ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Stefan Kuntz'a kızmalı mıyız?

26 Eylül 2022 - 00:12 - Güncelleme: 26 Eylül 2022 - 10:18

Önce Lüksemburg beraberliği, ardından Faroe Adaları yenilgisi.. Tüm ülke Stefan Kuntz - Hamit Altıntop ikilisinin görevden ayrılması gerektiğini düşünüyor.. Türk futbolunun uçurumun kenarına gelmesinin nedenleri çok ama Milli Takım'ın tekrar yükselişe geçmesi için herkesin ayrı bir formülü var.. Genellikle de tuttuğu takımın renklerine göre bir formül bu..

Peki Hamit Altıntop ne kadar suçlu? Çünkü, kendi ifadesiyle, 22-23 isimle görüştükten sonra Stefan kuntz'u göreve getirmeye karar vermişti.. Çünkü tek yetkiliydi.. Çünkü Federasyon Başkanları bile Hamit'in işine karışmıyordu..

Ülkenin en parlak futbol insanlarından, medyanın yüz aklarından Mehmet Demirkol bile 2 yıl kadar önce Hamit Altıntop'un Federasyon Başkanı olmasını dile getiriyordu..

Hamit göreve gelirken, ya da getirilirken, çok sevinmiştim.. Bayern Münih, Real Madrid gibi çok önemli dünya kulüplerinde forma giymiş, Galatasaray'da önemli başarılara imza atmış, Milli Takım'ın unutulmaz dönemlerinde yer almıştı.. Bir Türk'tü ve Alman sistemini çok iyi biliyordu..

Göreve gelir gelmez, Alman sistemini, Fransız sistemini, İtalyan sistemini harmalayarak bir Türk sistemi oluşturmak istediğini söyledi..

Ama unuttuğu bir gerçek vardı ve aslında Türk futboluyla ilgili çok önemli bir konuydu..
Sahadaki Türkler'in harekete geçmesi için kulübede çok fazla yabancı, ya da yabancı gibi düşünen Türk olması tehlikeydi..

Hamit Altıntop ve Kenan Koçak Alman sistemiyle yetişmişlerdi.. Stefan Kuntz ve yardımcıları zaten yabancıydı..

İtalya, İngiltere, Fransa, Almanya, Brezilya gibi milli takımları kendi ülkelerinde yetişmiş teknik adamlar çalıştırıyordu..

Belli bir dönem Kuntz bize iyi geldi.. Özellikle de oyuncularla antrenmanlardaki görüntüleri moralleri yükseltecek kadar iyiydi..

Stefan Kuntz Alman Ümit Takımı'nı Avrupa Şampiyonası yapmış önemli bir umuttu Almanya için.. Ama Nagelsmann, Tuchel, Flick gibi isimlerin arasında epey gerilerdeydi Almanya'daki ünü..

Haaland ve Sörloth'suz, teknik diketörü covid olmuş Norveç'le evimizde berabere kaldık.. Kader maçında, Portekiz'e karşı Berkan'ı sol ayaklı olduğu için ilk onbirde ve kanatta oynatarak hepimizi şaşırtan hamleler yaptı Kuntz..

Son olarak, fiziki açıdan, Tolga Ciğerci ve İsmail Yüksek'in çok daha uygun olduğu hava şartlarında Berkan - Ferdi'yi Faroe Adaları'nın enerji küplerinin karşısına sürdü..

Maalesef çok fazla seçim hatası ve çok fazla tercih hatası yaptı Hamit Altıntop - Stefan Kuntz ikilisi..

8 Ekim'de EURO 2024 kuraları çekiliyor.. Her gruptan iki takım doğrudan gidecek finallere.. Şu anki görüntü Kuntz'un görevde kalmasının çok ama çok zor olduğu yönünde..

Gelecek isim kim olursa olsun, Türk halkının gözünde mutlaka kulüpçülükten uzak, tarafsız davranmalı, geleceğe yatırım için bazı kulüplere hoş görünmekten kaçınmalı..

Türk insanı artık adil hakem, adil VAR ve adil seçilmiş bir Milli Takım istiyor..
Ve artık bu istek göz önüne alınmalı..