ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Fenerbahçe iyi yolda

27 Eylül 2020 - 22:48 - Güncelleme: 27 Eylül 2020 - 23:12

‘Oğlum hiç unutma.. Fenerbahçe’nin büyüklüğü Galatasaray ve Beşiktaş’ın büyüklüğüyle artar yükselir, Karadeniz’in dalgalarıyla onur bulur güçlenir..’

2018 yılında yayımlanan Fenerbahçe Tarihi adlı kitabımın arka kapağında yer vermiştim bu sözlere.. Çocukluğumdan beri ülkem ve ailemden sonra en çok değer verdiğim olgu Fenerbahçe benim.. Tanınmamda, yükselmemde hep büyük rolü oldu Fenerbehçeliliğim’in.. Ama hiçbir zaman aklımdan çıkarmadım rakiplerimizin büyüklüğünü.. Hep saygı duydum camialarına..

Bir Fenerbahçeli için Galatasaray derbisi en özel gündür.. Değerlidir.. Galatasaray’ı yenmenin keyfi bambaşka, üzüntüsü çok derindir..

İlk kez seyircisiz bir Fenerbahçe - Galatasaray derbisi oynandı.. Bu yüzden iki takım da stresten uzaktı.. İkisi de kazanmak istiyordu maçı ama Terim daha fazla kazanmaya istekli bir onbiri sahaya sürmüştü..

Deniz Türüç sürprizi

Erol Bulut sadece iki idman birlikte olduğu Samatta’yı yedek oturtup, orjini santrafor olmayan Valencia’yı o bölgede oynatma riskine girmişti.. Maç öncesi 10 oyuncuyu tahmin etmiştim ama Samatta’nın yedek kalıp Deniz Türüç’ün sahaya çıkacağını hesaplayamamıştım..

İlk yarıda Galasaray bariz üstün değildi ama daha net pozisyonlar buldu.. Altay’ın kurtardığı Linnes’in vuruşu, kılpayı ofsayta takılan Feghouli’nin golü ve Tisserand’ın elle kestiği Falcao’nun pozisyonu önemli ve golle sonuçlanmaması Bulut’un şansıydı..

Lemos ve Sosa'ya tam not

Lemos ve Sosa defansif olarak kritik hamleler yaparken öndeki üçlü sahada yoktu..

İkinci yarıda roller değişti.. Fenerbahçe savunmayı önde kurdu, önde pres yaptı ve Galatasaray’ı yarı alanına çekilmek zorunda bıraktı.. Bu bölümde net bir golcü olmaması Fenerbahçe’nin golü bulmasına engel oldu.. Samatta da henüz hazır olmadığı için skora etki edemedi..

Seri sarı kartlar, seri oyuncu değişiklikleri ve Altay’ın Emre Kılınç’ın gollük vuruşunu güzel bir refleksle kurtarması bu yarının akılda kalan anlarıydı..

Fenerbahçe iyi yolda olduğunu Galatasaray ceza alanında 22 kez tehlike oluşturarak gösterdi.. Alınacak bir golcüyle bu takım transferi kapatmalı.. Ze Luis, Cisse tarzı bir oyuncu olabilir.. Belki de Livaja.. Ne olursa olsun Samatta yedeklenmeli, çabalar boşa gitmemeli..

Erol Bulut iyi hazırlanmış

Derbi Erol Bulut için çok önemliydi.. Takımı hazırlaması ve oyunu kontrolü iyiydi.. Tek hatası ise Ozan’ı oyundan almak oldu..

Galatasaray çok iyi takım

Galatasaray çok iyi bir takım.. Terim 70. dakikada 3 oyuncu birden değiştirerek önemli bir hamle yaptı.. Ligdeki tek rakipleri Fenerbahçe olarak gözüküyor.. Takımın en iyisi ise tüm Fenerbahçe akınlarında kritik hamleler yapan Luyindama oldu..

VAR yine hata yaptı

Ali Palabıyık oyuncular iyi niyetli olunca rahat bir maç yönetti.. Tek hatası son anlarda verdiği faul ve Erol Bulut’a gösterdiği karttı..

Luyindama'nın Ferdi'nin koluna bastığı pozisyonu kaçırması doğaldı.. Ama bu kritik pozisyon için VAR'ın devreye girmemesi önemli bir hataydı..

Her maçtan sonra yaptığımız gibi derbide de oyunculara notlarını verelim..

Altay (8) - Gökhan (6.5), Lemos (7.5), Tisserand (6), Caner (6.5) - Gustavo (7), Ozan (8.5) (dk. 87 Mert Hakan 5), Sosa (7) - Thiam (4.5) (dk.66 Samatta 6), Valencia (7.5), Deniz (6.5) (dk.78 Ferdi 5)