhtemel bir gelişme..

Ayrılacak isimlerin dışında talibi olan isimler de var.. Altay'a Ajax'ın ilgisi olduğu biliniyor.. Atletico Madrid'in Yönetim'e Miguel Crespo için 12 milyon euro ve sonraki satıştan pay şeklinde bir önerisi var..

Kim Min Jea'nin 23 milyon euro serbest kalma maddesini kullanarak Premier Lig'e gidebileceğini de kulübe yakın kaynaklar dile getiriyor..

Fenerbahçe taraftarının gözbebeği Arda Güler için de Dortmund'un 11 milyon euro'luk bir teklif yaptığı ancak Fenerbahçe'nin beklentisinin 30 milyon euro civarında olduğu ifade ediliyor..

Kısacası önümüzdeki sezonun Fenerbahçe'sinde önemli değişiklikler olacak..
Haziran ayında oynanacak 4 Avrupa Uluslar Ligi maçlarında en az 8-9 Fenerbahçeli oyuncu milli takımlarına gidecek.. Onların tatil yapacağı da düşünülürse son derece sıkışık bir fikstür sarı-lacivertli takımı bekliyor..

Yönetim'in Jorge Jesus veya başka bir teknik direktörü takımın başına geçirme işini kesinlikle Mayıs ayı içinde tamamlaması gerekiyor..

Bu arada önümüzdeki hafta deplasmarda oynanacak Beşiktaş derbisinin kazanılması durumunda İsmail Kartal'a taraftarın var olan sempatisi iyice büyüyecek ve Yönetim'in işi daha da zorlaşacak..

Şimdiye kadar hep başarısız olduğu gerekçesiyle teknik direktör gönderen Fenerbahçe bu kez taraftarın kabini kazanmış İsmail Kartal'la yollarını ayırmak zorunda kalibilir..
Futbol işte böyle ilginç bir oyun..