ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Fenerbahçe'nin kaybedecek zamanı yok

12 Ağustos 2022 - 09:06 - Güncelleme: 12 Ağustos 2022 - 11:02

Ümraniyespor maçında beklenmedik şekilde 3 gol birden yiyen ve 2 puan kaybeden Fenerbahçe Slovacko'yu eleyerek bir nebze de olsa kendine geldi.

Serdar Dursun'un güzel golünün dışında, Arda Güler ve Osayi'nin takıma katılmasıyla sarı-lacivertli ekip Çekya deplasmanında oyunun tamamında topa sahip olan ve net pozisyonlar üreten taraf oldu.

Maçın oynandığı anlarda sosyal medyada en çok konuşulan konu ise Fenerbahçe'nin Batshuayi ile anlaştığı haberleriydi.

Geztiğimiz sezon Beşiktaş'ta attığı 14 gole karşın eleştirilen oyuncuların başında gelen, 6 topu direkten dönen, net pozisyonlar harcayan Belçikalı santraforun sarı-lacivertli formayı giyme olasılığı bazı taraftarların da tepkisini çekmiş durumda.

Peki Michy Batshuayi Fenerbahçe'de başarılı olabilir mi? Bu sorunun yanıtı biraz da takımın oyun yapısı ve savunma güvenliğiyle ilintili olacak.

Serdar Dursun dışındaki forvetlerin çoğu aşırı hareketli ve net ceza alanı için golcüsü ya da santrafor özelliği taşıyan isimler değil.. King de, Valencia da, Berisha da gezgin ve kanatlara da giden oyuncular.. Serdar Dursun ise topu arkadaşlarına aktarır aktarmaz ceza alanını hedefliyor ve kendine orada iyi pozisyon alıyor.

Batshuayi ise hem hareketli hem de kaleyi hedefleyen bir oyuncu.. Açıkçası başka bir önemli golcü alınamıyorsa, maliyeti çok aşırı değilse sarılacivertli takımın kadrosuna katmasını isteyeceğim tarz bir oyuncu.

Başkan Ali Koç'un, "Santrafor konusunda acele etmeyeceğiz. Önümüze çakıcak fırsatlar olabilir" sözleri aslında daha iddialı bir isme yöneltmişti bizi.

Galatasaray'ın Mertens ve Seferovic gibi gibi önemli forveti kadrosuna katması, hala adının Belotti ile anılıyor olması, Beşiktaş'ın Weghorst, Cenk ve Muleka gibi 3 iyi hücumcuyu alması da Fenerbahçe'nin artık "büyük oynaması gerektiğinin" bir göstergesi.

Ali Koç 5. sezonuna başlıyor ve hala çok net bir golcüsü yok.. Takım Şampiyonlar Ligi'nde elendi ve lige kendi evinde puan kaybıyla başladı.

Taraftarın tepkisinin nedenini biraz da buradan görmek gerekir.. Artık yapılması gereken yapılmalı, alınması gereken alınmalı.. Fenerbahçe'nin artık kaybedecek zamanı yok.