ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Mesut Özil, Pelkas ve İrfan Can

03 Ekim 2021 - 21:06 - Güncelleme: 03 Ekim 2021 - 22:02

Fenerbahçe 8. lig maçında 19 puana ulaşarak milli maç arasına lider girdi.. Kendisi gibi; Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray da oldukça zorlu ortamlardan galibiyetle ayrıldılar. Kısacası lig iyice kızışıyor.

Fenerbahçe açısından Kasımpaşa maçının önemi sadece kazanılmış 3 puan değildi.

Olympiakos karşısında alınan şok yenilginin ardından takım mutlaka reaksiyon göstermeli ve tirbünlerle barışmalıydı.. Çok da iyi futbol oynamadan atılan 2 gol sonrası Fenerbahçe hem rahatladı hem de daha iyi savunma yapacak bir ortamı eline geçirdi.

Ama ne olduysa bundan sonra oldu.. 3 stoper ve 2 önlibero ile oynayan sarı-lacivertli takım biri gol olan üç önemli tehlikeyi kalesinde yaşadı.. Sahadan 2-1 galip ayrıldı ama yine üçüncü golü bulacak akınlar yaratamadı.. Özellikle Mesut Özil ve Pelkas gibi iki önemli beynin yedek kulübüsinde kalması ise Vitor Pereira'nın ilginç bir tercihi oldu.

Tüm oyuncular takıma döndükten sonra Fenerbahçe orta sahada daha üretken ve ofansif oynamak zorunda.

Benim onbirim; Altay - Tisserand, Kim, Szalai - Nazım, Sosa, İrfan Can, Ferdi - Mesut, Serdar Dursun, Rossi şeklinde.. Tabii ki form durumlarına ya da eksik oyuncular oyduğu zaman; Valencia, Pelkas, Gustavo, Mert Hakan, Berisha, Osayi, Novak, Serdar Aziz, Muhammed, Zajc, Max Meyer, Miguel Crespo, Burak Kapacak da devreye girebilir.

Bu onbiri değerlendirirken; Chelsea forması giyen ve dünyanın en iyi oyuncusu ödülünü alan Jorginho'yu, takım arkadaşı Kante'yi, Juve'ye çok değerli bir galibiyeti getiren Locatelli'yi, Guardiola'nın, "Hayranım" dediği Veratti'yi, Kimmich'i, Modric'i, kısacası tüm üst düzey orta saha oyuncularını gözünüzün önüne getirin.. Hepsi oyunun iki yanını da; "hızlı" ve "çabuk" oynayan oyuncular.. Gerektiğinde bir kanat oyuncusu gibi geriye koşup, gerektiğinde "zamk" gibi yanlarındaki oyunculara yapışabiliyorlar.

Fenerbahçe'nin savunma anlayışı gün geçtikçe gelişiyor.. Ama takım hala çok zor gol pozisyonuna giiryor ve zor gol atıyor.

8 hafta sonunda Fenerbahçe lider ama; Trabzonspor, Beşiktaş, Hatayspor,Altay, Karagümrük ve Adana Demirspor sarı-lacivertli takımdan daha fazla gol atmayı başarmışlar.. Fenerbahçe'yi başarılı kılan, "Ligin en az gol yiyen takımı" olma özelliği.. Ama üst düzey rakiplere karşı henüz galibiyet alınamadı ve milli maç arasından sonraki ilk karşılaşma Trabzon deplasmanı.

Vitor Pereira'nın Mesut - Pelkas ikilisine Kasımpaşa karşısında neden süre vermediğini bilmiyoruz.. Ama bu iki oyuncu yan yana, arkalarında da Sosa - Mert Hakan varken Fenerbahçe Trabzonspor'u Trabzon'da yenmişti.

Sarı-lacivertli takım şampiyon olmak istiyorsa başta Mesut Özil olmak üzere; İrfan Can, Pelkas ve Sosa'nın saha içindeki "futbol akıllarına" ihtiyacı olacak.

Ferdi'yi kutlamak gerek.. Genç yaşında takımın en eskisi.. Bir sağda oynuyor, bir solda.. Bir geride görüyoruz, bir ileride.. Hollanda U21'de 10 numara pozisyonunda.. Ama hiç sesini çıkarmadan ve her gün üstüne koyarak ilerliyor.

Muhammed de Kasımpaşa maçında çıkana kadar iyi oynadı.. Özellikle ikinci golün atılması sırasında ısrarla bırakmadığı ikili mücadeleyi kazanıp, Rossi'nin önüne attığı pas Gustavo'nun golünü getirdi.

Kim şu anda ligin en iyi stoperi.. Ama Szalai de bir düşüş var.. Daha basit oynamalı ve daha ayağa pas yaparak top çıkartmalı.

Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray da sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacaklardır.. Fenerbahçe de çok büyük bir aksilik olmazsa yarışın sonuna kadar içinde olacaktır.

8 haftanın içinde sadece 2-2 biten Trabzonspor - Galatasaray maçını yaşadık.. Beraberlik iki takımı da sarsmadı.. Fenerbahçe de bu tür önemli maçları en azından kaybetmeden ve içeride sürekli kazanarak yoluna devam etmeli. Ancak o zaman 8 yıllık özlem bitebibilir.