ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Fenerbahçe'nin yeni Aykut Kocaman'ı..

18 Eylül 2021 - 16:36 - Güncelleme: 18 Eylül 2021 - 17:19

Fenerbahçe taraftarının merakla beklediği Eintracht Frankfurt deplasmanından 1 puanla dönerek UEFA Avrupa Ligi'ne pozitif bir başlangıç yaptı.. Yaptı yapmasına ama Pelkas'ın kaçan penaltısı nedeniyle 2 puan kaybeden taraf, olarak döndü İstanbul'a..

Dilerim 6 maç sonunda bu penaltının kaçmasının sancısını daha fazla hissetmez sarı-lacivertli takım..

Son yılların en akıllı transferi Attila Szalai'nin yanına sezon başında monte edilen Kim Min Jae hem pozisyon bilgisi hem de vücudunun üst tarafını kullanarak yaptığı müdahalelerle mükemmel bir performans göstermeye başladı.. "Beast", "Canavar" lakaplı Koreli stoper topu oyuna sokarken de oldukça yüksek pas isabetiyle oynuyor..

Gustavo'nun yanında oynayan Mert Hakan'ı ilk yarıda çok beğendim.. Pereira da onu İrfan'ın sakatlığında daha sık kullanacaktır..

Frankfurt maçının yıldızlarından Mesut Özil Osayi ile çok iyi anlaşıyor.. Patlama gücü çok yüksek olan İngiliz forvetin koşu yoluna bıraktığı toplar ilerki maçlarda daha çok asiste dönüşecek ya da penaltı kazanacaktır Fenerbahçe..

UEFA Avrupa Ligi'nden tekrar ligimize dönelim.. Çift maç haftasına girildiği için, yarın oynanacak Başakşehir maçında Pereira'nın rotasyona gideceğini düşünüyorum..
Savunma; Tisserand sakat olduğu için aynı kalacak.. Mesut ve Rossi bu maça yedek kulübesinde başlayabilirler ve Berisha ile Pelkas onbirde olabilir.. Yine Gustavo'nun yerine Miguel Crespo'yu görebiliriz..

Başakşehir ilk 4 hafta çok kötü bir performans çizdi ve henüz puanı yok.. Geçen sezon Aykut Kocaman'ın gelir gelmez Fenerbahçe'yi kupadan elediğini düşününce bu maçın da çok zor geçeceğini tahmin ediyorum..
O yüzden sarı-lacivertli takımın kesinlikle geriye düşmemesi ve sabırla hücum etmesi gerekiyor..

Oyuncu kalitesi olarak Fenerbahçe rakibinin çok üstünde.. Okaka'yı transfer eden ama çok önemli oyuncularını gönderen Başakşehir'i yenmenin yolu savunmanın merkezine doğru baskı uygulamaktan geçiyor.. Çünkü o bölgeden çok büyük hatalar yapıyor Başakşehir..

Ferdi, Osayi, Muhammed gibi gençlerin süre alması sevindirici Fenerbahçe adına.. Bunun yaşanan dışında çeşitli tartışmaların da doğal olduğunu düşünüyorum..

Örneğin Rossi'yi çok beğenen ve çok başarılı olacağına inanan biriyim.. Ama Frankfurt maçında kaçırdığı gol sonrası aldığı eleştirileri de normal karşılıyorum..

Fenerbahçe büyük bir kulüp ve beklenti her zaman üst düzeyde.. Real Madrid, Bayern Münih, Juventus gibi büyük kulüplerde olduğu gibi Fenerbahçe'de baskı çok yüksektir.. Bu baskıyı kaldıracak oyuncu da istikrarlı şekilde forma giyer..

Ben Rossi'yi ilk transfer edildiği dönemdeki Küçük Aykut'a, yani Aykut Kocaman'a benzetiyorum.. Görecekseniz Aykut Kocaman'ı andıran güzel goller atarak taraftarın da kalbini kazanacaktır Diego Rossi..