ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Jorge Jesus'tan hem galibiyet hem de rakiplere mesaj

18 Ağustos 2022 - 23:55 - Güncelleme: 19 Ağustos 2022 - 00:13

Pazartesi akşamı Kasımpaşa karşısına çıkan onbirden 7 değişiklik birden yapmak. 4'lü savunma sistemini üç stoperli dizilişe çevirmek.. Fenerbahçe formasını hiç giymemiş Alioski'yi ilk onbire koymak.. Lemos gibi geçmişte önemli hatalar yapmış bir savunmacıyı sağ stopere yerleştirmek.. Ve daha önce hiç kullanmadığı Serdar Dursun - King ikilisini forvette oynatmak.

Tüm bunlar Jorge Jesus'un Austria deplasmanındaki sürpriz hamleleriydi.. Portekizli teknik adam elbette Adana Demirspor maçını da çok önemsiyor ve o karşılaşmaya takımın önemli kozlarını diri bir şekilde çıkartmak istiyordu.. Ama hem maddi hem manevi açıdan UEFA Avrupa Ligi'ne kalmak da çok değerli bir hedef sarı-lacivertli takım için.

Kasımpaşa karşısında Ferdi'nin pasına yaptığı savunma arkası koşusuyla ilk golü atan ve rakibin direncini düşüren King, Viyana'da da Rossi'nin pasıyla takımını öne geçirdi.

Gole kadar rakibin ön alanda yaptığı baskıyı kırmak için Alioski, Crespo, Ferdi, İsmail, Rossi ve King'in savunmaya yardımları ve tek pasla çıkışları dikkatimizi çekti.

İsmail'in pas arası yaparak kaptığı ve Serdar Dursun'a aktardığı topla sarı-lacivertli takım ikinci gole de çok yaklaştı ama Serdar Slovacko deplasmanında ceza alanı dışından yapabildiğini kaleciyle karşı karşıya bu kez yapamadı.

İkinci yarıda oyun disiplininden uzaklaşan ve bireysel olarak topla değişik hareketler yapma çabası içine giren Fenerbahçeli futbolcular ilk 15 dakikada ikinci golü getirebilecek organizasyonlardan da uzak kaldı.

57.dakikada sahanın en etkili ismi King'in sakatlanması, Crespo'nun da taktiksel olarak kenara alınmasının ardından Lincoln - Zajc hamleleri geldi Jesus'tan.

Topla ilişkisi iki oyuncunun varlığıyla hareketlenen Fenerbahçe yine Serdar Dursun'la net bir fırsatı kullanamadı.. Çok çalışkan ve yararlı bir oyuncu olmasına karşın Serdar'ın kolay pozisyonları harcaması taraftarı da tedirgin etti.

Buna karşın son anlarda attığı golle turu iyice kolay hale getirerek skora katkısını yapmış oldu.

İlk kez forma giyen Alioski hem sakin, soğukkanlı oyunu hem de savunmaya katkısıyla sarı-lacivertli takım için iyi bir seçim olduğunu gösterdi.

Üçlü savunmayla birlikte orta dörtlünün sağına geçen Ferdi de son derece yararlı oynadı ve takımı rahatlatan hareketler yaptı.

Kiev ve Çekya deplasmanlarında iyi oynamasına karşın iki beraberlik alan Fenerbahçe Austria'nın iyi kapanması ve final paslarındaki isabetsizlik yüzünden daha fazla gol bulamadı.

4 haftası geride kalan Avusturya Bundesliga'da son sırada bulunan Austria Tabakovic'in ilk yarıdaki kafa vuruyu dışında etkili fırsat bulamadı.

King ve Lemos'un sakatlanarak çıktığı sarı-lacivertli ekip Avusturya'dan hem iyi bir sonuç alarak hem de geniş kadrosuyla rakiplerine mesaj vererek İstanbul 'a döndü.