ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Jesus da Fenerbahçe de santrafor aramıyor..

11 Mayıs 2022 - 18:15 - Güncelleme: 11 Mayıs 2022 - 19:29

Sezonu ikinci bitirmek için sadece 1 puana ihtiyacı olan Fenerbahçe Temmuz ayınınn ikinci haftasından itibaren çok yoğun bir fikstüre girecek..

Aslında yoğunluk 4 - 12 Haziran arasında A Milli Takımımız'ın Avrupa Uluslar Ligi'nde oynayacağı 4 karşılaşma ile başlayacak.. Litvanya, Faroe Adaları ve Lüksemburg'la 8 günde ikisi Türkiye'de, ikisi deplasmanda 4 zorlu maç oynayacak Milli Takım'a; Altay, Serdar Aziz, İrfan Can, Mert Hakan, Ferdi ve Serdar Dursun'un çağrılmasını bekliyorum.. Ayrıca Arda Güler de U17 Avrupa Şampiyonası'nda forma giyecek.. Zajc, Szalai ve Pelkas da ülkelerinin Uluslar Ligi maçları için kampa katılacaklar..

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 2. Öneleme Turu'nda karşılaşacağı 3 takımdan biri belli oldu.. 19 - 26 temmuz'da oynanacak maçlarda Ukrayna lig ikincisi Dinamo Kiev bu turda sarı-lacivertli takımın karşısına çıkabilir..

Ayrıca Kıbrıs Rum Kesimi Ligi ikincisi AEL Limassol da Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri arasında.. 

Son ekip ise Danimarka'nın güçlü kulüplerinden FC Kophenag ya da aynı ülkeden Mydtjlland ikilisinden biri olacak..

2 ve 9 Ağustos'ta oynanacak 3. Öneleme Turu çok daha zorlu takımlarla dolu.. Benfica, Strum Graz şimdilik kesinleşen iki muhtemel rakip.. 

Hollanda'dan PSV Eindhoven ve Belçika'dan Unuion Saint-Gilloise de bu turda yer alacak ekipler arasında..

Monaco - Rennes arasındaki Fransa Ligue 1 üçüncülük yarışını kazanan ekip de bu turda Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi olacak..

Sarı-lacivertli takım 2. Öneleme Turu'nda elenirse, UEFA Avrupa Ligi 3. turu'nda yoluna devam edecek..

Şampiyonlar Ligi 3. Öneleme'de elenirse UEFA Ligi için play-off oynayacak..

Şampiyonlar Ligi'nde 16 - 23 Ağustos'ta oynanacak play-off'a kadar yükselip orada elenirse 5 milyon euro alacak ve yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarında devam edecek..

Buraya kadar Fenerbahçe'nin yeni sezondaki zorlu serüveninden söz ettik.. Bütün bunlara ek olarak Süper Lig'in 5 Ağustos'ta başlayacağını ve 2022 Katar Dünya Kupası nedeniyle 10 Kasım - 30 Aralık tarihleri arasında maç oynanmayacağı için ikinci yarı çok sıkışık bir fikstür olacağını da sözlerimize ekleyelim..

Jorge Jesus'la yapılan anlaşmanın açıklanması artık an meselesi.. Ali Koç özellikle İsmail Kartal'a saygısızlık olmaması için ikincilik kesinleşmeden bu açıklamanın yapılmasını istemedi.. 

Portekizli teknik adam ise hem Rio Karnavalı'na gitti hem de Brezilya'daki dostlarıyla hasret giderdi.. Ama bütün bunlar aslında bir perdelemeden ibaretti.. Jorge Jesus, Fenerbahçe Başkanı'nın, taraftarının ve en önemlisi takımın hasretli beklediği golcüyü bulmak için de önemli temaslarda bulundu..

Çok büyük aksilik olmazsa Fenerbahçe; sabit bir santrafor oyunundan çok, Güney Amerikalı, güçlü-atletik bir "golcüyle" yeni sezona başlayacak.. Kısacası gittiği her takımda gol atmada sorun yaşamayan ve hemen hemen tüm golcüleri parlatan Jorge Jesus bu kez Fenerbahçe için şapkadan tavşan çıkartmanın peşinde..

O yüzden kesinlikle bir santrafor değil, bazen tek başına maç kazandırabilecek bir golcü peşinde..

Kim Min Jea'nin 23 milyon euro serbest kalma maddesiyle takımdan ayrılması neredeyse kesin gibi..

Szalai ve Crespo için de çok ciddi teklifler var.. Enner Valencia ise sözleşmesi sürmesine karşın yedek kalmak istemediği için MLS'in kuzey tarafına doğru yol almak üzere..

Sosa, Berke ve Serdar Aziz'in sözleşmeleri bitiyor.. Sadece Serdar Aziz'le sözleşme yenileyecek olan sarı-lacivertli ekipte Gustavo, Ozan, Berisha, Pelkas, Mesut Özil gibi isimlerin kaderini ise Jorge Jesus belirleyecek..

Kısacası Ali Koç 5. sezonunda mutlaka şamipyonluk istiyor ve bu kez "işine karışmayacağı" bir teknik adamı takımın başına getiriyor..

Agresif ve hırçın yapısı, takıma ve medyaya karşı ateşli konuşmalar yapmasıyla Jesus ya kendini çok sevdirecek ya da büyük tepki görecek..

Ama Jesus'un da, Ali Koç'un da, Fenerbahçe'nin de kaderini çizecek asıl önemli hamle "golcü transferi" olacak..

Bir kez dah belirteyim; santrafor değil, golcü arıyor Jorge Jesus..