ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Mesut Özil'li yeni Fenerbahçe onbiri

18 Ocak 2021 - 23:47 - Güncelleme: 19 Ocak 2021 - 02:55


Fenerbahçe üst üste beşinci galibiyetini aldı Süper Lig'de.. Puan olarak Beşiktaş'la birlikte zirvesinde.. Aynı zamanda Ankaragücü'nü yenerken 3 forveti de golle buluşmayı başardı.. Savunma da uzatma dakikalarında gelen gol dışında dikkatli bir görüntü verdi.. Kısacası Fenerbahçe'de işler iyi gidiyor.. 

Mesut Özil'i transfer ederek Kış Transfer Dönemi'nin tüm Avrupa'daki en ses getiren hamlesine imza atan sarı-lacivertli takım sahada da istikrarı yakalamış durumda..

Takım artık birbirinden çok kopuk oynayan oyunculardan kurulu değil.. Özellikle hücumda yer alan Valencia - Samatta - Thiam üçlüsü fizik olarak çok güçlü.. Değişerek ve gezinerek oynuyorlar.. Rakipler Samatta'ya konsantre olduğu anda Thiam golü atıyor..

Thiam'ı tutsa Valencia kaleci ile karşı karşıya kalıyor.. Ona da bir çözüm bulsan daha önceki maçlarda olduğu gibi devreye Pelkas jokeri giriyor..

Sarı-lacivertli takım biraz da zorunluluktan orta sahayı Gustavo - Ozan ikilisiyle kurdu.. Sosa'nın beklenmedik verimsizliği ve sakatlığı ile zora düşen orta saha kurgusunda Mert Hakan'ın yokluğunu da düşünecek olursak Gustavo tam anlamıyla liderliğe soyundu..

Brezilyalı oyuncu uzatmalarda dahi her tarafa pres yapıyordu.. Nerede boşluk varsa onu kapadı..

Ozan da sezon başından beri biyonik adam gibi oynuyor.. Artık kolay top kaybetmiyor ve gerekmedikçe topla dripling atmıyor.. Pasları yerinde ve etkili aynı zamanda..

Novak için çok olumlu şeyler yazamayacağım.. Caner'in bu takım için ne kadar önemli olduğunu Novak'ın performansıyla daha iyi anlıyoruz..

Nazım istikrarlı.. Hem çabuk hem hızlı.. Adam eksiltiyor, iyi orta yapıyor ve geriye dönüşleri iyi.. Zaman zaman adamını kaçırıyor ama bu dünyanın en iyi hücumcu kanat beklerinin de sık yaşadığı bir zaaf..

Stoper konusunda Fenerbahçe şanssız bir sezon geçiriyor.. Serdar Aziz yine sakatlandı.. Lemos yine önemli bir hata yaptı ve gol geldi.. Son maçların formda ismi Sadık tercih edilmedi.. Tisserand ise hatasıza yakın oynadı ve bu bölge için bir teselli oldu..

Ankaragücü beklediğimiz gibi rakibi bozma adına herşeyi yaparak başladı maça.. Sert ve tedirgin edici oynadılar uzun süre.. Başkent ekibinin direncini bozmak için bir gol gerikiyordu ve bu golü de Thiam buldu..

Başkent ekibinde çok hızlı ve adam eksilten oyuncular var.. Paintsil gibi, Lobzhanidze gibi, Bolingi gibi, Çekici gibi.. Ama bu isimler bitiricilik konusunda çok başarılı değiller.. Bu yüzden de Fenerbahçe karşısında ciddi bir tehdit unsuru oluşturamadılar..

Perşembe günü Sivasspor'la deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe'de Caner sahada olacak.. Mert Hakan iki maç ceza alırsa Gustavo'nun yanında İsmail Yüksek ya da Novak'ın olmasını bekleyebiliriz.. Herşeye karşın  gösterişsiz futbol oynayan ve sonuç almasını bilen bir takım oldu Fenerbahçe..

Mesut Özil'i beklerken sahadaki sonuçların da iyi olması bir anlamda Erol Bulut için de önemli bir güvenoyu ortamı oluşturdu..

Mesut takıma girdikten sonra Pelkas ve Thiam'ın dönüşümlü olarak yedek kalması gündeme gelebilir.. Samatta, Cisse ve Valencia'nın Mesut'un paslarıyla çok daha önemli hücum gücü olacağını da tahmin etmek zor değil..

Atilla Szalai ve Bright Osayi-Samuel'i de (1 Şubat'a kadar takıma katılma olasılığı yüksek) kadrosuna katan Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışından kopmaması için kilit oyuncularının sakatlanmaması ve kolay kart görmemesi de çok ama çok önemli artık..

Mesut'un takıma katılımından itibaren yeni onbirin de şu şekilde oluşacağını düşünüyorum:
Altay - Nazım, Serdar Aziz, Tisserand, Caner - Gustavo, Ozan - Valencia, Mesut, Pelkas (Thiam) - Samatta