ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Vedat'tan daha iyi golcü alınmalı

21 Eylül 2020 - 22:06 - Güncelleme: 21 Eylül 2020 - 22:35

Fenerbahçe geçen sezona 5-0’lık Gaziantep galibiyetiyle başlamıştı.. Ardından çok Başakşehir’i deplasmanda yenmiş, Trabzonspor karşısında da inanılmaz goller kaçırarak 1-1 berabere kalmıştı..

Nokta santrfor yok

Hücumu yönlendiren isimler başta Emre, ardından Kruse ve Rodrigues’di.. Gustavo ve Ozan tamamlayıcı katkı veriyor, Vedat da son sözü söylüyordu..

Bu sezon takım baştan aşağı yenilendi.. Ama Hatayspor karşısına çıkan takımın orta sahası Gustavo-Tolga-Ozan’dan kuruluydu.. Forvette gol katkısı beklenen isimlerse Ferdi, Thiam ve Valencia’ydı..

Ferdi’den joker olur ama..

Ferdi asla ilk onbirin banko ismi olacak düzeyde değil.. Çok çok iyi bir joker ve hamle oyuncusu olur Ferdi’den..

Thiam sol kanattan sürpriz koşular yaparak gole gidebilen bir isim.. Tıpkı Valencia gibi.. Kısaca üç isim de tamamlayıcı forvetler.. Asıl karakter, topu içeri atacak, takımı rahatlatacak nokta santrfor değil hiçbiri..

Sosa sahada olmalıydı..

Emre’nin futbolu bırakmasının ardından Sosa transfer edildi.. Önemli bir hamleydi Sosa’nın alınması.. Rize maçında oyuna girer girmez etkili oldu Arjantinli oyun kurucu.. Ama Hatay maçına yine yedek başladı..

Forvetin yetersizliği, santrfor olmayışı, Sosa etkisinde orta saha yokluğu ilk 45 dakikanın golsüz ve pozisyonsuz geçmesine neden oldu..

İkinci yarıda Erol Bulut’tan peş peşe hamleler geldi.. Sosa, Sinan, Mert Hakan, Novak derken Fenerbahçe rakibinin üzerinde iyice baskı kurdu..

Sosa’nın ortasında Gökhan’ın direkten dönen topu, Riberio ve Sackey’in kırmızı kart görmesi ve Fenerbahçe’nin iyi pas yapması Hatayspor’u yarı sahasına hapsetti..

Frey girmeliydi

Erol Bulut’un santrafor pozisyonunu en iyi oynayan Frey’i düşünmemesi, iyi orta yapan Caner’i çıkartması Hatayspor’un direncinin kırılmamasına yol açtı..

Sosa – Gustavo – Mert Hakan’ın üçgenleri takıma az da olsa pozisyon getirdi ama bu kez de Deniz – Sinan ikilisi kaleyi bulamadı..

Galatasaray çok tehlikeli

Bu puan kaybını iyi okumak gerek.. Galatasaray derbisine çok iyi bir golcüyle çıkmak neredeyse imkansız.. Çok iyi bir golcü alınsa bile pazara kadar hazır hale gelmesi çok zor..

Sarı-lacivertli Yönetim'in mutlaka Vedat'tan çok daha iyi bir golcüyü takıma kazandırması şart.. Bu maç bunu bir kez daha gösterdi..

Rodrigues'den yararlanılmalı
Ligin en tehlikeli forvetlerine sahip takımı olan Galatasaray’a karşı dirençli olup mutlaka Garry Rodrigues’den yararlanmak gerek..

Savunma anlayışı iyiydi Hatayspor karşısında.. Ama Galatasaray’ın silahları çok daha tehlikeli ve fazla..
Hatayspor’u ve futbolculuğunda iyi bir stoper olan Ömer Erdoğan’ı tebrik etmek gerek.. İki kırmızı karta karşın çok temiz oynadılar.. İyi direndiler ve ikinci haftaya da damgalarını vurdular..
Hakem Ümit Öztürk de hatasıza yakın bir maç yönetti..

Tüm maçlarda yaptığımız gibi Hatayspor karşısında mücadele eden oyuncuları da notlayalım:

Altay Bayındır (6) – Gökhan Gönül (7), Mauricio Lemos (6.5), Matthias Zanka (6), Caner Erkin (6) (dk.82 Deniz Türüç) – Tolga Ciğerci (5.5) (dk.68 Mert Hakan Yandaş 5),  Luiz Gustavo (5) – Ferdi Kadıoğlu (5) (dk.68 Filip Novak 5), Ozan Tufan (4.5) (dk.46 Jose Sosa 5.5), Mame Thiam (4.5) (dk.46 Sinan Gümüş 5.5), Enner Valencia (5)